Ухвала
від 22.10.2019 по справі 754/14843/19
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1-кс/754/4301/19

Справа № 754/14843/19

У Х В А Л А

Іменем України

22 жовтня 2019 року

Слідчий суддя Деснянського районного суду м.Києва ОСОБА_1

при секретарі судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у судовому засіданні в м. Києві в залі суду клопотання старшого слідчого третього слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32019100030000003 від 15.01.2016р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 212 ч.3 КК України,

ВСТАНОВИВ:

11.10.2019р. до Деснянського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого третього слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , узгоджене з прокурором у кримінальному провадженні прокуратури м.Києва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, в якому слідчий просить надати тимчасовий доступ до оригіналів, а в разі їх відсутності - завірених копій документів, з можливістю їх виїмки, які містять охоронювану законом інформацію та знаходяться у володінні службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 ,а саме:реєстраційної справиТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »( НОМЕР_1 ),а саме:реєстраційних картокз усімадодатками доних,наказів пропризначення службовихосіб з усіманаказами доних,протоколів загальнихзборів учасниківз усімадодатками доних,договорів куплі-продажу частоку статутномукапіталі зусіма додаткамидо них,довіреносте йна представленняінтересів ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_1 )у державнихустановах зусіма додаткамидо них,статутів ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_1 ),опис документів,що надаютьсяюридичною особоюдержавному реєстраторудля проведенняреєстраційних дій,копій сторінокпаспортів таідентифікаційних кодівта іншихдокументів юридичноїсправи ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_1 )за період змоменту реєстраціїпідприємства подату винесенняухвали слідчогосудді,з метоюоб`єктивного інеупередженого дослідженняобставин кримінальногоправопорушення,проведення почеркознавчоїта економічноїекспертиз,встановлення осіб,причетних довчинення кримінальногоправопорушення,отримання документів,які маютьсуттєве значеннядля встановленняважливих обставину кримінальномупровадженні таможуть бутидоказами уданому провадженні.

Старший слідчий третього слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 подала до суду заяву, в якій підтримала клопотання та просила його задовольнити, також просила розглянути клопотання без її участі.

Клопотання розглянуто у відсутність особи, у володінні якої знаходяться речі і документи згідно ч.2 ст.163 КПК України, тимчасовий доступ слідчого до речей і документів не порушує інтересів особи, у володінні якої знаходяться документи та не впливає на його роботу.

Дослідивши клопотання та докази обставин, на які посилається слідчий у клопотанні, слідчий суддя приходить до наступного.

Третім слідчим відділом розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у м.Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32019100030000003 від 15.01.2016р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 212 ч.3 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що згідно висновку експертного дослідження №1-15/05/2018-дос службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » спільними діями за сприянням групи осіб у складі ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , у період з травня 2016 року по березнь 2018 року, у результаті фінансово-господарських взаємовідносин з рядом ФСПД в тому числі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_1 ) ухилилися від сплати податку на додану вартість на загальну суму 5281333грн., що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у особливо великому розмірі. Крім того, упродовж травня 2016 року по березень 2018 року службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 , діючи на території м.Києва, порушуючи вимоги п.198.3 та п.198.6 ст.198 Податкового кодексу України, ухилились від сплати податку на додану вартість при фінансово-господарських взаємовідносинах із суб`єктами господарювання із явними ознаками фіктивності - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ( НОМЕР_2 ).

Згідно протоколу огляду від 22.08.2019 вбачається, що реєстраційна справа ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_1 ) знаходяться у володінні службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ст.160 КПК України, слідчий звернувся до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, окрім тих, до яких відповідно до ст.161 КПК України заборонено доступ.

Відповідно до ч.5 ст.132 КПК України слідчий до клопотання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження подав докази обставин, на які посилається в клопотанні про тимчасовий доступ до речей та документів.

Згідно з ч.5, ч.6 ст. 163 КПК України слідчий у своєму клопотанні довів наявність обґрунтованої підозри,підстави вважати,що документи, узв`язку зяким подаєтьсяклопотання,перебувають у володінні знаходяться у володінні службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 , та саміпо собі,та всукупності зіншими речамиі документамикримінального провадження,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні,можуть бутивикористані якдокази, іншимспособом довести обставини,які передбачається довести задопомогою цих речейі документівнеможливо,та без дослідження даних документів та речей не виявляється можливим довести або спростувати обставини, які підлягають доказування, тому клопотання підлягає задоволенню.

Натомість, слідчим уклопотанні недоведено необхідністьтимчасового доступудо документівреєстраційної справи зможливістю їхвиїмки, тому слідчий суддя приходить до висновку про часткове задоволення клопотання слідчого з наданням тимчасового доступу до документів реєстраційної справи з можливістю ознайомитись та отримати документи в копіях.

Керуючись ст. ст. 159-164, 166, 369, 370, 371, 372, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Задовольнити частково клопотання старшого слідчого третього слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32019100030000003 від 15.01.2016р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 212 ч.3 КК України.

Надати старшому слідчому з особливо важливих справ третього слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів, а в разі їх відсутності - завірених копій документів, з можливістю ознайомитись та отримати в копіях, які містять охоронювану законом інформацію та знаходяться у володінні службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_1 ), а саме: реєстраційних карток з усіма додатками до них, наказів про призначення службових осіб з усіма наказами до них, протоколів загальних зборів учасників з усіма додатками до них, договорів куплі-продажу часток у статутному капіталі з усіма додатками до них, довіреносте й на представлення інтересів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_1 ) у державних установах з усіма додатками до них, статутів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_1 ), опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційних дій, копій сторінок паспортів та ідентифікаційних кодів та інших документів юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_1 ) за період з моменту реєстрації підприємства по дату винесення ухвали слідчого судді.

Оригінал ухвали та копію ухвали надати старшому слідчому з особливо важливих справ третього слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 .

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення22.10.2019
Оприлюднено22.02.2023

Судовий реєстр по справі —754/14843/19

Ухвала від 22.10.2019

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Броновицька О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні