Ухвала
від 06.11.2019 по справі 757/41307/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/41307/19-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 листопада 2019 року Печерський районний суд м. Києва у складі :

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

підозрюваного ОСОБА_4

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Києві кримінальне провадження, щодо звільнення

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Києва, громадянина України, з професійно-технічною освітою, працюючого спеціалістом колл-центру ФК «Довіра та гарантії», зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 та проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

від кримінальної відповідальності за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 205-1 КК України,

В С Т А Н О В И В :

Органом досудового розслідування ОСОБА_4 підозрюється у тому, що у 2016 році перебуваючи на території м. Києва біля станції метро Арсенальна, погодившись на пропозицію невстановленої слідством особи чоловічої статі на ім`я ОСОБА_5 , умисно, з метою внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей щодо призначення ОСОБА_4 директором ТОВ «Укрпромопт-Компані» (код ЄДРПОУ 40514217), надав вказаній особі копії свого паспорту громадянина України серії НОМЕР_1 , виданого 26.01.2012 року Святошинським РУ ГУ MBС України в місті Києві та картки фізичної особи - платника податків про одержання ідентифікаційного номеру ( НОМЕР_2 ) на підставі яких невстановленою особою у невстановлені досудовим розслідуванням час та місці виготовлені наказ директора ТОВ «Укрпромопт- Компані» № 3-К від 16.06.2016 року та протокол № 2 Загальних зборів учасників ТОВ «Укрпромопт-Компані» про обрання, та призначення директором вказаного товариства ОСОБА_4 .

Невстановленою особою 16.06.2016 року вказані документи подані для реєстрації змін до відомостей про юридичну особу - ТОВ «Укрпромопт-Компані»), що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, до відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Печерської районної у місті Києві державної адміністрації.

На підставі вказаних документів, 16.06.2016 року державним реєстратором проведено державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу - ТОВ «Укрпромопт-Компані», що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, в частині призначення ОСОБА_4 директором зазначеного товариства, про що вчинено відповідний запис у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців за № 10701020000063391.

На час надання невстановленій особі копій паспорту та довідки про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків ОСОБА_4 розумів, що своїми діями, а саме шляхом надання засобів, він сприяє внесенню неправдивих відомостей в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ «Укрпромопт- Компані», оскільки ОСОБА_4 та невстановлена слідством особа домовились про те, що директором ТОВ «Укрпромопт-Компані» буде значитися ОСОБА_4 формально та до діяльності ТОВ «Укрпромопт-Компані» у подальшому він не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням реквізитів ТОВ «Укрпромопт-Компані» будуть займатись інші особи, за що від невстановленої досудовим розслідуванням особи ОСОБА_4 отримав раніше обумовлену грошову винагороду у розмірі 500 грн.

Органом досудового слідства дії ОСОБА_4 , які виразились в пособництві внесенню в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, вчинене за попередньою змовою групою осіб, кваліфіковані за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 205-1 КК України.

Прокурор у кримінальному провадженні прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури м. Києва ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності ОСОБА_4 за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 205-1 КК України на підставі ст. 49 КК України у зв`язку з закінченням строків давності притягнення його до кримінальної відповідальності.

Під час підготовчого судового засідання прокурор ОСОБА_3 підтримав клопотання про звільнення ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності з викладених в ньому підстав.

ОСОБА_4 не заперечував проти закриття кримінальної провадження та звільнення його від кримінальної відповідальності з нереабілітуючих підстав.

Вислухавши думку учасників підготовчого судового засідання, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно з п. 2 ч. 3 ст. 314 КПК України, у підготовчому судовому засіданні суд має право закрити провадження у випадку встановлення підстав, передбачених ч. 2 ст.284 КПК України.

Відповідно до п.1 ч. 2 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається судом у зв`язку зі звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 49 КК України особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину і до дня набрання вироком законної сили минуло три роки - у разі вчинення злочину невеликої тяжкості, за який передбачене покарання у виді обмеження або позбавлення волі.

Органом досудового розслідування дії ОСОБА_4 кваліфіковані за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 205-1 КК України, який є злочином невеликої тяжкості, яке передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п`яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Виходячи з фактичних обставин, так як вони викладені в клопотанні, документи подані для реєстрації змін до відомостей про юридичну особу 16.06.2016 року, відтак на даний час сплинув строк притягнення особи до кримінальної відповідальності, передбачений ч. 1 ст. 49 КК України, у зв`язку з чим, суд, за наявності згоди ОСОБА_4 про звільнення його від кримінальної відповідальності з нереабілітуючих підстав, приходить до висновку про необхідність звільнення ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 205-1 КК України, у зв`язку з закінченням строку давності та закриття кримінального провадження.

Цивільний позов у справі не заявлено.

Судові витрати та речові докази відсутні.

Керуючись ст. 49 КК України, ч. 2 ст. 284, ст. 285, п. 2 ч. 3 ст. 314 КПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Звільнити ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності передбаченої ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 205-1 КК України на підставі ст. 49 КК України у зв`язку з закінченням строку давності притягнення його до кримінальної відповідальності, а кримінальне провадження закрити.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду, через районний суд, протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя: ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85441332
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері господарської діяльності Фіктивне підприємництво

Судовий реєстр по справі —757/41307/19-к

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

Ухвала від 07.08.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні