Вирок
від 29.10.2019 по справі 161/9997/19
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/9997/19

Провадження № 1-кп/161/807/19

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Луцьк 29 жовтня 2019 року Луцький міськрайонний суд Волинської області під головуванням

судді - ОСОБА_1

за участю секретаря - ОСОБА_2

прокурора - ОСОБА_3

представника потерпілого - ОСОБА_4

обвинувачених - ОСОБА_5 та ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Луцьку кримінальне провадження № 12019030130000493 від 25.04.2019 року про обвинувачення ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Сошичне Камінь-Каширського району Волинської області, українця, громадянина України, неодруженого, непрацюючого, студента 5-го курсу ДПТНЗ «Луцьке вище професійне училище», зареєстрованого в АДРЕСА_1 , проживаючого АДРЕСА_2 , раніше не судимого, -

-за ст.185 ч.3 КК України, -

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця с. Бегета Володимир-Волинського району Волинської області, українця, громадянина України, неодруженого, непрацюючого, студента 5-го курсу ДПТНЗ «Луцьке вище професійне училище», зареєстрованого в АДРЕСА_3 , проживаючого АДРЕСА_2 , раніше не судимого, -

-за ст.185 ч.3 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Обвинувачені ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , 19.04.2019 року, близько 23:00 год., діючи з прямим умислом, керуючись корисливим мотивом та метою незаконного заволодіння чужим майном, групою осіб, за попередньою змовою між собою, перелізши через металевий паркан, незаконно проникли на огороджену територію антенного павільйону, що знаходиться по АДРЕСА_4 , звідки таємно викрали чуже майно, а саме: котушку індуктивності із мідної полоси, 2 варіометри на 54 мікрогени, 8 мідних шин заземлення, 1 котушку індуктивності на освітлення, 10 мідних шин для з`єднання радіоелементів та 2 конденсатори із міді, загальною вагою міді 20 кг., вартість яких згідно висновку експерта № 292 від 24.05.2019 року становить 2540 грн., чим спричинили Волинській філії Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення матеріальну шкоду на вищевказану суму.

Допитані в судовому засіданні обвинувачені ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , кожен зокрема, свою вину у вчиненні інкримінованого їм злочину визнали повністю та показали, що, дійсно, у вказані час, місце та спосіб вчинили зазначений в обвинувальному акті злочин. Завдані збитки відшкодовані в повному обсязі. У вчиненому обвинувачені ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , кожен зокрема, щиро розкаялися, просили суд суворо їх не карати.

Крім повного визнання вини самими обвинуваченими, їх вина у вчиненому, кожного зокрема, повністю підтверджується зібраними та дослідженими в судовому засіданні доказами, фактичні обставини яких не оспорюються учасниками судового процесу, зокрема:

-показами даними в судовому засіданні представником потерпілого ОСОБА_4 , який підтвердив факт таємного викрадення майна, що зазначено в обвинувальному акті обвинуваченими ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .. Будь-яких претензій матеріального чи морального характеру до обвинувачених не має та просив суд суворо не карати ОСОБА_5 та ОСОБА_6 ..

Відповідно до ст. 349 КПК України, при визначенні обсягу доказів, що підлягають дослідженню, судом постановлено не досліджувати інші докази по кримінальному провадженні, оскільки вони не оспорюються учасниками судового розгляду.

Аналізуючи зібрані та досліджені докази в їх сукупності, суд вважає доведеною вину обвинуваченого ОСОБА_5 та ОСОБА_6 у вчиненні злочину, передбаченого ст.185 ч.3 КК України.

Таким чином, обвинувачені ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , своїми умисними діями, які виразились у таємному викраденні чужого майна (крадіжка), вчиненими за попередньою змовою групою осіб, поєднаними з проникненням у сховище, вчинили кримінальне правопорушення, передбачене ст.185 ч.3 КК України.

Обговорюючи питання про вид і міру покарання відносно обвинувачених ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , суд враховує ступінь тяжкості вчиненого ними злочину, який відносяться до категорії тяжких злочинів, всі обставини справи та дані про особу обвинувачених, кожного зокрема.

До обставин, що пом`якшують покарання обвинувачених ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , суд відносить щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, добровільне відшкодування завданої шкоди.

Обставини, що обтяжують їх покарання, суд не вбачає.

При визначенні виду та розміру покарання обвинуваченим ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , судом враховується те, що останні раніше не судимі, вперше притягуються до кримінальної відповідальності, свою вину визнали повністю, щиро розкаялися у вчиненому, повністю відшкодували завдані збитки, мають постійне місце проживання, навчаються, їх молодий вік, представник потерпілого в судовому засіданні не наполягав на призначенні обвинуваченим суворого покарання, крім того, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 в подальшому зобов`язались дотримуватись виключно бездоганної поведінки, тому суд приходить до висновку, що їх виправлення та перевиховання можливе без ізоляції від суспільства, тобто покарання ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , слід призначити в межах санкції ст.185 ч.3 КК України у виді позбавлення волі, при цьому на підставі ст.75 КК України звільнити їх від відбуття призначеного покарання із встановленням іспитового строку та покладенням обов`язків, передбачених ст.76 КК України, що на думку суду буде необхідним та достатнім для їх виправлення і перевиховання, а також попередження вчинення нових злочинів, і відповідатиме вимогам ст.65 КК України.

Речові докази в даному кримінальному провадженні вирішити в порядку ст.100 КПК України, а судові витрати покласти на обвинувачених ОСОБА_5 та ОСОБА_6 ..

Керуючись ст.ст.368, 371, 374 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

ОСОБА_5 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.185 ч.3 КК України та призначити покарання у виді 3 (три) роки позбавлення волі.

На підставі ст.ст.75,76 КК України звільнити ОСОБА_5 від відбуття призначеного йому покарання, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 1 (один) рік, не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки:

- не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації;

- періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та роботи.

ОСОБА_6 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.185 ч.3 КК України та призначити покарання у виді 3 (три) роки позбавлення волі.

На підставі ст.ст.75,76 КК України звільнити ОСОБА_6 від відбуття призначеного йому покарання, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 1 (один) рік, не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки:

- не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації;

- періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та роботи.

Стягнути з ОСОБА_5 в дохід держави судові витрати в сумі 628,04 (шістсот двадцять вісім гривень чотири копійки) гривень за проведення судово-товарознавчої експертизи № 292 від 24.05.2019 року.

Стягнути з ОСОБА_6 в дохід держави судові витрати в сумі 628,04 (шістсот двадцять вісім гривень чотири копійки) гривень за проведення судово-товарознавчої експертизи № 292 від 24.05.2019 року.

Арешт, що накладений на тимчасово вилучене в ході проведення огляду від 25.04.2019 року за адресою: АДРЕСА_5 , майно, а саме: дві скляні ємності циліндричної форми одна з яких з металевим наконечником, 11 (одинадцять) металевих болтів, 11 (одинадцять) металевих гайок, 9 (дев`ять) металевих прокладок, два фрагменти проводки в білій полімерній оболонці, мобільний телефон марки «Xiaomi» з корпусом у вигляді моноблок сірого кольору, imei 1: НОМЕР_1 , imei 2: НОМЕР_2 , кросівки марки «Nike», кросівки марки «Adidas», кросівки марки «Reebok» - скасувати.

Речові докази 10 конденсаторів округлої форми, що ззовні містять оболонку із скла, а в середині мідні осердя, 11 металевих гайок, 9 металевих прокладок, два фрагменти проводки в білій полімерній оболонці, що передані на відповідальне зберігання представнику потерпілого залишити останньому за належністю.

Речові докази мобільний телефон марки «Xiaomi» з корпусом у вигляді моноблок сірого кольору, ІМЕІ1 НОМЕР_1 , ІМЕІ2 НОМЕР_2 , кросівки марки «Найк» та «Рібок», що передані на відповідальне зберігання в камеру схову речових доказів Луцького РВП ЛВП ГУНП у Волинській області повернути ОСОБА_6 за належністю.

Речовий доказ картка «Приватбанк» № НОМЕР_3 , що знаходиться в матеріалах кримінального провадження повернути ОСОБА_6 за належністю.

Речовий доказ експрес-накладна «Нова пошта» № 59000417214430 із датою оформлення від 24.04.2019 року, що знаходиться в матеріалах кримінального провадження залишити при матеріалах кримінального провадження.

На вирок суду може бути подана апеляція до Волинського апеляційного суду, шляхом її подачі через Луцький міськрайонний суд протягом 30 днів з дня його проголошення.

ГОЛОВУЮЧИЙ:

Дата ухвалення рішення29.10.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу85244443
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —161/9997/19

Вирок від 29.10.2019

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Сівчук А. Є.

Ухвала від 04.10.2019

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Сівчук А. Є.

Ухвала від 18.06.2019

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Сівчук А. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні