Ухвала
від 01.11.2019 по справі 905/2046/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.: (057) 702-07-99, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

01.11.2019 Справа № 905/2046/19

Господарський суд Донецької області у складі судді Аксьонової К.І., розглянувши матеріали

позовної заяви Публічного акціонерного товариства По газопостачанню та газифікації Донецькоблгаз , м. Краматорськ, Донецька область

до Товариства з обмеженою відповідальністю Верінг Торг , м. Покровськ, Донецька область

про стягнення безпідставно отриманих грошових коштів у розмірі 32000000,00грн,

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне товариство По газопостачанню та газифікації Донецькоблгаз , м. Краматорськ, Донецька область, звернулось до господарського суду Донецької області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Верінг Торг , м. Покровськ, Донецька область, про стягнення безпідставно отриманих грошових коштів у розмірі 32000000,00грн.

Дослідивши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, суд дійшов висновку, що позовна заява не відповідає вимогам Глави 1 Розділу ІІІ Господарського процесуального кодексу України, з огляду на таке.

За приписами п.2 ч.3 ст.162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява, зокрема, повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Як вбачається зі змісту поданої позовної заяви, позивачем заявлено позовні вимоги до Товариства з обмеженою відповідальністю Верінг Торг ; зазначено ідентифікаційний код ЄДРПОУ - 39935440 та юридичну адресу відповідача: 85300, Донецька область, м.Покровськ, вул. Центральна, б.151, офіс 12.

Як визначено ч.1 ст.10 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань документи та відомості, внесенні до Єдиного державного реєстру вважаються достовірними і можуть бути використані у спорі з третьою особою.

З відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що за ідентифікаційним кодом ЄДРПОУ 39935440 зареєстровано іншу юридичну особу з найменуванням Товариство з обмеженою відповідальністю Автосоюз Делівері , юридичною адресою якої є 03039, м. Київ, Голосіївський район, пров. Голосіївський, б.15, оф.7.

Отже, дослідивши матеріали позовної заяви судом встановлено відсутність такої ідентифікуючої ознаки відповідача як код ЄДРПОУ, що є порушенням п.2 ч.3 ст.162 Господарського процесуального кодексу України.

Разом з цим, відповідно до п.2 ч.1 ст.164 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Порядок та правові засади справляння судового збору, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначені Законом України Про судовий збір .

Відповідно до ч.2 ст.4 Закону України Про судовий збір за подання до господарського суду позовної заяви майнового характеру сплачується судовий збір у розмірі 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно з ч.1 ст.4 Закону України Про судовий збір судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду.

Позивач звернувся до суду з даним позовом 30.10.2019, що вбачається з адресного ярлика ПАТ Укрпошта на конверті поштового відправлення.

З урахуванням первісної дати подання до суду матеріалів позовної заяви та з огляду на встановлений ст. 7 Закону України Про Державний бюджет України на 2019 рік розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 1 січня 2019 року на рівні 1921грн., належною сумою судового збору, що підлягає сплаті за подання даного позову, який містить вимогу майнового характеру в сумі 32000000,00грн є 480000,00грн (1,5 відсотка ціни позову).

При дослідженні матеріалів позовної заяви, судом встановлено, що позивачем до позовної заяви не додано документів, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Розглядаючи клопотання позивача про відстрочення сплати судового збору до ухвалення рішення за даним позовом, суд зазначає, що ст. 8 Закону України Про судовий збір містить вичерпний перелік осіб, що мають право на відстрочення та розстрочення сплати судового збору, до яких позивач не відноситься, отже, клопотання відстрочити сплату судового збору до ухвалення судового рішення задоволенню не підлягає.

Недодержання при поданні позовної заяви вимог п.2 ч.3 ст.162, п.2 ч.1 ст.164 Господарського процесуального кодексу України відповідно до ч.1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України є підставою для залишення позовної заяви без руху з наданням позивачу строку для усунення наведених недоліків позовної заяви.

Керуючись чч.1,2 ст.174, ст.234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Публічного акціонерного товариства По газопостачанню та газифікації Донецькоблгаз , м. Краматорськ, Донецька область, до Товариства з обмеженою відповідальністю Верінг Торг , м. Покровськ, Донецька область, про стягнення безпідставно отриманих грошових коштів у розмірі 32000000,00грн, залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення її без руху шляхом надання суду належних відомостей щодо ідентифікаційного коду відповідача в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також документів, які підтверджують відправлення на належну юридичну адресу відповідача копії позовної заяви та доданих до неї документів листом з описом вкладення та доказів сплати судового збору у розмірі 480000,00грн.

Роз`яснити, що в разі неусунення позивачем недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя К.І. Аксьонова

Дата ухвалення рішення01.11.2019
Оприлюднено04.11.2019
Номер документу85328100
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення безпідставно отриманих грошових коштів у розмірі 32000000,00грн

Судовий реєстр по справі —905/2046/19

Ухвала від 20.11.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Аксьонова Катерина Іллівна

Ухвала від 01.11.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Аксьонова Катерина Іллівна

Ухвала від 01.11.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Аксьонова Катерина Іллівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні