Рішення
від 30.10.2019 по справі 212/7993/19
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/7993/19

2-о/212/168/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 жовтня 2019 року м. Кривий Ріг

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі:

головуючого-судді: Козлова Ю.В.,

присяжних: Каснянчук В.Ф., Козлової О.О.

за участю секретаря судового засідання: Курбакової Ю.О,

заявника: ОСОБА_1 ,

представників заінтересованих осіб:

служби у справах дітей виконавчого комітету

Покровської районної у місті Кривому Розі Ради Коваленко Н.М.,

КЗО Криворізький спеціальний багатопрофільний

навчально-реабілітаційний центр №1 ДОР Гупало В.В.,

перекладача Сікан І.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Кривому Розі цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Міністерство соціальної політики України, Служба у справах дітей виконавчого комітету Покровської районної у місті Кривому Розі ради Дніпропетровської області, КЗО Криворізький спеціальний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр №1 ДОР про усиновлення малолітніх: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 народження , та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , -

В С Т А Н О В И В:

Заявник, громадянин США ОСОБА_1 , звернувся до суду із заявою про усиновлення малолітніх дітей громадян України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 народження , та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , мотивуючи свої вимоги тим, що він громадянин Сполучених Штатів Америки, перебуває у зареєстрованому шлюбі з ОСОБА_6 з 2002 року та діє також за її повної та цілковитої згоди. Він зареєстрований як кандидат в усиновлювачі в Міністерстві соціальної політики України за №М-03004 від 05.08.2019 року. Від шлюбу вони мають трьох біологічних дітей та шістьох дітей усиновлених в Україні.

Ними було отримано дозвіл на проведення міжнародного усиновлення і в`їзд усиновлених дітей до США від державних установ США. Їх сім`я матеріально забезпечена, вони мають житло зі всіма зручностями та необхідними умовами для утримання і виховання дітей. Будинок повністю відповідає всім вимогам штату Мічиган з питань санітарії та безпеки. Вони бажають збільшити свою сім`ю, усиновивши дітей, які мають особливі потреби та надати їм любов та батьківське піклування, а також повноцінний розвиток. Заявник та його дружина ОСОБА_6 прийняли рішення усиновити малолітніх дітей: вихованців КЗО Криворізький спеціальний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр № 1 ДОР - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 народження , та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Вони ознайомлені з історією розвитку, станом здоров`я дітей, вважають що можуть надати необхідну та ефективну спеціалізовану допомогу та лікування всиновленим дітям та щиро бажають стати для них опорою та справжніми батьками.

В судовому засіданні заявник підтримав заявлені вимоги та просив ухвалити рішення, якими надати дозвіл на усиновлення. Зазначив, що він з дружиною бажають стати батьками ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , розуміючи всю відповідальність усиновлення. Зобов`язуються поставити дітей на консульський облік. Також, зазначив, що його матеріальне становище дозволяє повністю забезпечити потреби дітей, а також запевнив, що дітям буде надаватись високоякісне фахове медичне обслуговування.

Представник заінтересованої особи - Служби у справах дітей Покровської районної в місті Кривому Розі ради в судовому засіданні підтримала висновок про доцільність усиновлення заявником малолітніх громадян України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 народження та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , оскільки це відповідає їх інтересам.

Представник заінтересованої особи - КЗО Криворізький спеціальний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр № 1 ДОР в судовому засіданні просила суд задовольнити заяву. Вважає, що є всі законні підстави для усиновлення заявником малолітніх ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , оскільки вони дуже прив`язались до заявника, бажають цього, також пояснила, що громадяни України не виявили бажання усиновити хлопчиків або оформити над ними опіку.

Від заінтересованої особи - Міністерства соціальної політики України надійшла письмова заява з проханням розглядати справу за відсутності їхнього представника, надали письмову згоду на усиновлення громадянином США ОСОБА_1 дітей - громадян України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 народження та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Суд вважає, що в матеріалах справи достатньо даних про права та взаємовідносини сторін для розгляду справи за відсутності представника заінтересованої особи Мінсоцполітики, проти чого не заперечували всі присутні в судовому засіданні: заявник та представники заінтересованих осіб.

Вислухавши пояснення заявника, представників заінтересованих осіб, які вважали за доцільне надати дозвіл на усиновлення дітей, дослідивши наявні в матеріалах справи докази, суд прийшов до висновку, що заява підлягає задоволенню з таких підстав.

В судовому засіданні встановлено, що заявник є громадянином Сполучених Штатів Америки, перебуває на обліку кандидатів в усиновителі за № М-03004 від 05.08.2019 року у Міністерстві соціальної політики України

Заявник ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , перебуває у зареєстрованому шлюбі з 07.05.2002 року з ОСОБА_6 , від шлюбу мають трьох біологічних дітей, та шістьох дітей усиновлених в Україні. Дружина заявника ОСОБА_6 надала свою повну та беззаперечну згоду на усиновлення її чоловіком дітей, зазначивши, що вона сама не може бути присутня при процедурі усиновлення в зв`язку із потребою піклуватись про їх дітей, які також мають особливі потреби. Заявником було отримано дозвіл на проведення міжнародного усиновлення і в`їзд усиновлених дітей до США від державних установ США. Його сім`я матеріально забезпечена, вони мають приватний будинок збудований в стилі ранчо, який знаходиться на земельній ділянці площею 3 акри в м.Грінвіль, мтат Мічіган. Загальна площа будинку становить 2735 квадратних футів, а житлова площа будинку становить 2600 квадратних футів, тут є 5 спальних кімнат, будинок має відкрите планування, є просторим та прибраним. На першому поверсі будинку знаходиться велика вітальня та кухня, на якій всі люблять збиратися разом. На першому поверсі також знаходиться велика кімната, ванна кімната та три додаткові спальні. Цокольний поверх також є відремонтованим, і тут знаходиться підсобне приміщення, додаткова спальня та вітальня. Тут є достатньо місця, щоб у додаткових дітей була спальня, житлова площа, враховуючи місце для зберігання речей, ліжка та багато площі, щоб гратися та навчатися, зі всіма зручностями та необхідними умовами для утримання і виховання дітей. Будинок відповідає всім нормам штату Мічиган, щодо санітарії та безпеки і це підтверджено наявними в справі матеріалами оформленими належним чином нотаріально і засвідченнеми апостилем компетентного органу держави США.

Судом встановлено, що заявник ОСОБА_1 працює офіцером в Департаменті виправних закладів штату Мічиган з травня 1999 року та заробляє 58765,82 доларів США на рік не враховуючи понаднормових та премій. Його запланований прибуток у 2019 році становить 84000 доларів США. Дружина заявника ОСОБА_6 є матір`ю та домогосподаркою.

Звіт про придатність заявника бути усиновителем схвалено 22.03.2019 року ліцензованою агенцією Феміліз Тру Едопшин , яка є некомерційною агенцією, акредитованою у відповідності до Гаазької конвенції, ліцензованою у штаті Мічиган. Агенцією не визначено ніяких перешкод щодо виконання батьківських обов`язків.

Згідно з висновками від 23.05.2019 року, виданими ліцензованим лікарем ОСОБА_9 , заявник ОСОБА_1 та його дружина ОСОБА_6 мають добрий загальний стан здоров`я, не мають жодних інфекційних захворювань. Ознак алкогольної чи наркотичної залежності, сифілісу, туберкульозу, ВІЛ/СНІД та психічних захворювань у них не виявлено.

Згідно з довідками, виданими відділом інформаційної служби кримінального судочинства при Федеральному бюро розслідувань Департаменту юстиції США про перевірку відбитків пальців щодо подружжя ОСОБА_1 , станом на 24.05.2019 року не виявлено жодних даних в ФБР про попередні арешти чи кримінальні переслідування когось з подружжя.

Від департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції України на ім`я директора департаменту забезпечення прав дітей та оздоровлення Мінсоцполітики України надійшла відповідь, що станом на 16.08.2019 року, інформація кримінального характеру відносно громадян США ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 - відсутня.

Таким чином, судом встановлено, що громадяни США ОСОБА_1 можє бути усиновлювачем, оскільки перебуває на обліку кандидатів в усиновлювачі в Міністерстві соціальної політики України, є повнолітнім, дієздатним громадянаном; не позбавлений батьківських прав, не перебуває на обліку або лікування у психоневрологічних чи наркологічних лікувальних установах; не зловживає спиртними напоями або наркотичними засобами, має постійне місце проживання та їх родина має постійний достатній заробіток, може створити всі необхідні умови для здорового фізичного, морального та духовного розвитку дітей та їх навчання, не страждає хворобами, які б перешкоджали усиновленню, не притягувався до кримінальної відповідальності, його інтереси та інтереси його родини не суперечать інтересам дітей. Як кандидат в усиновлювачі отримав позитивні висновки та дозволи від офіційних установ за місцем проживання в США.

Відповідно до Глави 18 Усиновлення Сімейного кодексу України даний кандидат не має ніяких перешкод передбачених законом для усиновлення дітей.

Діти, яких бажає заявник усиновити, має для усиновлення всі правові підстави.

ОСОБА_2 народився ІНФОРМАЦІЯ_5 в селі Лозуватка Криворізького району Дніпропетровської області Україна (свідоцтво про народження (повторне) серія НОМЕР_1 , видане 13.07.2012 року відділом державної реєстрації актів цивільного стану Криворізького районного управління юстиції у Дніпропетровській області).

Рішенням Криворізького районного суду Дніпропетровської області від 30.05.2012 року (справа № 420/580/12, провадження № 2/420/259/12) малолітній ОСОБА_2 був відібраний у матері.

Мати, ОСОБА_16 , позбавлена батьківських прав рішенням Криворізького районного суду Дніпропетровської області від 20.08.2013 року (справа № 177/1733/13-ц провадження № 2/177/648/13).

Відомості про батька, ОСОБА_17 , записані відповідно до ч.1 ст.135 Сімейного кодексу України.

З 25.06.2012 року по 29.06.2012 року та з 16.07.2012 року по 01.08.2012 року ОСОБА_2 перебував у відділенні ранньої медико-соціальної реабілітації на базі КЗ Криворізькій спеціалізований будинок дитини ДОР . За час перебування дитини в даному відділенні ніхто дитиною не цікавився, у вихованні та утриманні участі не приймав, бажання забрати в сім`ю не виявив.

Розпорядженням голови Криворізької районної державної адміністрації від 20.07.2012 року № Р-408/0/3-12 малолітньому ОСОБА_2 надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування.

З 25.06.2012 року до 29.06.2012 року та з 16.07.2012 року по 01.08.2012 року малолітній за медичними показниками перебував у відділенні ранньої медико-соціальної реабілітації на базі КЗ Криворізький спеціалізований будинок дитини ДОР . За час перебування дитини у закладі ніхто з родичів ні усно ні письмово дитиною не цікавились.

Розпорядженням голови Криворізької районної державної адміністрації від 27.09.2012 року № Р-680/0/3-12 малолітнього ОСОБА_2 влаштовано в КЗ Криворізький спеціалізований будинок дитини ДОР , де він перебував на повному державному забезпеченні з 01.08.2012 року по 10.11.2017 року.

Розпорядженням голови Криворізької районної державної адміністрації від 30.09.2013 року № Р-336/0/3-13 Про внесення зміни та доповнень до розпорядження голови райдержадміністрації від 20.07.2012 року № Р-408/0/3-12 та від 27.09.2012 року № Р-680/0/3-12 внесено зміни щодо перебування малолітнього ОСОБА_2 .

3 10.11.2017 року і по теперішній час малолітній ОСОБА_2 перебуває в КЗО "Криворізький спеціальний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр № 1 ДОР, за час перебування в закладі ніхто з родичів дитину не відвідував, не виявляв щодо нього батьківської уваги та турботи, участі у виховання не брав, ні усно, ні письмово долею та станом здоров`я дитини не цікавився (Акт від 17.09.2019 за підписом членів комісії КЗО "Криворізький спеціальний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр № 1 ДОР, ОСОБА_34, ОСОБА_35 , ОСОБА_36).

Опікуном малолітнього - адміністрацією КЗО "Криворізький спеціальний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр № 1 ДОР надано згоду на усиновлення малолітнього ОСОБА_2 (згода № 367 від 20.09.2010 року за підписом в.о. директора В.В. Гупало ).

Відповідно до ст.218 Сімейного кодексу України для усиновлення дитини потрібна її згода, якщо вона досягла такого віку та рівня розвитку, що може її висловити. Згода дитини на її усиновлення дається у формі, яка відповідає її вікові та стану здоров`я.

19.09.2019 року працівником служби у справах дітей виконкому Покровської районної в місті ради міста Кривого Рогу Коваленко Н.М. в присутності в.о. директора КЗО "Криворізький спеціальний багато профільний навчально-реабілітаційний центр №1" Д0Р" Гупало В.В. , опитано малолітнього ОСОБА_2 з питання його усиновлення громадянином США ОСОБА_1 . Малолітній ОСОБА_2 надав усну згоду на усиновлення (довідка № 3016 від 19.09.2019 року за підписом заступника начальника служби у справах дітей Н.Коваленко).

Відповідно до довідки № 2036 від 29.06.2017 року виданої виконавчим комітетом Лозуватської сільської ради, малолітній ОСОБА_2 власного спадкового нерухомого майна, земельних ділянок, або грошових коштів немає.

ОСОБА_2 пройшов медичне обстеження, встановлено діагноз: легка розумова відсталість з порушенням поведінки та мови, праве око - сліпота ретинопатія недоношених v рубцева фаза, ліве око - короткозорість високої ступені з астигматизмом. Дитина - інвалід: праве око-сліпота, ліве знижений зір (згідно МКХ-10): F70.1, F80.1, Н54.1, Н35.1, Н52.1.

Службою у справах дітей Криворізької районної державної адміністрації Дніпропетровської області проводились заходи щодо влаштування малолітнього ОСОБА_2 до сімейних форм виховання, направлялись громадяни України для знайомства з дитиною, але в зв`язку зі станом здоров`я дитини вони відмовились від влаштування малолітнього ОСОБА_2 до своїх родин.

Міністерство соціальної політики України у своєму висновку визнало доцільним усиновлення ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 народження , громадянином США ОСОБА_1 .

Стосовно другої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . (свідоцтво про народження НОМЕР_2 , видане 10.02.2012 року Довгинцівським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Криворізького міського управління юстиції у Дніпропетровській області).

Мати, ОСОБА_24 - померла ІНФОРМАЦІЯ_6 (свідоцтво про смерть (повторно) серія НОМЕР_3 , видане 22.06.2017 року Довгинцівським районним у місті Кривому Розі відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області).

Відомості про батька, ОСОБА_25 , записані відповідно до ч.1 ст.135 Сімейного кодексу України (витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до ч.1 ст. 135 Сімейного кодексу України № 00015848947 від 29.09.2015 року, виданий Довгинцівським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Криворізького міського управління юстиції у Дніпропетровській області).

Відповідно до рішення виконкому Довгинцівської районної в місті ради міста Кривого Рогу від 21.10.2015 року № 344 малолітньому ОСОБА_3 надано статус дитини-сироти.

Рішенням виконкому Довгинцівської районної в місті ради міста Кривого Рогу від 25.12.2015 року № 467 Про встановлення опіки над малолітнім ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_26 була призначена опікуном над малолітнім онуком ОСОБА_3 .

Рішенням виконкому Довгинцівської районної в місті ради міста Кривого Рогу від 21.06.2017 року №164 Про звільнення ОСОБА_26 від здійснення повноважень опікуна відносно малолітнього ОСОБА_3 припинена опіка над малолітнім, в зв`язку зі станом здоров`я опікуна.

З 15.05.2017 року по 20.10.2017 року ОСОБА_3 перебував в КЗ Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Криворізької міської ради.

Рішенням виконкому Довгинцівської районної в місті ради м.Кривого Рогу від 16.08.2017 року №251 малолітнього ОСОБА_3 влаштовано в КЗО "Криворізький спеціальний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр №1 ДОР , де він перебуває з 20.10.2017 року по теперішній час. За весь період перебування у закладі його постійно відвідувала і цікавилась станом його здоров`я бабуся, ОСОБА_26 але не виявила бажання знову взяти дитину під опіку або усиновити (довідка № 364 від 19.09.2019 за підписом в.о. директора В.В. Гупало ).

19.09.2019 року працівником служби у справах дітей виконкому Покровської районної в місті ради м.Кривого Рогу Коваленко Н.М. в присутності в.о. директора КЗО "Криворізький спеціальний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр №1"ДОР" Гупало В.В., опитано малолітнього ОСОБА_3 з питання його усиновлення громадянином США ОСОБА_1 . Малолітній надав усну згоду на усиновлення (довідка № 3017 від 19.09.2019 за підписом заступника начальника служби у справах дітей Н.Коваленко). В судовому засіданні цей факт заступника начальника служби у справах дітей Н.Коваленко підтвердила.

Опікуном малолітнього - адміністрацією КЗО "Криворізький спеціальний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр № 1 ДОР надано згоду на усиновлення малолітнього ОСОБА_3 (згода № 366 від 20.09.2019 року за підписом в.о. директора В.В. Гупало ).

Малолітній ОСОБА_3 не має братів та сестер (довідка № 1610 від 20.09.2019 за підписом в.о. начальника служби у справах дітей Оксани Косенко).

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна (номер інформаційних довідок № 98787832, № 98787220 сформованих 28.09.2017), відомості про нерухоме майно малолітнього ОСОБА_3 у вищевказаних реєстрах відсутні.

ОСОБА_3 пройшов медичне обстеження, встановлено діагноз: легка розумова відсталість з порушенням поведінки та мови, мастоцитоз, пупочна грижа, аденоїдні вегетації, викривлення носової перегородки, алергічний ринит, гіперметропія середнього ступеню, часткова атрофія зорових нервів обох очей. Дитина інвалід: затримка розвитку сидром Рассела - Сільвера , генетично детермінований ВВС ДМШП, (за МКХ-10): F70.1, F 80.1, Q 82.2, К42.0, J 35.2, J34.2, J 30.0, Н52.0, Н47.2, Q87.1, Q21.0.

Службою у справах дітей виконкому Довгинцівської районної в місті ради м.Кривого Рогу проводились заходи щодо влаштування малолітнього ОСОБА_3 до сімейних форм виховання але громадяни України не виявили бажання взяти малолітнього ОСОБА_3 в свою родину на виховання (повідомлення від 18.09.2019 № 1541 за підписом в.о. начальника служби у справах дітей Оксани Косенко).

Міністерство соціальної політики України у своєму висновку визнало доцільним усиновлення ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянином США ОСОБА_1 .

Зі станом здоров`я та соціальним походженням дітей усиновлювач ознайомлений. Ні медичних, ні інших перешкод в усиновленні дітей заявник не вбачає, права та обов`язки, які виникнуть в процесі усиновлення, усиновлювачу роз`яснені і зрозумілі. Документи усиновлювачів, які є громадянами США і надані суду на підтвердження обставин справи у встановленому законодавством порядку легалізовані, перекладені українською мовою, переклад засвідчений нотаріально і скріплений апостилем.

На підставі наведеного, суд приходить до висновку, що дане усиновлення проводиться виключно в інтересах дітей і що заявник бажає їх усиновити, підстав, передбачених у сімейному законодавстві України, які б перешкоджали цьому усиновленню, судом не встановлено, а тому заява підлягає задоволенню.

Відповідно до вимог статей 229 Сімейного кодексу України, виходячи із інтересів усиновлених дітей, за заявою заявника, суд задовольняє також вимоги, щодо запису заявника батьком дітей. Суд вважає обґрунтованим вимогу заявника і вбачає за доцільне допустити негайне виконання рішення з огляду на наступне. Стаття 430 ЦПК України не містить в переліку рішень, щодо яких застосовується негайне виконання, рішення про усиновлення.

В той же час, відповідно до ст.7 Європейської Конвенції "Про здійснення прав дітей" від 25.01.96 р., яка ратифікована Україною 03.08.06р. і вступила в силу для України 01.04.2007 року, під час розгляду справ, що стосуються дитини, судовий орган діє швидко для уникнення будь-яких невиправданих зволікань, а швидке виконання прийнятих рішень повинно бути забезпечене відповідною процедурою. У термінових випадках судовий орган при необхідності має повноваження приймати рішення, які підлягають негайному виконанню.

Згідно частини 8 статті 10 ЦПК України, у разі невідповідності правового акта міжнародному договору, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України, суд застосовує міжнародний договір України. Беручи до уваги, що будь-які зволікання можуть негативно вплинути на морально-психологічний стан дітей та стан їх здоров`я, і той факт, що дітям необхідний час для адаптування в сім`ї та термінового лікування за новим місцем проживання, та те, що усиновлення провадиться в вищих інтересах дитини для забезпечення стабільних і гармонійних умов її життя на підставі ст.7 Європейської Конвенції "Про здійснення прав дітей" від 25.01.1996 №ЕТS №160, ратифікованої Верховною Радою України 03.08.2006, суд вважає за можливе допустити негайне виконання цього рішення.

Керуючись ст.10, 15, 60, 212-215, 251-255 ЦПК України, ст.207, 208, 218, 219, 222, 223, 224, 229, 283 Сімейного Кодексу України, ст.7 Європейської конвенції Про здійснення прав дітей від 25.01.1996 №ЕТS №160, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи Міністерство соціальної політики України, Служба у справах дітей виконавчого комітету Покровської районної у місті Кривому Розі ради Дніпропетровської області, КЗО Криворізький спеціальний багатопрофільний навчально -реабілітаційний центр №1 ДОР про усиновлення малолітніх: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 народження та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 - задовольнити.

Усиновити громадянином Сполучених Штатів Америки ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_7 малолітніх громадян України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Змінити прізвище дитини ОСОБА_2 з ОСОБА_2 на ІНФОРМАЦІЯ_1 , англійською - ІНФОРМАЦІЯ_1 , ім`я ОСОБА_2 на ІНФОРМАЦІЯ_10 , англійською - ІНФОРМАЦІЯ_10 , по батькові не вказувати, згідно традицій США. Місце та дату народження дитини залишити без змін.

Внести зміни в графі батько, записати батьком дитини: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , громадянин Сполучених Штатів Америки, що проживає за адресою: АДРЕСА_2.

Відомості про матір дитини: ОСОБА_16 - залишити без змін.

Внести зміни до актового запису № 5 від 17 січня 2012 року про народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , складеного виконавчим комітетом Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області відповідно до рішення суду.

Змінити прізвище дитини ОСОБА_3 з ОСОБА_3 на ІНФОРМАЦІЯ_11 , англійською - ІНФОРМАЦІЯ_11 , ім`я ОСОБА_3 на ІНФОРМАЦІЯ_11 , англійською - ІНФОРМАЦІЯ_11 , по батькові не вказувати, згідно традицій США. Місце та дату народження дитини залишити без змін.

Внести зміни в графі батько, записати батьком дитини: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , громадянин Сполучених Штатів Америки, що проживає за адресою: АДРЕСА_1.

Відомості про матір дитини: ОСОБА_24 - залишити без змін.

Внести зміни до актового запису № 127 від 10 лютого 2012 року про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , складеного Довгинцівським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Криворізького міського управління юстиції у Дніпропетровській області відповідно до рішення суду.

Рішення суду допустити до негайного виконання.

Копію рішення суду направити на виконання в Міністерство соціальної політики України.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Дніпровського апеляційного суду через Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Заявник:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , громадянин США, паспорт № НОМЕР_4 виданий 16 січня 2017 року Державним Департаментом США, що мешкає за адресою АДРЕСА_1.

Заінтересовані особи:

Міністерство соціальної політики України, місце реєстрації юридичної особи: 01601, місто

Київ, вулиця Еспланадна, будинок 8/ 10, ЄДРПОУ 37567866;

Служба у справах дітей виконавчого комітету Покровської районної у місті Кривому Розі ради, місце реєстрації юридичної особи: 50014, місто Кривий Ріг, вулиця Шурупова, будинок 2, ЄДРПОУ 04052531;

КЗО Криворізький спеціальний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр №1 ДОР , юридична адреса: 50053, місто Кривий Ріг, вулиця П`ятихатська, будинок 17, ЄДРПОУ 23927366.

Суддя: Ю. В. Козлов

Присяжні: В.Ф. Каснянчук

О.О. Козлова

Дата ухвалення рішення30.10.2019
Оприлюднено03.11.2019
Номер документу85344846
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення малолітніх: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 народження , та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2

Судовий реєстр по справі —212/7993/19

Рішення від 30.10.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

Рішення від 30.10.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

Ухвала від 19.09.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні