Ухвала
від 05.11.2019 по справі 371/284/18
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

гСправа № 371/284/18 Провадження № 1-кп/358/27/19

УХВАЛА

про доручення проведення комісійної судово-медичної експертизи

05 листопада 2019 року м. Богуслав

Богуславський районний суд Київської області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

представника потерпілого ОСОБА_6 ,

під час розгляду у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Богуславі кримінального провадження № 1-кп/358/27/19 по обвинуваченню ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_4 обвинувачується органом досудового розслідування в тому, що він 11 жовтня 2017 року близько 10 год. 20 хв., керуючи технічно справним автомобілем марки Scania Р380, реєстраційний номер НОМЕР_1 , який перебуває у власності TOB «НВО» «Промвпровадження», рухався по автодорозі сполученням с. Росава - с. Пустовіти Миронівського району Київської області в напрямку с. Пустовіти Миронівського району Київської області.

Проїжджаючи відрізок автодороги неподалік від цвинтаря с. Росава, на другому кілометрі автодороги сполученням Миронівка - Рокитне - Пловське, в порушення вимог пунктів 2.3. б), 12.3 Правил дорожнього руху України, під час виникнення небезпеки для подальшого руху, своєчасно не вжив заходів для зупинки керованого ним транспортного засобу, у результаті чого допустив наїзд на велосипедиста ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який рухався в попутному напрямку ближче до правого краю проїзної частини на велосипеді марки «ХВЗ».

В результаті дорожньо-транспортної пригоди велосипедист ОСОБА_7 швидкою медичною допомогою був доставлений до Миронївської центральної районної лікарні з тілесними ушкодженнями.

Згідно висновку судово-медичної експертизи № 3 від 11.01.2018 встановлено, що ОСОБА_7 отримав тілесні ушкодження: перелом вертлюгової западини справа з вивихом правого стегна, струс головного мозку, забійні рани лобної ділянки голови, садна лобної ділянки справа, правого колінного суглобу, тазу справа, синці повік обох очей.

Ушкодження у вигляді перелому вертлюгової западини справа з вивихом правого стегна викликають розлад здоров`я більше 21-го дня і відносяться до ушкоджень середньої тяжкості. Ушкодження у вигляді рани лобної ділянки голови справа, струсу головного мозку викликають розладу здоров`я більше 6, але менше 21-го дня і відносяться до легких тілесних ушкоджень з короткочасним розладом здоров`я. Ушкодження у вигляді саден та синців -до легких тілесних ушкоджень.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи № 10/3 від 19.02.2018 встановлено, що наявні у гр. ОСОБА_7 ушкодження могли виникнути в результаті дорожньо-транспортної пригоди.

Під час судового розгляду кримінального провадження було встановлено, що потерпілому ОСОБА_7 висновком Київської обласної МСЕК №1 було встановлено третю групу інвалідності безстроково.

Представник потерпілого ОСОБА_6 в судовому засіданні заявив клопотання про призначення по справі комісійної судово-медичної експертизи для вирішення питань, чи пов`язана третя група інвалідності встановлена потерпілому ОСОБА_7 з травмою отриманою потерпілим 11 жовтня 2017 року під час дорожньо-транспортної пригоди, який ступінь стійкої втрати працездатності потерпілого та яка ступінь тяжкості тілесних ушкоджень потерпілого ОСОБА_7 .

Прокурор, обвинувачений і його захисник висловили заперечення проти призначення даної експертизи, посилаючись на те, що в даному випадку порушуються розумні строки розгляду справи.

Суд вирішуючи питання про доручення проведення експертизи враховує наступні положення чинного законодавства.

Під час судового розгляду суд згідно положень ч. 1 ст. 332 КПК України за клопотанням сторін кримінального провадження або потерпілого за наявності підстав, передбачених статтею 242 цього Кодексу має право своєю ухвалою доручити проведення експертизи експертній установі, експерту або експертам.

Експертиза проводиться експертом за дорученням суду, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання (ч.1 ст. 242 КПК України).

Оскільки для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, суд вважає за необхідне доручити експертам комунального закладу Київської обласної ради «Київське обласне бюро судово-медичної експертизи» провести комісійну судово-медичну експертизу.

З урахуванням викладеного та керуючись ст.ст. 242, 332 КПК України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Доручити Комунальному закладу Київської обласної ради «Київське обласне бюро судово-медичної експертизи» проведення комісійної судово-медичної експертизи в кримінальному провадженні № 1-кп/358/27/19 по обвинуваченню ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, попередивши експертів про кримінальну відповідальність по ст.ст. 384, 385 КК України.

2. На вирішення експертизи поставити наступні питання:

1) Чи є причинний зв`язок між третьою групою інвалідності, встановленою потерпілому ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , Київською обласною МСЕК №1 з травмою отриманою потерпілим 11 жовтня 2017 року під час дорожньо-транспортної пригоди?

2) Якщо такий причинний зв`язок є, то який ступінь стійкої втрати загальної працездатності потерпілого ОСОБА_7 .? Який ступінь втрати потерпілим ОСОБА_7 професійної працездатності?

3) Яка ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, які отримав потерпілий ОСОБА_7 11 жовтня 2017 року під час дорожньо-транспортної пригоди, з урахуванням встановленого ступеню стійкої втрати загальної працездатності?

Для дослідження експертам надати: матеріали кримінального провадження в двох томах, дві медичні карти стаціонарного хворого ОСОБА_7 від Комунального некомерційного підприємства Миронівської районної ради «Миронівська Центральна районна лікарня», копію медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_7 від Київської клінічної лікарні на залізничному транспорті № 1 Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» ( т. 2 а.с. 197-220), медичну документацію Київської обласної МСЕК №1, медичну карту амбулаторного хворого ОСОБА_7 , рентгензнімки в кількості 19 шт.

Головуючий: суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85400963
СудочинствоКримінальне
Сутьдоручення проведення комісійної судово-медичної експертизи 05 листопада 2019 року м. Богуслав Богуславський районний суд Київської області в складі: головуючого - судді ОСОБА_1 ,

Судовий реєстр по справі —371/284/18

Ухвала від 22.04.2024

Кримінальне

Сквирський районний суд Київської області

Батовріна І. Г.

Ухвала від 27.03.2024

Кримінальне

Сквирський районний суд Київської області

Батовріна І. Г.

Ухвала від 07.06.2021

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Вус Світлана Михайлівна

Ухвала від 25.05.2021

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Горб Ірина Михайлівна

Вирок від 26.03.2021

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 27.05.2020

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 19.02.2020

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 05.11.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні