Ухвала
від 04.11.2019 по справі 640/20889/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про повернення заяви про забезпечення позову

04 листопада 2019 року м. Київ № 640/20889/19

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Шулежко В.П., розглянувши заяву про відкликання заяви про забезпечення позову в адміністративній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Будівельно-виробнича компанія Будреммонтаж 2006 , Дочірнього підприємства Гарантія-Торг , товариства з обмеженою відповідальністю Домобуд до Державної архітектурно-будівельної інспекції України в особі Департаменту архітектурно-будівельної інспекції у м. Києві про визнання протиправними та скасування приписів,

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла позовна заява товариства з обмеженою відповідальністю Будівельно-виробнича компанія Будреммонтаж 2006 , Дочірнього підприємства Гарантія-Торг , товариства з обмеженою відповідальністю Домобуд (далі - заявники) до Державної архітектурно-будівельної інспекції України в особі Департаменту архітектурно-будівельної інспекції у м. Києві про визнання протиправними та скасування приписів від 10.10.2019.

Разом з позовом подано заяву про забезпечення позову.

Представником заявників 01.11.2019 подано заяву про відкликання заяви про забезпечення позову.

У відповідності до частини третьої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Таким правом користуються й особи, в інтересах яких подано позовну заяву, за винятком тих, які не мають адміністративної процесуальної дієздатності.

Суд зазначає, що Кодексом адміністративного судочинства України не передбачено порядку відкликання заяви про забезпечення адміністративного позову.

Відповідно до частин першої, третьої статті 166 КАС України при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування тощо щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань.

Заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Згідно з пунктом 2 частини четвертої статті 169 КАС України передбачено, що позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач до відкриття провадження в адміністративній справі подав заяву про її відкликання.

Виходячи із наведених вище положень КАС України, беручи до уваги, що особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на власний розсуд, у тому числі щодо вирішення процесуальних питань, суд приходить до висновку про наявність підстав для повернення заяви про забезпечення позову.

Керуючись положеннями ст.ст. 166, 169, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

1. Заяву представника заявників про відкликання заяви про забезпечення позову задовольнити.

2. Заяву товариства з обмеженою відповідальністю Будівельно-виробнича компанія Будреммонтаж 2006 , Дочірнього підприємства Гарантія-Торг , товариства з обмеженою відповідальністю Домобуд про забезпечення позову повернути заявникам.

3. Копію ухвали про повернення заяви про забезпечення позову разом з доданими документами надіслати особам, які подали відповідну заяву.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею в порядку ст.256 КАС України. Ухвала суду може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції у порядку та строки, встановлені статтями 293-297 КАС України.м

Суддя В.П. Шулежко

Дата ухвалення рішення04.11.2019
Оприлюднено05.11.2019
Номер документу85384258
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування приписів

Судовий реєстр по справі —640/20889/19

Ухвала від 16.12.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 04.11.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 04.11.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні