Ухвала
від 29.10.2019 по справі 280/5199/19
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ПЕРЕДАЧУ АДМІНІСТРАТИВНОЇ СПРАВИ ЗА ПІДСУДНІСТЮ

29 жовтня 2019 року Справа № 280/5199/19 м.Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Бойченко Ю,П., перевіривши матеріали адміністративного позову Головного управління ДФС у Запорізькій області (69007, м. Запоріжжя, пр.. Соборний, 166) до Товариства з обмеженою відповідальністю ДИЗЕЛЬ КОМФОРТ (58000, Чернівецька область, м. Чернівці, вул.. Головна, 59) про стягнення коштів за податковим боргом та вилученням готівки, -

ВСТАНОВИВ:

25 жовтня 2019 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління ДФС у Запорізькій області (далі - позивач) до Товариства з обмеженою відповідальністю ДИЗЕЛЬ КОМФОРТ (далі - відповідач), в якому позивач просить суд стягнути кошти з рахунків платника податків у всіх банках, що належить такому платнику податків, а також за рахунок готівки, що належить такому платнику податків в рахунок погашення податкового борг у розмірі 298061,92 грн.

Відповідно до приписів частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи 1) подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; 2) має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); 3) відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу; 4) належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності; 5) позов подано у строк, установлений законом (якщо позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); 6) немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Згідно частини другої статті 26 КАС України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Суддею після дослідження матеріалів адміністративного позову встановлено наступне.

Відповідно до Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Товариство з обмеженою відповідальністю ДИЗЕЛЬ КОМФОРТ (код ЄДРПОУ 31163392) розташований за адресою: 58000, Чернівецька область, м. Чернівці, вул.. Головна, 59.

З огляду на викладене, суддя прийшов висновку, що судом, встановленим законом для розгляду зазначеної вище справи є Чернівецький окружний адміністративний суд.

Відповідно до пункту 2 частини першої статті 29 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи вищевикладене, суддя дійшов висновку про наявність підстав для передачі даної адміністративної справи на розгляд Чернівецькому окружному адміністративному суду (за місцезнаходженням відповідача).

Відповідно до частини восьмої статті 29 КАС України передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Керуючись ст.ст.19, 20, 29, 241, 248, 256 КАС України

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Головного управління ДФС у Запорізькій області (69007, м. Запоріжжя, пр.. Соборний, 166) до Товариства з обмеженою відповідальністю ДИЗЕЛЬ КОМФОРТ (58000, Чернівецька область, м. Чернівці, вул.. Головна, 59) про стягнення коштів за податковим боргом та вилученням готівки, передати за підсудністю на розгляд до Чернівецького окружного адміністративного суду (58001, м. Чернівці, вул. Садова, 1-і).

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 15-денний строк з дня її підписання.

Суддя Ю.П. Бойченко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.10.2019
Оприлюднено31.10.2019
Номер документу85271796
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/5199/19

Рішення від 17.02.2020

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Анісімов Олег Валерійович

Ухвала від 23.12.2019

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Анісімов Олег Валерійович

Ухвала від 29.10.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні