Ухвала
від 31.10.2019 по справі 2а-7871/10/0670,
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

(про заміну сторони або третьої особи на правонаступника)

31 жовтня 2019 року м. Житомир права № 2а-7871/10/0670,

категорія 6.13

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Черняхович І.Е.,

розглянувши у письмовому провадженні клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну позивача в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Черняхівському районі Житомирської області до Приватного сільськогосподарського підприємства з орендними відносинами "Славівське" про стягнення,

встановив:

До суду надійшло вказане клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області з проханням здійснити процесуальне правонаступництво у справі, а саме замінити позивача - Управління Пенсійного фонду України в Черняхівському районі Житомирської області на Головне управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Розгляд вказаного клопотання призначено до судового розгляду на 31 жовтня 2019 року.

Представник заявника в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце судового розгляду повідомлений належним чином. Просив розгляд справи здійснювати у письмовому провадженні.

Представник відповідача у судове засідання не прибув, про дату, час та місце судового розгляду повідомлявся належним чином, однак про причини неявки суд не повідомив.

Суд вважає за можливе розглянути заяву в порядку письмового провадження, відповідно до ч. 9 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України.

Дослідивши клопотання та надані матеріали, суд дійшов висновку про його обґрунтованість, з наступних підстав.

Постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 27 жовтня 2010 року в справі №2а-7871/10/0670 позов Управління Пенсійного фонду України в Черняхівському районі Житомирської області задоволено та стягнуто з Приватного сільськогосподарського підприємства з орендними відносинами "Славівське" на його користь 1671,81 грн. заборгованості.

Вказана постанова набрала законної сили.

Відповідно до Постанови постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" 30.03.2016 Управління Пенсійного фонду України в Черняхівському районі Житомирської області реорганізовано шляхом злиття в Черняхівське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Приписами постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 №988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" Черняхівське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області реорганізовано шляхом злиття у Хорошівське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Згідно з пунктом 1 постанови Кабінету Міністрів України "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" від 22 серпня 2018 року № 628, вирішено реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком.

Згідно зі змістом додатку до постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року №628 "Перелік територіальних органів Пенсійного фонду України, які реорганізуються шляхом приєднання", Андрушівське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Бердичівське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Ємільчинське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Житомирське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Коростенське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Коростишівське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Овруцьке об`єднане управління Пенсійного фонду України, Новоград-Волинське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Хорошівське об`єднане управління Пенсійного фонду України реорганізовані шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Житомирській області.

Запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - Хорошівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області. внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань 05.08.2019, відтак позивач у справі вибув.

У відповідності до статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції, чинній на час вчинення процесуальної дії), у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Пунктом 6 Порядку здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 № 1074, визначено, що права та обов`язки органів виконавчої влади у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади переходять до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади.

Таким чином, у межах спірних правовідносин Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області є правонаступником вибувшого позивача.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне допустити заміну вибувшого позивача його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області та задовольнити клопотання останнього.

Керуючись статтями 52, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

Клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області задовольнити.

Допустити в справі заміну вибувшого позивача на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (10003, м. Житомир, вул. О.Ольжича, 7, код ЄДРПОУ 13559341).

Ухвала набирає законної сили у порядку встановленому статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до Сьомого апеляційного суду за правилами встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України

Суддя І.Е.Черняхович

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.10.2019
Оприлюднено01.11.2019
Номер документу85299744
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7871/10/0670,

Ухвала від 31.10.2019

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черняхович Ірина Едуардівна

Ухвала від 21.07.2016

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черняхович Ірина Едуардівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні