Ухвала
від 28.10.2019 по справі 809/3895/13-а
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну стягувача у виконавчому листі

"28" жовтня 2019 р. справа № 809/3895/13-a

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі судді Чуприни О.В., розглянувши у письмовому провадженні заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області про заміну сторони у виконавчому листі, виданого 27.01.2014 в адміністративній справі №809/3895/13-а за позовною заявою Управління Пенсійного фонду України в м. Коломиї та Коломийському районі Івано-Франківської області до Публічного акціонерного товариства "Отинійська пересувна механізована колона №150" про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій в загальному розмірі 4 110,63 гривень, -

В С Т А Н О В И В:

Постановою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 24.12.2013 позов Управління Пенсійного фонду України в м. Коломиї та Коломийському районі Івано-Франківської області до Публічного акціонерного товариства "Отинійська пересувна механізована колона №150" про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій в загальному розмірі 4 110,63 гривень, задоволено повністю. Стягнуто з Публічного акціонерного товариства "Отинійська пересувна механізована колона №150" (ідентифікаційний код 01037560, вул. Іванціва, 21, смт. Отинія, Коломийський район, Івано-Франківська область, 78223) на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Коломиї та Коломийському районі Івано-Франківської області (ідентифікаційний код 37904176) заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій в загальному розмірі 4 110 (чотири тисячі сто десять) гривень 63 копійки (а.с.26-32).

Представником Управління Пенсійного фонду України в м. Коломиї та Коломийському районі Івано-Франківської області 29.01.2014 отримано виконавчий лист №809/3895/13-а, виданий 27.01.2014, що підтверджується відміткою на заяві про видачу виконавчого листа (а.с.36, 42).

Такий виконавчий лист був звернутий до виконання в органи державної виконавчої служби.

В подальшому, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 за №1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" Управління Пенсійного фонду України в м. Коломиї та Коломийському районі Івано-Франківської області перейменовано в Коломийське об`єднане управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області.

Постановою Коломийського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області ВП №58524770 від 13.06.2019 повернуто виконавчий документ стягувачу на підставі пункту 5 частини 1 статті 37 Закону України "Про виконавче провадження" (а.с.43).

У зв`язку із припиненням Коломийського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області, шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, останнє 17.10.2019 звернулося до суду із заявою №265/06-03 від 31.07.2019 про заміну стягувача у виконавчому листі №809/3895/13-а від 27.01.2014 для його повторного пред`явлення до виконання (а.с.39-40).

Представник заявника в судове засідання не з`явився, просив розгляд заяви проводити без участі уповноваженого представника. Просив заяву задовольнити (а.с.40).

Представник боржника (відповідача) в судове засідання теж не з`явився, хоча про дату, час і місце, судового розгляду заяви повідомлявся завчасно та належним чином. Причина неявки суду невідома.

Представник Коломийського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області також не з`явився в судове засідання, хоча про місце, дату і час судового розгляду заяви повідомлявся завчасно та належним чином. Причина неявки суду невідома.

У відповідності до частини 2 статті 379 КАС України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За змістом частини 4 статті 379 КАС України, положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Частиною 9 статті 205 КАС України визначено, що якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Згідно частини 4 статті 229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Як свідчить довідка секретаря судового засідання Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 28.10.2019, викликані учасники даної адміністративної справи в судове засідання не з`явилися, у зв`язку з чим, звукозапис технічними засобами не здійснювався.

Таким чином, наявні всі процесуальні підстави розглянути подану заяву про заміну стягувача у виконавчому листі в письмовому провадженні без здійснення звукозапису технічними засобами. Потреби заслухати свідка чи експерта немає.

Розглянувши матеріали справи та подану заяву, суд встановив таке.

У відповідності до частин 1, 5 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" від 02.06.2016 № 1404-VIII сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник. У разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 за №1074 затверджено Порядок здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади (надалі по тексту також - Порядок).

Орган виконавчої влади, за змістом пункту 5 Порядку, припиняється шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації.

Пунктом 6 Порядку передбачено, що права та обов`язки органів виконавчої влади переходять у разі припинення одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади - до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади.

Згідно із пунктом 8 Порядку, внаслідок реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) органів виконавчої влади припиняється той орган виконавчої влади, майнові права та обов`язки якого переходять його правонаступникам.

Постановою Кабінету Міністрів України "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" за №628 від 22.08.2018 реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України, зокрема: реорганізовано шляхом приєднання Коломийського об`єднаного управління Пенсійного фонду України до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

При розгляді заяви з`ясовано, що 31.05.2019 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис 11211120009001536 про припинення юридичної особи - Коломийське об`єднане управління Пенсійного фонду України, як реорганізоване із Управління Пенсійного фонду України в м. Коломиї та Коломийському районі Івано-Франківської області, з ідентифікаційним кодом юридичної особи 37904176 (https:///usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch).

Відповідно до частини 1 статті 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Як уже відзначено за змістом частини 4 статті 379 КАС України допускається заміна боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Підсумовуючи вищевикладене, на переконання суду, подана Головним управлінням Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області заява про заміну стягувача у виконавчому листі є підставною та підлягає задоволенню.

На підставі наведеного та керуючись статтями 241, 243, 248, 256, 295, 379 підпунктом 15.5 пункту 15 частини 1 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області про заміну стягувача у виконавчому листі - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому листі №809/3895/13-а, виданого 27.01.2014, а саме, Управління Пенсійного фонду України в м. Коломиї та Коломийському районі (ідентифікаційний код юридичної особи 37904176, адреса: 78200, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Валова, будинок 47А), на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області (ідентифікаційний код юридичної особи 20551088, адреса: 76018, Івано-Франківська область, місто Івано-Франківськ, вулиця Січових Стрільців, будинок 15).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя /підпис/ Чуприна О.В.

Дата ухвалення рішення28.10.2019
Оприлюднено30.10.2019
Номер документу85221630
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій в загальному розмірі 4 110,63 гривень

Судовий реєстр по справі —809/3895/13-а

Ухвала від 28.10.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Постанова від 24.12.2013

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Постанова від 24.12.2013

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Ухвала від 11.12.2013

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні