Ухвала
від 05.11.2019 по справі 398/3179/19
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/3179/19

провадження №: 2-н/398/394/19

УХВАЛА

"05" листопада 2019 р., суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Ніколаєв М.В., розглянувши матеріали заяви Богданівської філії ПП Каярд-Україна Каярд-Богданівка до ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг на суму 8189,36 грн.,

В С Т А Н О В И В:

Богданівська філія ПП Каярд-Україна Каярд-Богданівка звернулась до Олександрійського міськрайонного суду з заявою про видачу судового наказу, у які просить стягнути з боржника заборгованість за отриману теплову енергію в сумі 8189,36 грн.

Відповідно до ч. 2 п. 2 ст. 163 ЦПК України у заяві про видачу судового наказу бути зазначено, зокрема, повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України заявника та боржника, реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника та боржника (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта заявника та боржника (для фізичних осіб - громадян України), а також офіційні електронні адреси та інші дані, якщо вони відомі заявнику, які ідентифікують боржника.

Відповідно до ст. 46 ЦПК України здатність мати цивільні процесуальні права та обов`язки сторони, третьої особи, заявника, заінтересованої особи (цивільна процесуальна правоздатність) мають усі фізичні і юридичні особи.

Отже, із заявою про видачу судового наказу може звернутися лише фізична або юридична особа.

Однак, заява про видачу судового наказу подана директором Богданівської філії ПП Каярд-Україна Каярд-Богданівка , код ЄДРПОУ 38401390, яка є відокремленим підрозділом ПП "КАЯРД-УКРАЇНА", код ЄДРПОУ 38401377, а відповідно до ст. 46 ЦПК України цивільно процесуальну правоздатність мають юридичні особи, а відповідно до ч. 3 ст. 95 ЦК України філії та представництва не є юридичними особами. А отже, Богданівська філія ПП Каярд-Україна Каярд-Богданівка не має самостійного процесуального права звернення до суду із заявою про видачу судового наказу. Підтвердження наявності у філії повноважень діяти від імені юридичної особи, а саме Положення, затвердженого юридичною особою, статуту юридичної особи, довіреності чи будь-яких інших документів, що підтверджують право філії представляти юридичну особу - ПП "КАЯРД-УКРАЇНА", суду не надано.

Також заявником, всупереч вимог п. 2 ч. 2 ст. 163 ЦПК України , зазначено неповне ім`я (прізвище, ім`я, по-батькові) боржника, а саме зазначено тільки прізвище та ініціали боржника, не зазначено відомі заявнику відомості щодо РНОКПП боржника.

Відповідно до ч. 1 ст. 164 ЦПК України за подання заяви про видачу судового наказу справляється судовий збір у розмірі, встановленому законом. Відповідно до п.1 ч.3 ст.163 ЦПК України до заяви про видачу судового наказу додаються документ, що підтверджує сплату судового збору.

Заявником до заяви додано ксерокопію платіжного доручення про сплату судового збору, яка не містить належних реквізитів: підпису уповноваженої особи та печатки фінансової установи.

Недотримання зазначених вимог відповідно до п.1 ч. 1 ст. 165 ЦПК є підставою для відмови у видачі судового наказу.

З огляду на вищезазначене, суд відмовляє Богданівській філії ПП Каярд-Україна Каярд-Богданівка у видачі судового наказу про стягнення заборгованості з ОСОБА_1 за оплату житлово-комунальних послуг на суму 8189,36 грн.

Керуючись ст. ст. 161 , 165 , 166 , 260 ЦПК України ,суд

У Х В А Л И В:

Відмовити у видачі судового наказу за заявою Богданівської філії ПП Каярд-Україна Каярд-Богданівка , код ЄДРПОУ 38401390, до ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг на суму 8189,36 грн.,

Роз`яснити заявнику, що відповідно до ч. 1 ст. 166 ЦПК України відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених п. п. 1,2,8,9 частини першої статті 165 цього Кодексу , не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою в порядку, встановленому цим розділом, після усунення її недоліків

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Кропивницького апеляційного суду через Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Заявник має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали суду.

Повний текст ухвали суду складено 05 листопада 2019 року.

Суддя М.В. Ніколаєв

Дата ухвалення рішення05.11.2019
Оприлюднено06.11.2019
Номер документу85402323
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг на суму 8189,36 грн

Судовий реєстр по справі —398/3179/19

Ухвала від 05.11.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ніколаєв М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні