Постанова
від 30.10.2019 по справі 927/856/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

Іменем України

30 жовтня 2019 року м. Чернігівсправа № 927/856/19

Господарський суд Чернігівської області у складі судді Белова С.В.,

розглянувши матеріали справи

за заявою голови ліквідаційної комісії

Товариства з обмеженою відповідальністю "Комплекс "РІКО" ,

код ЄДРПОУ 39350080, провулок Вокзальний, 12, м. Чернігів, 14000

предмет спору: про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника

Учасники справи не з`явились.

Головою ліквідаційної комісії боржника подана заява про відкриття справи про банкрутство відповідно до ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України визначено арбітражного керуючого Мудрик Івана Владиславовича.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 15 жовтня 2019 року зазначена вище заява прийнята до розгляду з призначенням підготовчого судового засідання на 18 жовтня 2019 року; зобов`язано арбітражного керуючого Мудрик Івана Владиславовича, визначеного автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, надати суду заяву про його участь у даній справі з повідомленням про те, що він не належить до жодної категорії осіб, зазначених у ч. 2 ст.114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом", на паперовому носії по 22 жовтня 2019 року включно.

16 жовтня 2019 року на адресу суду від арбітражного керуючого Мудрик Івана Владиславовича надійшла заява про згоду на участь у даній справі, з доданими до неї документами.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 18 жовтня 2019 року відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Комплекс "РІКО"; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; розгляд питання щодо наявності підстав для визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури призначено в судовому засіданні на 30 жовтня 2019 року.

18 жовтня 2019 року на електронну адресу суду від арбітражного керуючого Мудрик Івана Владиславовича надійшла заява, в якій він просить суд не призначати його ліквідатором ТОВ "Комплекс "РІКО".

28 жовтня 2019 року до суду від арбітражного керуючого Вихор Ю.С. надійшла заява про її участь у даній справі, як ліквідатора.

21 жовтня 2019 року введено в дію Кодекс України з процедур банкрутства, який набрав чинності 21 квітня 2019 року.

Згідно частини другої Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства з дня введення в дію цього Кодексу визнано таким, що втратив чинність, зокрема, Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (ВВР України, 1992 р., №31 із наступними змінами).

Частиною четвертою Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства установлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу. Реалізація майна боржника здійснюється відповідно до вимог цього Кодексу, крім майна боржника, оголошення про продаж якого опубліковане до дня введення в дію цього Кодексу. У разі не продажу такого майна його подальша реалізація здійснюється відповідно до вимог цього Кодексу.

У зв`язку з введенням в дію 21 жовтня 2019 року Кодексу України з процедур банкрутства, подальший розгляд справи відбуватиметься відповідно до положень Кодексу України з процедур банкрутства.

Відповідно до Кодексу України з процедур банкрутства, суд дійшов висновку, що дана справа перебуває на стадії відкриття ліквідаційної процедури.

Розглянувши подані документи і матеріали справи, суд встановив.

Державна реєстрація боржника здійснена 13 серпня 2014 року, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за №10441360000000521.

14 серпня 2014 року боржника взято на облік, як платника податків у ДПІ у м. Чернігові Головного управління ДФС у Чернігівській області.

14 серпня 2014 року його взято на облік, як платника єдиного внеску у ДПІ у м. Чернігові Головного управління ДФС у Чернігівській області.

15 лютого 2019 року загальними зборами учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Комплекс "РІКО" прийнято рішення про припинення товариства шляхом ліквідації, ліквідатором призначено Рашину Наталію Юріївну та встановлено строк для пред`явлення вимог кредиторів - два місяці з дати державної реєстрації рішення про припинення юридичної особи (копія протоколу №1/2019 від 15 лютого 2019 року в матеріалах справи).

19 лютого 2019 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про рішення загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Комплекс "РІКО" щодо припинення діяльності останнього шляхом ліквідації та визначено строк для заявлення вимог кредиторів до 20 квітня 2019 року.

У встановлений строк було виявлено вимоги ФОП Єзута А.М. ( АДРЕСА_1 ) у розмірі 1 505 175,44грн. Зазначені вимоги визнано ліквідатором.

Крім того, сума заборгованості по відшкодуванню шкоди, заподіяної життю та здоров`ю, виплаті заробітної плати та вихідної допомоги працівникам боржника, виплаті авторської винагороди станом на 11 жовтня 2019 року становить 61 000,00грн.

Головою ліквідаційної комісії боржника вживалися заходи щодо розшуку майна боржника шляхом направлення відповідних запитів до реєструючих органів.

У відповідності до довідок Територіального сервісного центру Регіонального сервісного центру в Чернігівській області МВС України від 13 квітня 2019 року №31/25/13-955, Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області від 20 березня 2019 року №01-13-29/1344 транспортні засоби, техніка за ТОВ "Комплекс "РІКО" не значаться. Довідкою №02-02 від 11 жовтня 2019 року ТОВ "Комплекс "РІКО" повідомило, що у ТОВ "Комплекс "РІКО" відсутні рахунки, на яких би обліковувались цінні папери, що належить підприємству, крім того зазначило, що ТОВ "Комплекс "РІКО" не значиться в електронному реєстрі Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та в електронному реєстрі Державної установи "Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України" як емітент цінних паперів, а також в реєстрі власників цінних паперів Національного депозитарію України. Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта №178848422 від 28 серпня 2019 року за Товариством з обмеженою відповідальністю "Комплекс "РІКО" відомості відсутні. У відповідності до витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна (публічні обтяження) від 10 жовтня 2019 року №62428177 за Товариством з обмеженою відповідальністю "Комплекс "РІКО" інформація відсутня. Довідкою №04-02 від 11 жовтня 2019 року ТОВ "Комплекс "РІКО" повідомило, що воно не є власником винаходів та корисних моделей, власником знаків для товарів і послуг, промислових моделей, зразків та не подавало на них заявки. Довідкою №05-02 від 11 жовтня 2019 року ТОВ "Комплекс "РІКО" повідомило, що повітряні судна, що належать підприємству відсутні. Довідкою №06-02 від 11 жовтня 2019 року ТОВ "Комплекс "РІКО" повідомило, що у ТОВ "Комплекс "РІКО" відсутні плавзасоби, що йому належать.

Під час ліквідації було проведено інвентаризацію майна боржника, в результаті чого встановлено відсутність майнових активів (інвентаризаційний опис майна від 03 жовтня 2019 року).

Головою ліквідаційної комісії було виявлено дебіторську заборгованість в сумі 100293,96 грн.

Ліквідатором складено проміжний ліквідаційний баланс станом на 11 жовтня 2019 року, який затверджено рішенням загальних зборів учасників ТОВ "Комплекс "РІКО" (протокол №2/2019 загальних зборів учасників ТОВ "Комплекс "РІКО" від 11 жовтня 2019 року). Як вбачається із фінансового звіту та розшифровки рядків проміжного ліквідаційного балансу і додатку до нього, станом на 11 жовтня 2019 року боржник має поточні зобов`язання в сумі 1566,2 тис.грн. При цьому, вартість активів товариства становить 100,3 тис.грн.

Зважаючи на неможливість через недостатність активів задовольнити кредиторські вимоги у повному обсязі, загальними зборами учасників ТОВ "Комплекс "РІКО" від 11 жовтня 2019 року прийнято рішення про звернення до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Комплекс "РІКО".

Відповідно до ст.58 Кодексу України з процедур банкрутства у випадках, передбачених цим Кодексом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру. Суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців. Неявка у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про час і місце такого засідання, не перешкоджає провадженню у справі.

Враховуючи наведені вище обставини, господарський суд вважає, що надані боржником докази свідчать про неспроможність боржника відновити свою платоспроможність і погасити грошові вимоги кредиторів, що є підставою для визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч. 2 ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства, протягом 15 днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов`язані передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов`язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до закону.

Згідно з ч.1 ст.60 Кодексу України з процедур банкрутства у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Кодексом, з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Відповідно до ч. 1, 2, 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією визначається судом шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору. У разі якщо жоден із арбітражних керуючих, визначених шляхом автоматизованого відбору, не подав до господарського суду заяву про участь у справі, господарський суд призначає розпорядником майна/керуючого реструктуризацією арбітражного керуючого за власною ініціативою.

Розпорядником майна, керуючим реструктуризацією, керуючим санацією, ліквідатором, керуючим реалізацією не можуть бути призначені арбітражні керуючі:

1) які є заінтересованими особами у цій справі;

2) які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, крім випадків, коли з дня відсторонення від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років;

3) яким відмовлено в допуску до державної таємниці, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов`язків, визначених цим Кодексом;

4) які мають конфлікт інтересів;

5) які здійснювали раніше повноваження приватного виконавця щодо примусового виконання судових рішень або рішень інших органів (посадових осіб), у яких боржник був стороною виконавчого провадження;

6) які є близькими особами боржника - фізичної особи.

До призначення арбітражним керуючим особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до осіб, зазначених у цій частині.

Автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України визначено арбітражного керуючого Мудрик Івана Владиславовича.

16 жовтня 2019 року на адресу суду від арбітражного керуючого Мудрик Івана Владиславовича надійшла заява про згоду на участь у даній справі, з доданими до неї документами.

18 жовтня 2019 року на електронну адресу суду від арбітражного керуючого Мудрик Івана Владиславовича надійшла заява, в якій він просить суд не призначати його ліквідатором ТОВ "Комплекс "РІКО".

28 жовтня 2019 року до суду від арбітражного керуючого Вихор Ю.С. надійшла заява про її участь у даній справі, як ліквідатора. В заяві арбітражний керуючий Вихор Ю.С. повідомила суд про те, що вона не належить до жодної з категорій осіб, визначених у ч. 3 ст.28 Кодексу України з процедур банкрутства, судимості за вчинення корисливих злочинів не має. До заяви арбітражним керуючим Вихор Ю.С. додано резюме, копію свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №530 від 15 березня 2013 року, копію договору СТД №3451914 страхування відповідальності арбітражного керуючого від 06 березня 2019 року та копію квитанції про сплату страхового платежу за полісом, копію свідоцтва про підвищення кваліфікації та копію листа про присвоєння рівня кваліфікації.

Розглянувши заяву арбітражного керуючого Вихор Ю.С. та враховуючи той факт, що від арбітражного керуючого Мудрик Івана Владиславовича надійшла заява, в якій він просить суд не призначати його ліквідатором ТОВ "Комплекс "РІКО", суд вважає за можливе задовольнити заяву Вихор Ю.С. про її участь у даній справі в якості ліквідатора боржника та покласти на останню обов`язки ліквідатора.

Враховуючи, що провадження у даній справі здійснювалось за приписами ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності майна або визнання його банкрутом", які не передбачали процедуру розпорядження майном, зважаючи на наявність доведених обставин, які підтверджують неспроможність боржника відновити свою платоспроможність за допомогою інших процедур банкрутства і погасити вимоги кредиторів, прийняте власником боржника рішення про ліквідацію юридичної особи, суд доходить висновку про необхідність застосування на підставі норми абз.3 ч.1 ст.1 Кодексу України з процедур банкрутства наслідків, встановлених ст.58 цього Кодексу, а саме визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Керуючись ст. 9, 11, 28, 58-60 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 233, 240 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

ПОСТАНОВИВ:

1.Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Комплекс "РІКО" (код ЄДРПОУ 39350080, провулок Вокзальний, 12, м. Чернігів, 14000) з наслідками, передбаченими ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства.

2.Відкрити ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

3.Ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Вихор Юлію Сергіївну (РНОКПП НОМЕР_1 , свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №530 від 15.03.2013 ( АДРЕСА_2 )).

4.Оприлюднити на офіційному веб-порталі судової влади України повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

5.Зобов`язати посадових осіб банкрута протягом 15 (п`ятнадцяти) днів з дня призначення ліквідатора передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору.

6.Зобов`язати ліквідатора виконати дії, передбачені розділом ІV "Ліквідаційна процедура" Кодексу України з процедур банкрутства та не пізніше ніж за два тижні до закінчення строку ліквідаційної процедури надати господарському суду звіт та ліквідаційний баланс.

7.Копію даної постанови надіслати боржнику, ліквідатору Вихор Ю.С., голові ліквідаційної комісії Рашиній Н.Ю. (м. Чернігів, вул. 1 Травня, 264), арбітражному керуючому, визначеному автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України - Мудрик Івану Владиславовичу ( АДРЕСА_3 ); ФОП Єзута А.М. ( АДРЕСА_1 ); Центральному відділу державної виконавчої служби Чернігівського міського управління юстиції (14030, м.Чернігів, вул. Шевченка, 118); відділу державної реєстрації юридичних і фізичних осіб-підприємців Управління адміністративних послуг (вул. Рокосовського, 20-а, м. Чернігів, 14032), відділу з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області (проспект Миру, 49-а, к.703, м. Чернігів, 14005).

Постанова складена та підписана 30 жовтня 2019 року.

Постанова набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Північного апеляційного господарського суду у строк, встановлений ч. 1 ст. 256 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням п.17.5 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України.

Суддя С.В. Белов

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень, розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://reyestr.court.gov.ua/

СудГосподарський суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення30.10.2019
Оприлюднено31.10.2019
Номер документу85297411
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —927/856/19

Ухвала від 05.02.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 27.01.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 20.01.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Постанова від 30.10.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 18.10.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 15.10.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 15.10.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні