Ухвала
від 30.10.2019 по справі 22/107
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

30.10.2019 р. Справа№ 22/107

Господарський суд Львівської області у складі судді Коссака С.М., розглянув матеріали заяви: Акціонерного товариства Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд Депо-Капітал , від імені, в інтересах та за рахунок якого діє Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Атлант Капітал , м. Київ

про заміну сторони (стягувача) у виконавчому провадженні

у справі №22/107

за позовом: Публічного акціонерного товариства „Акціонерний комерційний інвестиційний банк» , м.Київ в особі філії Відділення ПАТ „Промінвестбанк» в м.Львів, м.Львів

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю „Агрофуд» , с.Розвадів, Миколаївського району Львівської області

про звернення стягнення на заставлене майно на суму 886518,29 грн .

ВСТАНОВИВ :

28.10.2019 до Господарського суду Львівської області надійшла заява Акціонерного товариства Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд Депо-Капітал , від імені, в інтересах та за рахунок якого діє Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Атлант Капітал про заміну стягувача у виконавчому провадженні у справі № 22/107 за позовом Публічного акціонерного товариства „Акціонерний комерційний інвестиційний банк» , м.Київ в особі філії Відділення ПАТ „Промінвестбанк» в м.Львів до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю „Агрофуд» про звернення стягнення на заставлене майно на суму 886 518,29 грн.

Протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 28.10.2019 заяву передано для розгляду судді Манюку П.Т.

Протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 28.10.2019 у зв`язку з відпусткою судді Манюка П.Т., заяву передано для розгляду судді Коссаку С.М.

В заяві заявник - Акціонерне товариство Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд Депо-Капітал , від імені, в інтересах та за рахунок якого діє Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Атлант Капітал просить прийняти заяву про заміну стягувача у виконавчому провадженні № 47998588 та виконавчому провадженні №53865708 до розгляду. Замінити стягувача з ПАТ Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк наАТ ЗПВКІФ ДЕПО-КАПІТАЛ від імені, в інтересах та за рахунок активів якого діє ТОВ КУА АТЛАНТІС КАПІТАЛ у виконавчому провадженні № 47998588 та виконавчому провадженні № 53865708, про що винести відповідну ухвалу.

Розглянувши заяву про заміну стягувача у виконавчому провадженні та додані до неї документи, суд дійшов висновку про необхідність повернення її без розгляду, з огляду на наступне.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 334 ГПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб.

Розділ V ГПК України не встановлює особливих вимог щодо форми і змісту заяви про заміну сторони її правонаступником. Відповідний розгляд здійснюється за загальними правилами позовного провадження у межах розглянутої судом справи з урахуванням особливостей щодо суб`єктного складу учасників процесу, передбачених Закону України "Про виконавче провадження" (стягувач, боржник, державний виконавець, правонаступник стягувача або боржника). (з урахуванням правової позиції висловленої Вищим господарським судом України в п.6-1 постанови Пленому від 17.10.2012 № 9 Про деякі питання практики виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів України .

Відповідно до ч. 2 ст. 164 ГПК України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Однак, заява - Акціонерного товариства Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд Депо-Капітал , від імені, в інтересах та за рахунок якого діє Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Атлант Капітал не містить, (підписант директор та прізвища й ініціали ОСОБА_1 ) підпису особи, яка звертається до суду. Відтак наявні підстави для повернення даної заяви відповідно п. 1 ч. 5 ст. 174 ГПК України.

Крім цього, з даної заяви вбачається, що підписантом є директор Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Атлант Капітал . Однак належних та допустимих доказі, в підтвердження можливості підписання (особа яка має права підпису) та/або звернення до суду в інтересах Акціонерного товариства Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд Депо-Капітал заявником не подано.

Частиною 3 ст.56 ГПК України передбачено, що юридична особа бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

На підтвердження права підпису директором Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Атлант Капітал додано Договір №2/10/2017-УА про управління активами корпоративного інвестиційного фонду від 03.10.2017. Проте даний договір не містить підтвердження, щодо можливості підписання (особа яка має права підпису) та/або звернення до суду в інтересах Акціонерного товариства Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд Депо-Капітал . Даним договором Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Атлант Капітал (Компанія з управління активами за договором) приймає на себе зобов`язання щодо надання послуг з управління активами фонду - Акціонерного товариства Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд Депо-Капітал .

При цьому суд звертає увагу на положення ч.5 ст. 164 ГПК України, що до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

В порушення зазначених вимог подана заява про заміну стягувача у виконавчому провадженні, не підписані ні заявником, ні представником, ні іншими особами.

Відповідно п. 1 ч. 5 ст. 174 ГПК України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи також у разі, якщо заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Враховуючи вищенаведене суд приходить до висновку про наявність правових підстав до повернення заяви Акціонерного товариства Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд Депо-Капітал , від імені, в інтересах та за рахунок якого діє Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Атлант Капітал про заміну стягувача у виконавчому провадженні.

Крім цього, суд зазначає, що відповідно до п.2 ч.3 ст.162 ГПК України позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Проте заявником не зазначено відомостей щодо інших учасників справи.

Відповідно до ч.1 ст.172 ГПК України позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Згідно п.1 ч.1 ст.164 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів. Зявником не подано доказів надіслання копії заяви з доданими до неї документами.

Відповідно ч. 8 ст.174 ГПК України повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст.ст. 56, 162, 164, 172, 174, 234, 235, 334 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Повернути заяву Акціонерного товариства Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд Депо-Капітал , від імені, в інтересах та за рахунок якого діє Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Атлант Капітал про заміну стягувача у виконавчому провадженні.

Додаток: Заява про заміну стягувача у виконавчому провадженні з додатками на 42 арк та поштовий конверт.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки ст. 235 ГПК України та може бути оскаржена до Західного апеляційного господарського суду в порядку розділу ІV ГПК України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://court.gov.ua/fair/sud5015, а також у Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою - http://reyestr.court.gov.ua.

Суддя Коссак С.М.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення30.10.2019
Оприлюднено31.10.2019
Номер документу85296839
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —22/107

Ухвала від 09.12.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 27.11.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 12.11.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 30.10.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 05.08.2010

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Георгієвський В.Д.

Ухвала від 19.01.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заверуха С.В.

Ухвала від 13.07.2010

Господарське

Господарський суд Львівської області

Желік М.Б.

Ухвала від 02.12.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Бухан А.І.*

Ухвала від 04.11.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Бухан А.І.*

Ухвала від 10.09.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні