Ухвала
від 31.10.2019 по справі 2а-1378/11/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

31 жовтня 2019 року № 2а-1378/11/1070

Суддя Київського окружного адміністративного суду Дудін С.О., розглянувши заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України у Васильківському районі Київської області до Закритого акціонерного товариства Спеціалізоване Будівельно-Монтажне Управління № 15 про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулося Управління Пенсійного фонду України у Васильківському районі Київської області з позовом Закритого акціонерного товариства Спеціалізоване Будівельно-Монтажне Управління № 15 про стягнення із Закритого акціонерного товариства Спеціалізоване Будівельно-Монтажне Управління № 15 заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пенсій, визначених на пільгових умовах праці та роботах зі шкідливими та важкими умовами праці за списком № 2, у сумі 2389 грн. 31 коп.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 04.04.2011 (суддя Спиридонова В.О.) адміністративний позов задоволено повністю.

Стягнуто з Закритого акціонерного товариства Спеціалізоване Будівельно-Монтажне Управління № 15 заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пенсій, визначених на пільгових умовах праці та роботах зі шкідливими та важкими умовами праці за списком № 2, у сумі 2389 грн. 31 коп. на користь управління Пенсійного фонду України у Васильківському районі Київської області № 256083011007 в ГУ Ощадбанку по м.Києву та Київській області, МФО 322669, код 22200290.

30.10.2019 на адресу Київського окружного адміністративного суду від Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження, у якій заявник просить суд винести ухвалу по заміну сторони виконавчого провадження - Васильківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області, на його правонаступника Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області.

За результатами автоматизованого розподілу вказана заява була передана для розгляду судді Дудіну С.О.

Відповідно до частин першої та другої статті 166 Кодексу адміністративного судочинства України при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування тощо щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань.

Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі.

Отже, подана Головним управлінням Пенсійного фонду України у Київській області заява про заміну сторони виконавчого провадження є заявою з процесуальних питань.

Абзацом першим частини першої статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Відповідно до частини восьмої статті 18 КАС України особи, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, подають процесуальні та інші документи, письмові та електронні докази, вчиняють інші процесуальні дії в електронній формі виключно за допомогою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, з використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронний цифровий підпис", якщо інше не визначено цим Кодексом.

Водночас, відповідно до пункту 15.1 Розділу VII "Перехідні положення" КАС України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи подання, реєстрація, надсилання процесуальних та інших документів, доказів, формування, зберігання та надсилання матеріалів справи здійснюються в паперовій формі.

Оскільки на теперішній час Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система не почала функціонувати усі процесуальні документи подаються в паперовій формі, підписані власноруч.

Так, відповідно до частини десятої статті 44 КАС України якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи скріплюються електронним цифровим підписом учасника справи (його представника). Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника) .

Дослідивши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, судом встановлено, що вказана заява не містить підпису представника Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області, що унеможливлює встановлення наявності волевиявлення з боку заявника на вчинення відповідної процесуальної дії та не надає суду можливості оцінити цей документ в якості заяви з процесуальних питань.

Отже, заява про заміну сторона виконавчого провадження не відповідає вимогам статтей 44 та 167 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до частини другої статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Враховуючи вказане, суд вважає за необхідно повернути заяву про заміну сторони виконавчого провадження без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 167, 243, 248, 379 КАС України, суд

у х в а л и в:

1. Повернути Головному управлінню Пенсійного фонду України у Київській області подану ним заяву про заміну сторони виконавчого провадження.

2. Копію ухвали направити (видати) Головному управлінню Пенсійного фонду України у Київській області.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя Дудін С.О.

Дата ухвалення рішення31.10.2019
Оприлюднено01.11.2019
Номер документу85300336
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —2а-1378/11/1070

Ухвала від 23.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

Ухвала від 17.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

Ухвала від 31.10.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Постанова від 04.04.2011

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Спиридонова В.О.

Ухвала від 16.03.2011

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Спиридонова В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні