Постанова
від 04.11.2019 по справі 10/153-09
ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

33001 , м. Рівне, вул. Яворницького, 59

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 листопада 2019 року Справа № 10/153-09

Північно-західний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуюча суддя Коломис В.В., суддя Савченко Г.І. , суддя Саврій В.А.

секретар судового засідання Полюхович І.Г.

за участю представників сторін:

апелянта - Сермяга Д.А.;

ліквідатора - арбітражний керуючий Дейнека М.І.;

ТОВ "Метінвест-Трейд" - Горичко В.І., Гарник В.В.;

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Вінницький підшипник" на ухвалу Господарського суду Вінницької області від 10 вересня 2019 року у справі № 10/153-09 (суддя Тісецький С.С.)

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ТД "Облжитлопостачзбутторг"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Вінницька підшипникова компанія"

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Вінницької області від 10 вересня 2019 року у справі №10/153-09 відмовлено в задоволенні позовної заяви ТОВ "Торговий дім "Вінницький підшипник" б/н від 26.02.2019 року (вх. № 02.1-36/232/19 від 28.03.2019 року) про визнання недійсними результатів аукціону, оформлених протоколом № 18-1 про проведення аукціону в процедурі банкрутства, який відбувся 26.01.2018 року, організатором якого є Товарна біржа "Прозора", в межах справи №10/153-09.

Не погоджуючись з прийнятою судом першої інстанції ухвалою, ТОВ "Торговий дім "Вінницький підшипник" звернулося до Північно-західного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить ухвалу Господарського суду Вінницької області скасувати та прийняти нове судове рішення, яким позов задоволити.

Обгрунтовуючи свої вимоги апелянт посилається на порушення господарським судом Вінницької області норм матеріального та процесуального права, а також на невідповідність висновків, викладених в ухвалі місцевого суду, обставинам справи.

Ліквідатор, ТОВ "Метінвест-Трейд", ТОВ "Демпродторг" у відзиві на апеляційну скаргу вважають оскаржувану ухвалу місцевого господарського суду законною та обгрунтованою, а тому просять залишити її без змін, а апеляційну скаргу - без задоволення.

Безпосередньо в судовому засіданні представники сторін повністю підтримали вимоги та доводи, викладені відповідно в апеляційній скарзі та у відзивах на неї.

Колегія суддів, заслухавши пояснення ліквідатора та представників апелянта та ТОВ "Метінвест-Трейд", розглянувши матеріали справи, обговоривши доводи апеляційної скарги, перевіривши юридичну оцінку обставин справи та повноту їх встановлення, дослідивши правильність застосування місцевим господарським судом норм матеріального та процесуального права, вважає, що у задоволенні вимог апеляційної скарги слід відмовити, ухвалу місцевого господарського суду - залишити без змін.

При цьому колегія суддів виходила з наступного.

Як вбачається з матеріалів справи, постановою Господарського суду Вінницької області від 15.04.2010 року у справі №10/153-09 Товариство з обмеженою відповідальністю "Вінницька підшипникова компанія" визнано банкрутом.

Ухвалою Господарського суду Вінницької області від 05 липня 2017 року, зокрема, припинено повноваження ліквідатора боржника - арбітражного керуючого Белінської Н.О.; ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Вінницька підшипникова компанія" у справі № 10/153-09 призначено арбітражного керуючого Дейнеку М.І.

28 березня 2019 року ТОВ "Торговий дім "Вінницький підшипник" звернулося до Господарського суду Вінницької області з позовною заявою про визнання недійсними результатів аукціону в межах справи № 10/153-09.

Вказана позовна заява обгрунтована тим, що за результатами аукціону, проведеного 26.01.2018 року ТБ "Прозора" по реалізації майна банкрута - майнового комплексу, що складається з нежитлових будівель та споруд, розташованих за адресою: м. Вінниця, вул.Тарногродського (С. Зулінського) 46, оформлено протокол про проведення аукціону від 26.01.2018 року, переможцем аукціону визнано Приватне підприємство "Демпродторг".

В подальшому, майно згідно договору міни № 1127 від 27.02.2018 року було передано у власність іншої юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю "Метінвест-Трейд" (код ЄДРПОУ 37027489).

На думку позивача, аукціон 26.01.2018 року проведений ТБ "Прозора" по реалізації майна банкрута з порушенням вимог закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", оскільки ліквідатором фактично проведено аукціон з продажу окремих об`єктів нерухомості, тоді як, боржник є власником частки у праві спільної часткової власності, яка не виділена в натурі.

Відповідні дії ліквідатора, на думку позивача, призвели до ряду порушень прав кредиторів, учасників аукціону, а також співвласників комплексу нерухомого майна за адресою : м. Вінниця, вул. Тарногродського 46, а саме:

- ліквідатором введено в оману кредиторів щодо майна ТОВ "Вінницька підшипникова компанія", яке включено до ліквідаційної маси, та порушено ст.42 Закону в частині порушення питання про виділення частки, яка належить банкруту в спільному майні;

- ліквідатором порушено права потенційних учасників аукціону щодо оприлюднення недостовірних відомостей про предмет продажу (зазначено окремі об`єкти нерухомості замість частки у спільному майні);

- ліквідатором порушено права інших співвласників нерухомого майна за адресою: м.Вінниця, вул. Тарногродського АДРЕСА_1 С. Зулінського), 46 в частині їх права першочергового викупу, або отримання компенсацій;

- ліквідатором порушено право власності позивача як співвласника нерухомого майна за адресою АДРЕСА_2 . АДРЕСА_3 ), 46 в частині продажу з аукціону майна, яке належить до частки позивача.

Також, позивач вказує, що ТОВ "ТД "Вінницький підшипник" є власником нерухомого майна, розташованого за адресою: м. АДРЕСА_2 , АДРЕСА_2 . АДРЕСА_3 ), 46 на підставі договору купівлі-продажу від 24.04.2008 року, укладеного з ВАТ "Вінницький підшипниковий завод" та посвідченого приватним нотаріусом Вінницького міського нотаріального округу Посвятенком Ю.Д. та зареєстрований в реєстрі за № 1514. Відповідно до реєстраційного посвідчення виданого КП Вінницьким обласним об`єднаним бюро технічної інвентаризації Вінницької обласної ради від 23.07.2008 року, нежитлові будівлі та споруди в частці 717/12500 розташовані за адресою: м АДРЕСА_4 , зареєстровані за ТОВ "ТД "Вінницький підшипник" на підставі договору купівлі-продажу, посвідченого приватним нотаріусом Вінницького міського нотаріального округу Посвятенком Ю.Д. та зареєстрований в реєстрі за № 1514 та акту приймання-передачі приміщень від 27.05.2008 року.

Таким чином вважає, що на аукціоні було реалізоване майно, власником якого є ТОВ "ТД "Вінницький Підшипник", а саме: нежитлові будівлі та споруди в частці 717/12500, що розташовані за адресою: м. АДРЕСА_4 , АДРЕСА_4 46.

Крім того заявник вказує на те, що ліквідатором ТОВ "Вінницька підшипникова компанія" Дейнекою М.І. було приховано факт спільного володіння цілісним майновим комплексом та не було здійснено дій щодо виділу частки боржника у спільному майні - будівель та споруд розташованих за адресою: АДРЕСА_4 Тарногродського АДРЕСА_1 С. Зулінського), 46, яка зареєстрована за ТОВ "ТД "Вінницький підшипник".

З огляду на це зазначає, що на оскаржуваному аукціоні було реалізоване майно ТОВ "ТД "Вінницький підшипник", тоді як матеріали справи не містять згоди ТОВ "ТД Вінницький підшипник" на реалізацію майна, як власника, який володіє часткою в такому майні.

Також, позивач вказує, що зазначене порушення при формуванні ліквідаційної маси боржника призвели до недостовірної інформації при оцінці майна, визначення його початкової вартості майна та недостовірної інформації в оголошенні про проведення аукціону.

Враховуючи викладене, позивач просить суд визнати результати аукціону, оформлені протоколом №18-1 про проведення аукціону в процедурі банкрутства, який відбувся 26.01.2018 року, організатором якого є Товарна біржа "Прозора" по справі №10/153-09, недійсними.

Місцевий господарський суд, розглянувши подані сторонами документи і матеріали, з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтуються дані вимоги, дослідивши докази, які мають юридичне значення для розгляду заяви, проаналізувавши вимоги чинного законодавства, що регулюють спірні правовідносини, прийшов до висновку про відсутність правових підстав для задоволення заяви ТОВ "ТД "Вінницький Підшипник" про визнання недійсними результатів аукціону, оформлених протоколом про проведення аукціону, який відбувся 26.01.2018 року, організатором якого є Товарна біржа "Прозора".

Колегія суддів погоджується з таким висновком суду першої інстанції з огляду на таке.

Відповідно до п.1-1 Прикінцевих та Перехідних положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції чинній з 19.01.2013 року), положення цього Закону, що регулюють продаж майна в провадженні у справі про банкрутство, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких відкрито до набрання чинності цим Законом.

Зважаючи на те, що провадження у справі № 10/153-09 відкрито до набрання чинності зазначеного вище Закону, в зв`язку з чим, застосуванню підлягають норми стосовно продажу майна боржника у справах про банкрутство, визначені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції чинній з 19.01.2013 року, далі - Закон про банкрутство).

Відповідно до ч.1 ст.41 Закону про банкрутство, ліквідатор - фізична особа, яка відповідно до судового рішення господарського суду організовує здійснення ліквідаційної процедури боржника, визнаного банкрутом, та забезпечує задоволення вимог кредиторів у встановленому цим Законом порядку.

Частина 6 ст.42 Закону про банкрутство передбачає, що ліквідатор, виявивши частку, яка належить банкруту в спільному майні, з метою задоволення вимог кредиторів у встановленому порядку порушує питання про виділення цієї частки.

В силу ч.1 ст.44 Закону про банкрутство після проведення інвентаризації та оцінки майна ліквідатор здійснює продаж майна банкрута такими способами: проведення аукціону; продаж безпосередньо юридичній або фізичній особі. Вибір способів продажу активів здійснюється ліквідатором з метою забезпечення його відчуження за найвищою ціною.

Згідно ч.1 ст 49 Закону про банкрутство продаж майна боржника в провадженні у справі про банкрутство здійснюється в порядку, встановленому цим Законом, шляхом проведення торгів у формі аукціону, за винятком майна, продаж якого відповідно до законодавства України здійснюється шляхом проведення закритих торгів.

Приписи ч.3 ст.55 Закону про банкрутство визначають, що результати аукціону, проведеного з порушенням вимог закону, можуть бути визнані в судовому порядку недійсними.

Відповідно до ч.2 ст.65 Закону про банкрутство, якщо інше не встановлено договором, у разі закінчення повторного аукціону без визначення переможця протягом місяця організатор аукціону зобов`язаний провести другий повторний аукціон.

Слід зазначити, що у даній справі розглядався спір щодо результатів другого повторного аукціону з продажу майна банкрута ТОВ "Вінницька підшипникова компанія", що відбувся 26.01.2018 року, результати якого оформлені протоколом №18-1, та які є предметом зазначеного вище позову.

Так, ухвалою Господарського суду Вінницької області від 28.02.2018 року у справі №10/153-09 визнано результати аукціону, оформленні протоколом про проведення аукціону, який відбувся 26.01.2018 року, організатором якого є Товарна біржа "Прозора" по справі №10/153-09, недійсними.

В подальшому, постановою Рівненського апеляційного господарського суду від 23.04.2018 року у справі № 10/153-09, залишеною без змін постановою Верховного Суду від 17.10.2018 року, ухвалу Господарського суду Вінницької області від 28.02.2018 року в частині задоволення заяви ТОВ "Торгівельна компанія "Урожай" про визнання результатів другого повторного аукціону з продажу майна недійсними скасовано та прийнято в цій частині нову ухвалу: "В задоволенні заяви ТОВ "Торгівельна компанія "Урожай" про визнання результатів другого повторного аукціону з продажу майна недійсними відмовити." В решті ухвалу залишено без змін.

Отже, вищими судовими інстанціями підтверджено правомірність проведення аукціону, який відбувся 26.01.2018 року та результати якого оформлені протоколом №18-1.

При цьому, посилання скаржника на те, що предметом дослідження у вказаних судових рішеннях було порушення проведення аукціону з продажу майна банкрута ТОВ "Вінницька підшипникова компанія", який відбувся 26.01.2018 року на предмет: порушення основного принципу аукціону - отримання найвищої ціни за майно банкрута та неповних відомостей про майно банкрута, зазначених в оголошенні про проведення аукціону, колегією суддів до уваги не беруться, оскільки підставами для визнання результатів аукціону недійсними є недотримання ліквідатором та організатором аукціону вимог, які ставляться Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання йол банкрутом" до його проведення, зокрема, порядку визначення початкової вартості майна, яка підлягає реалізації в ліквідаційній процедурі, проведення конкурсу та визначення організатора аукціону, порядку допуску до участі на аукціоні, дотримання строків та часу проведення аукціону, оприлюднення оголошення про проведення аукціону та вимог до його змісту, порядку проведення аукціону (повторного, другого повтороного аукціонів). Розглядаючи вимоги про визнання недійсними результатів аукціону з продажу майна боржника, господарський суд системно оцінює в цілому правомірність дій ліквідатора з обрання ним певних способів продажу майна боржника, правомірність формування ним складу майна, яке виставляється на продаж (як цілісного майнового комплексу, так і окремих лотів).

Як вбачається з матеріалів справи, на підготовчому судовому засіданні Господарським судом Вінницької області ухвалою від 26.02.2010 було затверджено реєстр кредиторів ТОВ "Вінницька підшипникова компанія". Тоді ж було обрано і комітет кредиторів, одним з членів якого до 14.04.2015 був позивач - ТОВ "Торговий дім "Вінницький підшипник" (з кількістю голосів 4198,64). Проте і після обрання нового складу комітету кредиторів заявник - ТОВ "Торговий дім "Вінницький підшипник" брав активну участь у розгляді справи №10/153-09 (зокрема, звертався з апеляційною скаргою на ухвалу Господарського суду Вінницької області від 26.04.2017 щодо призначення арбітражної керуючої Белінської Н.О. ліквідатором банкрута).

При цьому, жодного разу заявник, як член комітету кредиторів та як кредитор, не ставив під сумнів склад ліквідаційної маси банкрута та не заявляв про включення до її складу належної йому частки 717/12500 від нежитлових будівель та споруд, розташованих за адресою АДРЕСА_3 , буд.46.

До моменту продажу цілісного майнового комплексу на другому повторному аукціоні з продажу майна банкрута 26.01.2018, в результаті якого право власності на нерухоме майно за адресою м. Вінниця, АДРЕСА_5 . АДРЕСА_3 , буд. АДРЕСА_4 , було в подальшому набуте ТОВ "Метінвест-Трейд", оголошення про продаж майна банкрута розміщувались 23.03.2017, 19.06.2017, 25.07.2017 та 22.12.2017. Дані оголошення містили відомості про склад цілісного майнового комплексу, що становив майно банкрута, проте заперечень щодо його складу не надходило. Зокрема, 12.01.2018 відбулося чергове засідання комітету кредиторів, на якому прозвітовано про хід ліквідаційної процедури, зокрема доведено до відома кредиторів інформацію про торги.

З огляду на те, що ліквідатори банкрута регулярно звітували перед комітетом кредиторів ТОВ "Вінницька підшипникова компанія" щодо складу цілісного майнового комплексу, що включав майно банкрута, а також надавали суду звіти про хід ліквідаційної процедури (які, в подальшому, брались до відома судом), то питання належності на праві власності ТОВ "Вінницька підшипникова компанія", що було реалізоване на аукціоні від 26.01.2018, неодноразово досліджувалось судом в межах справи №10/153-09.

Щодо тверджень позивача про порушення ліквідатором боржника права потенційних учасників аукціону щодо оприлюднення недостовірних відомостей про предмет продажу (зазначено окремі об`єкти нерухомості замість частки у спільному майні), колегія суддів зазначає наступне.

Так, в оголошенні про проведення аукціону з продажу майна ТОВ "Вінницька підшипникова компанія" №48103, дата публікації - 22.12.2017 року та протоколі №18-1 від 26.01.2018 року про проведення аукціону з продажу майна в процедурі банкрутства, вказано про об`єкт продажу майна - Лот № 1: цілісний майновий комплекс банкрута ТОВ "Вінницька підшипникова компанія", а саме: будівлі та споруди в частині, будинковолодіння за адресою: місто АДРЕСА_4 , АДРЕСА_3 ), 46, зареєстрованих за ТОВ "Вінницька підшипникова компанія" на праві власності на підставі договору купівлі-продажу нерухомого майна, посвідченого Дунаєвською С.М., приватним нотаріусом Вінницького міського округу 07.09.2004 за р№ 2482 та перелічено об`єкти нерухомості.

Згідно ч.ч. 1,5 ст.59 Закону про банкрутство оголошення про проведення аукціону на веб-сайті повинно містити відомості про: майно, що продається, його характеристику та місцезнаходження; час та місце проведення аукціону (для електронних торгів - веб-сайт, на якому проводяться електронні торги, та період часу, протягом якого проводяться торги); початкову вартість та відомості про можливість її зниження на тому ж аукціоні; розмір та порядок внесення гарантійного внеску; можливість надання переможцю податкової накладної; продавця майна (найменування, місцезнаходження, засоби зв`язку); порядок, місце, строк і час представлення заявок на участь в торгах; порядок оформлення участі в торгах, перелік документів і вимоги, що пред`являються учасникам, до їх оформлення; порядок і критерії виявлення переможця торгів; строки платежів, реквізити рахунків, на які вносяться платежі; організатора аукціону (найменування, місцезнаходження, засоби зв`язку); спосіб отримання додаткової інформації про проведення аукціону.

Якщо продажу підлягає будівля, споруда, приміщення, квартира, то у характеристиці майна зазначаються план, загальна площа та житлова площа, кількість кімнат (приміщень), їх площа та призначення, матеріали стін, кількість поверхів, поверх або поверхи, на яких розташоване приміщення (квартира), інформація про підсобні приміщення та споруди, відомості про земельну ділянку, на якій розташована будівля, споруда, право на земельну ділянку, що переходить до покупця будівлі, споруди, приміщення, квартири тощо.

Отже, наведена норма Закону не передбачає обов`язкового зазначення в оголошенні про проведення аукціону частки власника у спільному нерухомому майні, яке виставляється на продаж.

Разом з тим, позивачем не надано суду доказів на підтвердження оприлюднення недостовірних відомостей про предмет продажу на оспорюваному аукціоні.

Відповідно до ч.1 ст.362 Цивільного кодексу України, у разі продажу частки у праві спільної часткової власності співвласник має переважне право перед іншими особами на її купівлю за ціною, оголошеною для продажу, та на інших рівних умовах, крім випадку продажу з публічних торгів.

Разом з тим, згідно вимог ч.1 ст.49 Закону про банкрутство продаж майна боржника в провадженні у справі про банкрутство здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, шляхом проведення торгів у формі аукціону, за винятком майна, продаж якого відповідно до законодавства України здійснюється шляхом проведення закритих торгів.

Слід зазначити, що продаж майна боржника було здійснено на оспорюваному аукціоні, який є формою публічних торгів, оскільки оголошення про його проведення було опубліковане на офіційних веб-сайтах Вищого господарського суду України та Міністерства юстиції України за номером публікації 48103, з метою залучення учасників до участі у торгах.

Отже, посилання скаржника про порушення ліквідатором права співвласників нерухомого майна на першочерговий викуп, або отримання компенсацій є необґрунтованим, оскільки зазначене суперечить наведеній вище нормі Цивільного кодексу України.

Крім того, як вказувалося вище, нерухоме майно, яке продане на оспорюваному аукціоні, від Приватного підприємства "Демпродторг" згідно договору міни № 1127 від 27.02.2018 року перейшло у власність ТОВ "Метінвест-Трейд" (код ЄДРПОУ 37027489).

Згідно наявної в матеріалах справи довідки КП "Вінницьке міське бюро технічної інвентаризації" №3506 від 12.04.2019 року, яка адресована директору ТОВ "Метінвест-Трейд", відповідно до матеріалів інвентаризаційної справи № 3138 на нежитлові будівлі по АДРЕСА_3 Тарногродського), 46 в місті Вінниці 1891/2500 частка нежитлових будівель є відмінною від частки належної ТОВ "Торговий Дім "Вінницький підшипник".

Водночас, відповідно до наданої суду 25.06.2019 року представником позивача Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності па нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта № 166491652 від 14.05.2019 року, власником спільної часткової власності у розмірі частки 1891/2500 на нежитлові будівлі за адресою: АДРЕСА_3 , м. Вінниця, яка виникла на підставі договору міни №1127 від 27.02.2018 року, посвідченого приватним нотаріусом Вінницького міського нотаріального округу Скутельник І.А. є ТОВ "Метінвест-Трейд".

Вищевикладене, в свою чергу, спростовує доводи апелянта про те, що на оспорюваному аукціоні було реалізоване майно, власником якого є ТОВ "Торговий Дім "Вінницький підшипник", та ліквідатором боржника було порушено право власності позивача як співвласника нерухомого майна та приписи ч.6 ст.42 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

При цьому, позивачем не надано суду доказів на підтвердження реалізації на оспорюваному аукціону належної йому частки нерухомого майна та недодержання ліквідатором боржника норм Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", які стососуються продажу майна банкрута на відповідному аукціоні.

Крім того, позивач стверджує, що при реалізації майна банкрута ліквідатором не було порушено питання щодо виділення частки у спільному майні. Проте, дане твердження суперечить положенням статті 361 Цивільного кодексу України, згідно яких співвласник має право самостійно розпорядитися своєю часткою у праві спільної часткової власності.

Згідно частини другої статі 366 Цивільного кодексу України кредитор має право вимагати продажу боржником своєї частки у праві спільної часткової власності з направленням суми виторгу на погашення боргу.

Отже, частка у праві спільної часткової власності є самостійним об`єктом цивільних прав, на який кредитором може бути звернуто стягнення у рахунок погашення боргу шляхом вимоги продажу цієї частки з публічних торгів, а тому результати аукціону не можуть бути визнані недійсними у зв`язку з тим, що частка боржника, з майна, що перебуває у спільній частковій власності, не була виділена в натурі.

Зазначені висновки узгоджуються з позицією Верховного суду, що викладені у постанові від 21.02.2018 у справі №686/25616/13-ц.

Враховуючи викладене, місцевий господарський суд прийшов до правильного висновку про відсутність правових підстав для задоволення позовної заяви ТОВ "Торговий дім "Вінницький підшипник" про визнання недійсними результатів аукціону, оформлених протоколом №18-1 про проведення аукціону в процедурі банкрутства, який відбувся 26.01.2018 року, організатором якого є Товарна біржа "Прозора" в межах справи № 10/153-09 у повному обсязі.

Відповідно до ч.1 ст.74 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог та заперечень. Натомість, скаржником не подано судовій колегії належних та достатніх доказів, які стали б підставою для скасування ухвали місцевого господарського суду. Посилання скаржника, викладені в апеляційній скарзі, колегія суддів вважає безпідставними, документально необґрунтованими, такими, що належним чином досліджені судом першої інстанції при розгляді спору.

Враховуючи все вищевикладене в сукупності, колегія суддів Північно-західного апеляційного господарського суду вважає, що ухвала Господарського суду Вінницької області ґрунтується на матеріалах і обставинах справи, відповідає нормам матеріального та процесуального права, а тому відсутні правові підстави для її скасування.

Керуючись ст.ст. 275, 276, 281-284 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Вінницький підшипник" залишити без задоволення.

2. Ухвалу Господарського суду Вінницької області від 10 вересня 2019 року у справі №10/153-09 залишити без змін.

3. Постанова набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена до суду касаційної інстанції у строк та в порядку, встановленому статтями 287-289 ГПК України.

4. Справу №10/153-09 повернути Господарському суду Вінницької області.

Повний текст постанови складений "07" листопада 2019 р.

Головуюча суддя Коломис В.В.

Суддя Савченко Г.І.

Суддя Саврій В.А.

Дата ухвалення рішення04.11.2019
Оприлюднено07.11.2019
Номер документу85444529
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/153-09

Ухвала від 17.02.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Судовий наказ від 17.02.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Судовий наказ від 17.02.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Судовий наказ від 17.02.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Судовий наказ від 17.02.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Судовий наказ від 17.02.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Судовий наказ від 17.02.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Судовий наказ від 17.02.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Судовий наказ від 17.02.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Судовий наказ від 17.02.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні