Ухвала
від 16.10.2019 по справі 160/2882/19
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

16 жовтня 2019 р. Справа №160/2882/19

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Юркова Е.О.,

при секретарі судового засідання Шпоті Я.С.,

за участю сторін:

представників позивача ОСОБА_1 , Пліс Н.В.,

представника відповідача та третьої особи Циганенко Г.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпро клопотання Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області про залучення третьої особи в адміністративній справі за позовом Дніпропетровського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» до Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: старший державний виконавець Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Циганенко Ганна Ігорівна, про визнання протиправними та скасування постанов,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду перебуває заява Дніпропетровського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами у адміністративній справі № 160/2882/19 за позовом Дніпропетровського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» до Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: старший державний виконавець Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Циганенко Ганна Ігорівна, про визнання протиправними та скасування постанов.

15.10.2019 року до суду від Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області надійшло клопотання про залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Об`єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку Мрія . Клопотання обґрунтовано тим, що Об`єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку Мрія є стягувачем у виконавчих провадженнях № 57951874 та № 57952368, в рамках яких винесено оскаржувані у даній справі постанови.

В судовому засіданні 16.10.2019 року представник відповідача клопотання про залучення третьої особи підтримав.

Представники позивача проти клопотання заперечували.

Заслухавши думку сторні, розглянувши вказане клопотання, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Згідно частини 4 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України, у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Так, предметом спору у даній справі є постанови старшого державного виконавця Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Циганенко Г.І. від 31.01.2019 року про накладення штрафу, винесені у виконавчих провадженнях № № 57951874, 57952368, у зв`язку з невиконанням судового рішення. У вказаних виконавчих провадженнях стягувачем є Об`єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку Мрія .

За викладених обставин, зважаючи на предмет спору у даній справі, наявні підстави для залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Об`єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку Мрія , оскільки рішення по справі може вплинути на його права, свободи, інтереси або обов`язки.

На підставі викладеного суд вважає, що клопотання Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області про залучення третьої особи в адміністративній справі № 160/2882/19 підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями 49, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд-

УХВАЛИВ:

Клопотання Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області про залучення третьої особи в адміністративній справі № 160/2882/19 - задовольнити.

Залучити до участі у справі № 160/2882/19 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Об`єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку Мрія (вулиця Наукова, 54-Б, селище Дослідне, Дніпровський район, Дніпропетровська область, 52071, код ЄДРПОУ 40918025).

Судове засідання по данній справі призначити на 10 год. 30 хв. 24 жовтня 2019 року. в приміщені Дніпропетровського окружного адміністративного суду, зал. № 1.

Запропонувати Об`єднанню співвласників багатоквартирного житлового будинку Мрія надати до суду пояснення щодо суті справи.

Інформацію щодо адміністративної справи учасники даної справи можуть отримати на офіційному порталі судової влади України у мережі Інтернет (веб-адреса сторінки: http://adm.dp.court.gov.ua/sud0470/gromadyanam/csz/).

Ухвала набирає законної сили після її проголошення і не може бути оскаржена окремо. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Е.О. Юрков

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.10.2019
Оприлюднено30.10.2019
Номер документу85271212
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/2882/19

Постанова від 11.02.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 16.12.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 06.12.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 29.11.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 24.10.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 24.10.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 16.10.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 26.09.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 09.09.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 05.09.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білак М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні