Ухвала
від 05.11.2019 по справі 906/837/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про повідомлення

"05" листопада 2019 р. м. Житомир Справа № 906/837/19

Господарський суд Житомирської області у складі судді Маріщенко Л.О.,

розглядаючи справу

за позовом: Овруцької районної спілки споживчих товариств

до Овруцької районної державної адміністрації

про визнання права власності на гідротехнічну споруду,

ВСТАНОВИВ:

Овруцька районна спілка споживчих товариств звернулась до господарського суду Житомирської області з позовом про визнання права власності за Овруцькою районною спілкою споживчих товариств на гідротехнічну споруду, що складається з шахтного водоскиду висотою 3,5 м, площею основи 122,5 кв.м., об`ємом 19,2 куб.м., розташовану за адресою Житомирська область, Овруцький район АДРЕСА_1 с. Кирдани, вул. Данилівська, 2-Б.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що спірне майно перебуває на балансі райспоживспілки, однак при зверненні до реєстраційного сектору Овруцької районної державної адміністрації зі зверненням щодо реєстрації права власності на вказане нерухоме майно отримано рішення № 48013810 від 30.07.2019 про відмову у державній реєстрації, у зв`язку з чим позивач звернувся до суду з відповідним позовом.

Ухвалою від 19.08.19. відкрито провадження у справі №906/837/19, підготовче засідання призначено.

Ухвалою суду від 03.10.19. суд ухвалив продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів.

Представники сторін в засідання суду не з`явилися. Про причини неявки суд не повідомили, хоча про час і місце розгляду справи були повідомленні належним чином, про що свідчать повідомлення про вручення поштового відправлення.

За змістом статей 2, 7, 13 ГПК України основними засадами господарського судочинства є рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, змагальність сторін; правосуддя в господарських судах здійснюється на засадах рівності всіх юридичних осіб незалежно від організаційно-правової форми, форми власності, підпорядкування, місцезнаходження, місця створення та реєстрації, законодавства, відповідно до якого створена юридична особа, та інших обставин; рівності всіх фізичних осіб незалежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного і соціального походження, майнового стану, місця проживання, мовних або інших ознак; рівності фізичних та юридичних осіб незалежно від будь-яких ознак чи обставин; суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до статті 42 ГПК України учасники справи, серед іншого, мають право подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам; подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Статтею 120 ГПК України визначено, що суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою. Суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою. Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень. Ухвала господарського суду про дату, час та місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії повинна бути вручена завчасно, з таким розрахунком, щоб особи, які викликаються, мали достатньо часу, але не менше ніж п`ять днів, для явки в суд і підготовки до участі в судовому розгляді справи чи вчинення відповідної процесуальної дії.

Частиною першою статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року, яка набрала чинності для України з 11 вересня 1997 року і відповідно до статті 9 Конституції України є частиною національного законодавства України, передбачено, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку належним і безстороннім судом, встановленим законом.

Зокрема, у пункті 26 рішення Європейського суду з прав людини у справі Надточій проти України (далі - ЄСПЛ) та пункті 23 рішення ЄСПЛ Гурепка проти України № 2 наголошено, що принцип рівності сторін - один зі складників ширшої концепції справедливого судового розгляду, за змістом якого кожна сторона повинна мати розумну можливість обстоювати свою позицію у справі в умовах, які не ставлять її у суттєво менш сприятливе становище порівняно з опонентом.

У підготовчому засіданні 05.11.19. суд ухвалив продовжити строк підготовчого провадження застосувавши ч. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та відкласти підготовче засідання до 05.12.19. на 12:00 год.

Керуючись ст.ст. 120, 121, 234 ГПК України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Повідомити сторони про підготовче засідання, яке відбудеться "05" грудня 2019 р. о 12:00 год. в приміщенні господарського суду Житомирської області, зала судових засідань №622

З метою своєчасної підготовки до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, всі, передбачені законом процесуальні документи, що подаються до суду і можуть бути предметом судового розгляду, а також докази, надсилати, обов`язково, в електронній формі (у форматі pdf) на E-mail суду: inbox@zt.arbitr.gov.ua з офіційної електронної адреси учасника судового процесу.

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст. 235 ГПК України та не підлягає оскарженню.

Суддя Маріщенко Л.О.

Друк:

1 - в справу

2,3 - сторонам (рек. з повід. про вруч.)

Дата ухвалення рішення05.11.2019
Оприлюднено06.11.2019
Номер документу85419712
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/837/19

Постанова від 01.07.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 26.06.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 15.06.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Рішення від 14.01.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 05.12.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 05.11.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 05.11.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 03.10.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 12.09.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Соловей Л.А.

Ухвала від 19.08.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні