Ухвала
від 05.11.2019 по справі 757/54235/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/54235/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 листопада 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого з ОВС шостого СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовийдоступ доречей тадокументів,

В С Т А Н О В И В :

10.10.2019 до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого з ОВС шостого СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ).

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Шостим слідчим відділом РКП СУ ФР Головного управління ДФС у місті Києві, під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва, проводиться досудове розслідування у кримінальному проваджені, внесеного до ЄРДР за №42018100000000850 від 13.09.2018 за фактом пособництва в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах та за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 212 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що відповідно до акту документальної планової виїзної перевірки № 857/26-15-14-06-02 від 25.06.2018, службові особи Товариства з додатковою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 - директор ОСОБА_5 ) у 2015-2018 роках ухилились від сплати податку на прибуток в особливо великих розмірах на загальну суму 295 млн. грн.

Слідчий абопрокурор всудове засідання не з`явились, слідчий направив заяву про розгляд клопотання без його участі та задоволення клопотання.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Згідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування клопотання, яке ґрунтується на положеннях ст. ст. 161, 162 КПК України, приходжу до висновку про наявність підстав для надання доступу до запитуваних стороною кримінального провадження речей.

На підставі викладеного і керуючись ст. 159, 160, 161, 162, 163, 164, 166, ст. 309 КПК України слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС шостого слідчого ВРКП СУ ФР Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_6 , слідчим слідчої групи шостого слідчого відділу РКП слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_3 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , прокурору відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_4 , прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні, оперуповноваженим шостого відділу ОУ ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , які здійснюють слідчі (розшукові) дії в кримінальному провадженні за письмовим дорученням слідчого або співробітникам іншого підрозділу ДФС України на підставі постанови про проведення процесуальних дій на іншій території, на тимчасовий доступ до оригіналів документів, з можливістю вилучення їх копій, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), що виникли внаслідок фінансово-господарських взаємовідносин з ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » попередня назва ТДВ СК « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_3 ), в томучислі,договорів,додатків додоговорів,рахунків,накладних,податкових накладних,актів прийому-передачі,актів виконанихробіт (послуг),актів звірок,специфікацій,товарно-транспортнихнакладних,платіжних доручень,довіреностей,вантажно-митнихдекларацій,векселів,простих iменнихакцій,інвестиційних сертифікатів,інших ціннихпаперів, актівприйому-передачіз додатками,листів,доручень,кошторисної документації,актів провартість робіт,копій дозволівна проведенняробіт,ліцензій,журналів ввідногоінструктажу зтехніки безпеки,книг в`їздута виїздуавтотранспорту,шляхових листів,сертифікатів якостіта технічноїдокументації напридбані (реалізовані)ТМЦ,реєстрів виданихта отриманихподаткових накладних,зведених регістрівбухгалтерського обліку(журналів-ордерів,карток рахунків,оборотно-сальдовихвідомостей тощо)по бухгалтерськимрахункам таінших бухгалтерськихдокументів,які підтверджуютьвідображення вбухгалтерському таподатковому облікахоперацій зпереліченим СГД,а такожкопії наказівпро призначенняна посади(звільнення)службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), службові обов`язки (розподіл обов`язків) вказаних осіб, довідку про наявність дебіторської (кредиторської) заборгованості, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ).

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разіневиконання ухвалипро тимчасовийдоступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/54235/19-к

Примірник 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85407629
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовийдоступ доречей тадокументів

Судовий реєстр по справі —757/54235/19-к

Ухвала від 05.11.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні