Ухвала
від 31.10.2019 по справі 206/3707/19
САМАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 206/3707/19

Провадження № 1-кп/206/295/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31.10.2019року Самарський районний суд м. Дніпропетровська в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

за участю прокурора - ОСОБА_3 ,

представника потерпілого - ОСОБА_4 ,

захисника-адвоката - ОСОБА_5 ,

обвинуваченого - ОСОБА_6 ,

розглянувши в відкритому судовому засіданні в м. Дніпро кримінальне провадження № 12018040700000425 від 19.04.2018 року за обвинуваченням ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця м. Красноармійська Донецької області, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 та зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Відповідно до наказу № 14-1112 від 17.12.2004 року ОСОБА_6 призначено на посаду директора Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЛАДІС ГРУП» (далі ТОВ «ВЛАДІС ГРУП), код ЄДРПОУ 38984104, зареєстрованого за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Генерала Пушкіна, буд. 1, кімната 12-А.

Згідно зі Статутом ТОВ «ВЛАДІС ГРУП», затвердженого рішенням загальних зборів ТОВ «ВЛАДІС ГРУП» №24/07-15 від 24.07.2015 року виконавчим органом товариства є директор, який обирається та відкликається зборами учасників товариства.

Згідно із Статутом ТОВ «ВЛАДІС ГРУП» до компетенції директора входить:

-Визначення основних напрямків діяльності «Товариства», затвердження його планів та звітів про їх виконання;

-Внесення змін до статуту «Товариства»;

-Вибори та відкликання директора та ревізійної комісії;

-Затвердження річних результатів «Товариства» включаючи його дочірні підприємства, затвердження звітів і заключень ревізійної комісії, порядку розподілу прибутку, визначення порядку покриття збитків;

-Створення, реорганізація, ліквідація дочірніх підприємств, філій та представництв, затвердження їх статутів та положень;

-Винесення рішень про притягнення до майнової відповідальності посадових осіб «Товариства»;

-Затвердження правил процедури та інших внутрішніх документів «Товариства», визначення реорганізаційної структури «Товариства»;

-Визначення умови оплати праці посадових осіб «Товариства», його дочірніх підприємств, філій та представництв;

-Прийняття рішень про припинення діяльності «Товариства», призначення ліквідаційної комісії, затвердження ліквідаційного балансу;

-Встановлення підстав, розміру, форми та порядку внесення учасниками додаткових вкладів;

-Вирішення питання про придбання «Товариством» частки учасника;

-Виключення учасника з «Товариства»;

-Вирішення питання про передачу частки учасника, придбаної «Товариством»;

-Прийняття рішення про продаж, передачу, обмін, здачу в оренду, надання у безкоштовне користування або надання у борг підприємствам, організаціям, установам та громадянам належних «Товариству» будівель, споруд, устаткування, транспортних засобів, інвентарю, сировини, засобів виробництва та інших матеріальних цінностей, а також про списання їх з балансу «Товариства»;

-Вирішення питання про випуск та реалізацію цінних паперів згідно з законодавством України;

-Вирішення питання про вхід «Товариства» в об`єднання та вихід з них, про участь у створення спільних підприємств, заснування інших товариств, підприємств, про вступ «Товариства» в якості співзасновника та засновника фондових бірж згідно з законодавством України;

-Без довіреності діяти від імені товариства.

Таким чином, ОСОБА_6 , відповідно до статуту ТОВ «ВЛАДІС ГРУП» виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції і тому є службовою особою у розумінні статті 18 Кримінального кодексу України.

12.12.2017 року між Відділом комунального господарства Самарської районної у місті Дніпро ради (замовником) та ТОВ «ВЛАДІС ГРУП» (підрядником) укладено договір підряду № 1-12/17 на виконання робіт «ДК 021:2015 45213316-1- Будівництво пішохідних доріжок (послуги з влаштування пішохідних доріжок на ж/м Придніпровськ по вул. 20-річчя Перемоги та ж/м Північний по вул. Липовій) згідно ГБН Г.1-218-182:2011 р)».

У невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, при невстановлених обставинах, ОСОБА_6 будучи директором ТОВ «ВЛАДІС ГРУП», тобто службовою особою, достовірно знаючи про те, що при виконанні робіт за адресою: на ж/м Придніпровськ по вул. 20-річчя Перемоги та ж/м Північний по вул. Липовій було використано поребрики розміром 1000х200х45 в кількості 172 шт. вартістю 11180 грн. та поребрики розміром 1000х200х45 в кількості 206 шт. вартістю 13390 грн. діючи умисно, шляхом зловживання службовим становищем, вніс до офіційного документу - акту №1 за формою КБ-2в приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2017 року до договору підряду № 1-12/17 від 12.12.2017, завідомо неправдиві відомості, а саме до графи п.5: «Установлення бетонних поребриків на відсів» у кількості 194,5 (одиниця виміру м), вартістю 12595,82 грн. (без урахування розміру кошторисних нарахувань та податків); та до графи п. 6: «Поребрик розм. 500х200х45 мм.» у кількості 389 (одиниця виміру шт.), вартістю 25285 грн. (без урахування розміру кошторисних нарахувань та податків), достовірно знаючи про те, що вказані поребрики мають іншу довжину та кількість; в графу п. 20 наступні відомості: «Поребрик розм. 500х200х45 мм.» у кількості 412 (одиниця виміру шт.), вартістю 26780 грн. (без урахування розміру кошторисних нарахувань та податків).

Після цього, ОСОБА_6 підписав та скріпив зазначений завідомо неправдивий документ печаткою ТОВ «ВЛАДІС ГРУП» та видав його, надавши службовим особам Відділу комунального господарства Самарської районної у місті Дніпро ради.

Відповідно до проведеної судової будівельно-технічної експертизи №3890-18 роботи на об`єктах (будівництво пішохідних доріжок), встановлено, що розташовані за адресою: м. Дніпро, вул. 20-річчя Перемоги, та вул. Липова, ж/м Північний виконані з використанням поребриків розміром 1000х200х45.

Відповідно до висновку експерта №3/1.1/10 від 09.01.2019 підпис від імені ОСОБА_6 у двох примірниках акту приймання передачі виконаних будівельних робіт №1 за грудень 2017 скаденого між директором ТОВ «ВЛАДІС ГРУП» ОСОБА_6 та директором відділу комунального господарства Самарської районної у місті Дніпрі ради ОСОБА_4 виконаний ОСОБА_6 .

Дії ОСОБА_6 кваліфіковані стороною обвинувачення за ч. 1 ст. 366 КК України, як

службове підроблення, тобто складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

Захисник-адвокат ОСОБА_5 заявив клопотання про звільнення обвинуваченого ОСОБА_6 від кримінальної відповідальності у зв`язку з дійовим каяттям.

Обвинувачений ОСОБА_6 в судовому засіданні підтримав клопотання захисника-адвоката про звільнення його від кримінальної відповідальності, у зв`язку із дійовим каяттям, оскільки він раніше не судимий, вчинив злочин вперше, свою вину визнає повністю, відшкодував завдані збитки, надавав органам досудового слідства допомогу в установленні невідомих їм обставин справи та розкаюється у вчиненому.

Прокурор в судовому засіданні заперечував проти застосування ст. 45 КК України. Також прокурор надав суду матеріали кримінального провадження, що стосуються обставин вчиненого кримінального правопорушення та осіб обвинувачених.

Представник потерпілого підтримав клопотання про звільнення обвинуваченого ОСОБА_6 від кримінальної відповідальності у зв`язку з дійовим каяттям, так як завдана шкода повністю відшкодована.

Суд, розглянувши клопотання, вислухавши думку учасників процесу, вивчивши наявні матеріали, вважає, що клопотання захисника-адвоката підлягають задоволенню виходячи з наступного.

Згідно із ч. 1 ст. 285 КПК України особа звільняється від кримінальної відповідальності у випадках, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Відповідно до ч. 3 ст. 288 КПК України суд своєю ухвалою закриває кримінальне провадження та звільняє підозрюваного, обвинуваченого від кримінальної відповідальності у випадку встановлення підстав, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Відповідно до ст. 45 КК України, особа, яка вперше вчинила злочин невеликої тяжкості або необережний злочин середньої тяжкості, крім корупційних злочинів, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона після вчинення злочину щиро покаялася, активно сприяла розкриттю злочину і повністю відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

ОСОБА_6 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, яке відноситься до категорії невеликої тяжкості, раніше не судимий, свою вину визнав повністю, активно сприяв розкриттю злочину, відшкодував заподіяні ним збитки (шкоду) та щиро розкаявся. А тому, на думку суду, наявні всі підстави для звільнення ОСОБА_6 від кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження на підставі ст. 45 КК Україниу зв`язку з дійовим каяттям обвинувачених.

Відповідно п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається судом у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності. Отже, у зв`язку зі звільненням ОСОБА_6 від кримінальної відповідальності кримінальне провадження відносно нього повинно бути закрито.

На підставі викладеного та керуючись ст. 45 КК України, ст.ст. 284, 372 КПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання захисника-адвоката ОСОБА_5 про звільнення ОСОБА_6 від кримінальної відповідальності - задовольнити.

ОСОБА_6 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, на підставі ст.45КК України звільнити від кримінальної відповідальності у зв`язку з дійовим каяттям.

Кримінальне провадження № 12018040700000425 від 19.04.2018 року за обвинуваченням ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, на підставі п. 1 ч. 2 ст.284КПК України закрити у зв`язку із звільненням обвинуваченого від кримінальної відповідальності.

Стягнути зі ОСОБА_6 : на користь Дніпропетровського НДЕКЦ МВС України документально підтверджені витрати за проведення судової-почеркознавчої експертизи № 3/1.1/10 від 09.01.2019 року у розмірі 1430 грн; на користь Дніпропетровського НДІСЕ документально підтверджені витрати за проведення будівельно-технічної експертизи № 3890-18 від 26.10.2018 року у розмірі 3432 грн.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом семи днів з дня її проголошення.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.10.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85345713
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця м. Красноармійська Донецької області, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 та зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України

Судовий реєстр по справі —206/3707/19

Ухвала від 31.10.2019

Кримінальне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Малихіна В. В.

Ухвала від 09.10.2019

Кримінальне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Малихіна В. В.

Ухвала від 04.07.2019

Кримінальне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Малихіна В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні