Ухвала
від 28.10.2019 по справі 2-а-2469/11
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Справа № 2-а-2469/11

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 жовтня 2019року м.Миколаїв

Миколаївський районний суд Миколаївської області в складі головуючої судді Войнарівського М.М.за участю секретяря судового засідання Трифонової І.О. розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Миколаєві заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Миколаївський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області та Управління Пенсійного фонду України в Миколаївському районі Миколаївської області, про заміну сторони у виконавчому провадженні її правонаступником,-

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до суду із заявою про зміну сторони виконавчого провадження посилаючись на те, що постановою Миколаївського районного суду від 29.11.2011року зобов`язано управління Пенсійного фонду України в Миколаївському районі Миколаївської області здійснити перерахунок пенсії ОСОБА_2 відповідно до ст..6 ЗУ Про соціальний захист дітей війни за період з 11.02.2011року по 22.07.2011року.

На підставі зазначеної постанови на ім`я ОСОБА_2 Миколаївським районним судом Миколаївської області видано виконавчий лист №2-а-2469/ ІНФОРМАЦІЯ_1 .

ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 померла, внаслідок чого належні їй за життя та визначенні постановою суду суми перерахованої пенсії відповідно до ст..6 ЗУ Про соціальний захист дітей війни за період з 11.02.2011року по 22.07.2011року залишились не одержані. Таким чином заявник ОСОБА_1 в зв`язку із смертю ОСОБА_2 просить визнати його правонаступником у виконавчому провадженні.

В судове засідання заявник не з`явився, проте надіслав заяву про розгляд справи у його відсутності, заявлені вимоги підтримав.

Представники заінтересованої особи в судове засідання не з`явилися.

Суд, дослідивши письмові докази, наявні у матеріалах справи, повно і всебічно з`ясувавши фактичні обставини справи, на яких ґрунтується заява у відповідності з нормами матеріального права, що підлягають застосуванню до даних правовідносин, встановив наступні обставини та дійшов до наступного висновку.

Як передбачено ст..379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою сторони суд замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до частини четвертої статті 257 КАС примусове виконання судових рішень в адміністративних справах здійснюється в порядку, встановленому Законом України Про виконавче провадження .

За статтею 1 Закону України від 02 червня 2016 року № 1404-VIII Про виконавче провадження (у редакції, чинній на час виникнення спірних відносин; далі - Закон № 1404-VIII) під виконавчим провадженням як завершальною стадією судового провадження і примусового виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) розуміється сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України , цим Законом , іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону , а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Згідно з частиною п`ятою статті 15 цього Закону у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником.

З урахуванням того, що сума пенсії, що належала пенсіонерові і залишилася недоотриманою у зв`язку з його смертю, входить до складу спадщини, заявник є онуком померлої ОСОБА_2 , прийняв спадщину після її смерті, що підтверджується свідоцтвом про право на спадщину за законом від 15.12.2018 року, тому суд вважає обгрутованим звернення заявника до суду із заявою про визнання його стороною у виконавчому проваджені виконавчого листа № 2-а-2469/2011 виданого Миколаївським районним судом Миколаївської області на отримання соціальних виплат, які були нараховані ОСОБА_2 але не виплачені їй за життя.

На підставі викладеного, керуючись ст.379КАСУ , ЗУ Про виконавче провадження , суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження правонаступником- задовольнити частково.

Змінити стягувача, ОСОБА_2 на ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 ,уродженця с.Крива Балка Миколаївського району Миколаївської області,паспорт серія НОМЕР_1 ; РНОКПП НОМЕР_2 ) у виконавчому провадженні з примусового виконання постанови Миколаївського районного суду Миколаївської області від 29.11.2011року у справі №2-а-2469/2011р. за адміністративним позовом ОСОБА_2 до Управління Пенсійного фонду України в Миколаївському районі Миколаївської області про визнання протиправними його бездіяльність,щодо виплати щомісячної соціальної допомоги згідно ст..6 ЗУ Про соціальний захист дітей війни в період з 11.02.2011 року по 22.07.2011року.

Відповідно до ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Згідно з положеннями ст. 295 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом пятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: 1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; 2) на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом пятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 299 цього Кодексу.

Згідно з положеннями ст.297 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя М.М.Войнарівський

28.10.2019

Дата ухвалення рішення28.10.2019
Оприлюднено29.10.2019
Номер документу85242790
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2469/11

Постанова від 12.04.2011

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Прикіпєлова Л. В.

Ухвала від 10.07.2020

Адміністративне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Гамула Б. С.

Ухвала від 19.08.2011

Адміністративне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Дзюба М. В.

Ухвала від 28.10.2019

Адміністративне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Войнарівський М. М.

Ухвала від 21.03.2019

Адміністративне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 29.11.2010

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

Ухвала від 29.03.2011

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Прикіпєлова Л. В.

Постанова від 28.04.2011

Адміністративне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Гудков С. В.

Ухвала від 18.03.2011

Адміністративне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Постанова від 28.09.2011

Адміністративне

Олександрівський районний суд Донецької області

Куліков В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні