Ухвала
від 29.10.2019 по справі 161/17953/19
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/17953/19

Провадження № 1-кс/161/8998/19

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

м. Луцьк 29 жовтня 2019 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення, що перебувають у Товаристві з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , розташованому за адресою: АДРЕСА_1 ), зокрема, договорів та проектно-кошторисної документації по будівництву «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення по вулиці Ковельській від перехрестя Генерала Шухевича з вулицею Чорновола у м. Володимир-Волинський, Волинської області», «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення з заміною світлофорного об`єкта по вулиці Ковельській до перехрестя з вулицею Генерала Шухевича у м. Володимир-Волинський, Волинської області», «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення по вул. Устилузька до перехрестя вул. Драгоманова в м. Володимир-Волинський, Волинської області», «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення по вул. Устилузькій та вулиці Володимира Великого в м. Володимир-Волинський, Волинської області», «Капітальний ремонт мережі вуличного освітлення по вул. Ковельська від перехрестя з вулицею В.Чорновола до залізничного переїзду в м. Володимир-Волинський Волинської області», «Капітальний ремонт мережі вуличного освітлення по вул. Луцька від залізничного переїзду до перехрестя з вулицею Ольжича в м. Володимир-Волинський Волинської області», «Капітальний ремонт мережі вуличного освітлення по вул. Луцька від перехрестя з вулицею Ольжича до автобусної зупинки Цукровий завод в м. Володимир-Волинський Волинської області», «Капітальний ремонт освітлення у сквері біля краєзнавчого музею у м. Володимир-Волинський Волинської області», «Капітальний ремонт освітлення у сквері біля ресторану Дружба у м. Володимир-Волинський Волинської області», дефектних актів, актів КБ-2в, КБ-3, щодо будівництва вказаних об`єктів, які були складені відповідно до договорів між Комунальним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » протягом 2016-2018 років, платіжних доручень, квитанцій чи інших документів, які підтверджують факт оплати виконаних робіт та інші документи, що стосуються виконанню договорів підряду щодо вищезазначених об`єктів, штатний розпис працівників ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в період часу з 01.01.2016 року по даний час, а також завірені копії наказів про призначення на посади директора, заступників директора, головного бухгалтера, бухгалтерів, головного інженера ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та їх посадові інструкції.

На думку слідчого, вказана інформація має важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні №12019030000000632, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 03.10.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, з метою дослідження документів та відомостей, які до них внесено, проведення відповідних експертиз, необхідно отримати тимчасовий доступ до вищевказаних документів з можливістю їх вилучення.

Прокурор та слідчий в судове засідання не з`явились, подав до суду заяву про розгляд клопотання без його участі в зв`язку із зайнятістю. Клопотання підтримують повністю, просять його задовольнити.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, приходжу до висновку, що клопотання слід задовольнити.

Так, згідно ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Статтею 163 ч.5 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених ч.5 ст.163 КПК України, тому слідчому слід надати (забезпечити) тимчасовий доступ до вищевказаних документів з можливістю їх вилучення, що знаходяться у Товаристві з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , розташованому за адресою: АДРЕСА_1 ).

На підставі викладеного, керуючись ст. 159-166 КПК України

П О С Т А Н О В И В :

Надати (забезпечити) старшому слідчому СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , старшому слідчому СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 , заступнику начальника відділу СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_5 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_6 , начальнику відділу СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_7 , а за їх дорученням оперативному підрозділу чи іншому слідчому з групи слідчих, яким доручено проводити досудове розслідування у даному кримінальному провадженні, та/або прокурору у даному кримінальному провадженні, дозвіл на тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення, що перебувають у Товаристві з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , розташованому за адресою: АДРЕСА_1 ), зокрема, договорів та проектно-кошторисної документації по будівництву «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення по вулиці Ковельській від перехрестя Генерала Шухевича з вулицею Чорновола у м. Володимир-Волинський, Волинської області», «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення з заміною світлофорного об`єкта по вулиці Ковельській до перехрестя з вулицею Генерала Шухевича у м. Володимир-Волинський, Волинської області», «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення по вул. Устилузька до перехрестя вул. Драгоманова в м. Володимир-Волинський, Волинської області», «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення по вул. Устилузькій та вулиці Володимира Великого в м. Володимир-Волинський, Волинської області», «Капітальний ремонт мережі вуличного освітлення по вул. Ковельська від перехрестя з вулицею В.Чорновола до залізничного переїзду в м. Володимир-Волинський Волинської області», «Капітальний ремонт мережі вуличного освітлення по вул. Луцька від залізничного переїзду до перехрестя з вулицею Ольжича в м. Володимир-Волинський Волинської області», «Капітальний ремонт мережі вуличного освітлення по вул. Луцька від перехрестя з вулицею Ольжича до автобусної зупинки Цукровий завод в м. Володимир-Волинський Волинської області», «Капітальний ремонт освітлення у сквері біля краєзнавчого музею у м. Володимир-Волинський Волинської області», «Капітальний ремонт освітлення у сквері біля ресторану Дружба у м. Володимир-Волинський Волинської області», дефектних актів, актів КБ-2в, КБ-3, щодо будівництва вказаних об`єктів, які були складені відповідно до договорів між Комунальним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » протягом 2016-2018 років, платіжних доручень, квитанцій чи інших документів, які підтверджують факт оплати виконаних робіт та інші документи, що стосуються виконанню договорів підряду щодо вищезазначених об`єктів, штатний розпис працівників ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в період часу з 01.01.2016 року по даний час, а також завірені копії наказів про призначення на посади директора, заступників директора, головного бухгалтера, бухгалтерів, головного інженера ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та їх посадові інструкції.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.10.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу85244416
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —161/17953/19

Ухвала від 29.10.2019

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Покидюк В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні