Ухвала
від 30.10.2019 по справі 817/1186/17
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

30 жовтня 2019 року Р і в н е №817/1186/17 Рівненський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Недашківської К.М., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Володимирецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області до Сільськогосподарського виробничого кооперативу Озерський про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Рівненського окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа за позовом Володимирецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області (далі іменується - позивач) до Сільськогосподарського виробничого кооперативу Озерський (далі іменується - відповідач), в якому позивач просить суд стягнути на його користь суму заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах за період з травня по липень 2017 року у загальному розмірі 16108 грн. 32 коп.

Постановою Рівненського окружного адміністративного суду від 02.10.2017 позов задоволено повністю, стягнуто з Сільськогосподарського виробничого кооперативу Озерський на користь Володимирецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області суму заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах, у розмірі 16108 грн. 32 коп.

24.11.2017 позивачу по справі виданий виконавчий лист.

07 жовтня 2019 року Головне управління Пенсійного фонду України в Рівненській області подало заяву про заміну сторони виконавчого провадження.

Ухвалою суду від 21.10.2019 заяву призначено до судового розгляду.

Сторони та державний виконавець, належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду заяви, у судове засідання не прибули. Про причини неприбуття суд не повідомили.

Згідно з частиною другою статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до частини дев`ятої статті 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Таким чином, суд дійшов висновку про можливість розгляду заяви за відсутності представників учасників справи, на підставі наявних в матеріалах справи документів в порядку письмового провадження.

Відповідно до вимог частини четвертої статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Перевіривши юридичну та фактичну обґрунтованість мотивів, покладених в основу заяви Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області про заміну сторони виконавчого провадження, суд зазначає наступне.

Судом встановлено, що на виконанні у Володимирецькому районному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області перебуває виконавче провадження з виконання виконавчого листа, виданого Рівненським окружним адміністративним судом 24.11.2017 у справі №817/1186/17, про стягнення із Сільськогосподарського виробничого кооперативу Озерський на користь Володимирецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області суму заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах, у розмірі 16108 грн. 32 коп.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України від 22.08.2018 №628 Володимирецьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Рівненської області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області.

29.07.2019 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення юридичної особи - Володимирецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області.

Відповідно до частини п`ятої статті 15 Закону України Про виконавче провадження від 02.06.2016 №1404-VІІІ, у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Частиною першою статті 379 КАС України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Таким чином, суд дійшов висновку про наявність достатніх підстав для заміни сторони виконавчого провадження.

Враховуючи наведене та керуючись статтями 241, 248, 256, 295, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області про заміну сторони виконавчого провадження з виконання виконавчого листа, виданого Рівненським окружним адміністративним судом 24.11.2017 у справі №817/1186/17 - задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому провадженні з примусового виконання виконавчого листа від 24.11.2017, виданого Рівненським окружним адміністративним судом у справі №817/1186/17, стягувача - Володимирецьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Рівненської області його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Рівненській області (вулиця Короленка, 7, місто Рівне, 33028; код ЄДРПОУ 21084076).

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвала може бути оскаржена. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повну ухвалу складено 30.10.19

Суддя Недашківська К.М.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.10.2019
Оприлюднено01.11.2019
Номер документу85301109
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —817/1186/17

Ухвала від 30.10.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Недашківська К.М.

Ухвала від 21.10.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Недашківська К.М.

Постанова від 02.10.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Недашківська К.М.

Ухвала від 05.09.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Недашківська К.М.

Ухвала від 14.08.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Недашківська К.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні