Ухвала
від 06.11.2019 по справі 1.380.2019.005725
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №1.380.2019.005725

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

06 листопада 2019 року

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Сподарик Н.І., перевіривши матеріали позовної заяви товариства з обмеженою відповідальністю Сучасна економічна компанія до приватного виконавця виконавчого округу Львівської області Білецького Ігора Мироновича про визнання протиправною та скасування постанови,

В С Т А Н О В И В:

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява товариства з обмеженою відповідальністю Сучасна економічна компанія (79031, Львівська область, м. Львів, вул. Мікльоша К.9/61; код ЄДРПОУ 42935098) до приватного виконавця виконавчого округу Львівської області Білецького Ігора Мироновича (79008, м. Львів вул. Вузька,3) з вимогами:

витребувати у приватного виконавця виконавчого округу Львівської області Білецького Ігора Мироновича (79008, м. Львів, вул. Вузька,3) завірені копії для долучення до матеріалів справи та оригінали для огляду: виконавче провадження № 60416967 по виконанню рішення Костопільського районного суду Рівенської області від 27.07.2017 по справі № 564/934/17;

визнати незаконним та скасувати постанову від 24.10.2019 про арешт майна приватного виконавця виконавчого округу Львівської області Білецького Ігора Мироновича в межах виконавчого провадження № 60416967 по виконанню рішення Костопільського районного суду Рівенської області від 27.07.2017 по справі № 564/934/17.

Кодексом адміністративного судочинства України встановлені вимоги щодо форми, змісту позовної заяви, порядку її подання.

Відповідно до п.3 ч. 1 ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим ст.ст. 160, 161, 172 цього Кодексу.

Вивчивши позовну заяву, суд вважає, що вона не відповідає вимогам ст.ст.160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі по тексту - КАС України), а тому повинна бути залишена без руху для усунення недоліків, виходячи з наступного.

Згідно ст.49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Позивачем в якості третьої особи 1 , яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача зазначено - ОСОБА_1 (АДРЕСА_2 ) та в якості третьої особи 2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача зазначено - товариство з обмеженою відповідальністю Ресторан Беркут (79053, м. Львів, вул. Володимира Великого,59 Б; код ЄДРПОУ 19171247).

З врахуванням викладеного, суд роз`яснює позивачу/представнику позивача їх право звернутись до суду із відповідним клопотанням про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, визначивши при цьому її процесуальний статус (на чиїй стороні позивача чи відповідача виступають).

Згідно з п. 2 ч. 5 ст. 160 КАС України, в позовній заяві зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

У порушення норм п.2 ч.5 ст.160 КАС України позивачем у позовній заяві не зазначено, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти позивача та відповідача, якщо такі відомі позивачу.

Суддя зазначає, що подання позовної заяви без додержання вимог, передбачених ст.160 КАС України є підставою для залишення її без руху.

Відповідно до ч.1 ст.169 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Отже, суд приходить до висновку, що вищенаведене унеможливлює вирішити питання про відкриття провадження у справі, а тому позовну заяву належить залишити без руху та встановити позивачу строк для усунення її недоліків.

Керуючись ст.ст.160, 161, 169 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В :

Залишити без руху позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю Сучасна економічна компанія до приватного виконавця виконавчого округу Львівської області Білецького Ігора Мироновича про визнання протиправною та скасування постанови.

Надати позивачу термін для усунення недоліків позовної заяви, вказаних в мотивувальній частині ухвали - десять днів з дня отримання копії ухвали у такий спосіб: скерувати на поштову адресу Львівського окружного адміністративного суду (79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2) заяву про усунення недоліків позовної заяви (вказати номер справи та прізвище судді), до якої надати :

звернутись до суду із відповідним клопотанням про залучення до участі у справі в якості третьої особи 1 - ОСОБА_1 (АДРЕСА_2 ), третьої особи 2 - товариство з обмеженою відповідальністю Ресторан Беркут , визначивши при цьому їх процесуальний статус (на чиїй стороні позивача чи відповідача виступають);

зазначити у реквізитах позовної заяви офіційну електронну адресу або адресу електронної пошти позивача та відповідача, якщо такі відомі позивачу.

Роз`яснити позивачу, що у разі невиконання вимог ухвали позовна заява підлягає поверненню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Суддя Сподарик Н.І.

Дата ухвалення рішення06.11.2019
Оприлюднено07.11.2019
Номер документу85447583
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1.380.2019.005725

Ухвала від 17.12.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 06.11.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 05.11.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні