Ухвала
від 23.09.2019 по справі 757/50862/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/50862/19-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 вересня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого першого слідчого відділу Другого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

23 вересня 2019 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого першого слідчого відділу Другого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , погоджене з прокурором першого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про проведення обшуку за місцем мешкання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,, а саме за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування слідчий вказує на те, що у провадженні Державного бюро розслідувань перебувають матеріали кримінального провадження № 62019000000000920 від 21.06.2019, за матеріалами УВБ СБ України щодо неправомірних дій працівників СБ України, які вимагають надати неправомірну вигоду для себе, третіх осіб за не вчинення вказаними службовими особами СБ України в інтересах того надає неправомірну вигоду дій з використанням наданих їм службових повноважень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368 КК України та ч. 1 ст. 369 КК України.

В ході проведення розслідування у кримінальному провадженні, слідством встановлено, що начальник відділу КЗЕ УСБУ в Черкаській області ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою:

АДРЕСА_2 , фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 , що підтверджується матеріалами виконаного доручення слідчого, з питань встановлення його фактичного місця мешкання, а також іншими матеріалами кримінального провадження у своїй сукупності.

Згідно з інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, а саме квартира АДРЕСА_3 на праві власності належить ОСОБА_6 .

У відповідності до положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий зазначив, що з огляду на викладене та для повного, всебічного і об`єктивного розслідування у розумні строки, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення тяжкого кримінального правопорушення, стороні обвинувачення необхідно провести обшук за місцем проживання ОСОБА_5 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, відшукання і вилучення предметів та речей, грошових коштів, здобутих в ході неправомірних дій останнього, а також відшукання знарядь вчинення кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному володінні особи, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з тим, клопотання в частині надання дозволу на вилучення грошових коштів, а також інші документи, які самостійно або в сукупності з іншими доказами матимуть суттєве значення для з`ясування обставин кримінального правопорушення (часу, місця, способу та ін.), встановлення осіб, які причетні до його вчинення, та ступеню участі кожного із співучасників даних кримінальних правопорушень, оскільки клопотання в цій частині є неконкретизованим, передчасним та у такому випадку слідчого буде наділено широкими повноваженнями на власний розсуд вирішувати походження виявленого майна, що може призвести до їх незаконного вилучення, що є порушенням ст. 6 Конвенції з прав людини (рішення Європейського суду з прав людини від 7 липня 2007 року у справі «Смирнов проти Росії», рішення ЄСПЛ від 15 липня 2003 року у справі «Ернст та інші проти Бельгії»).

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого першого слідчого відділу Другого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому першого слідчого відділу Другого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань Києва ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні № 62019000000000920 від 21.06.2019, а також іншим уповноваженим особам за дорученням, провести обшук за місцем мешкання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,, а саме за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання і вилучення предметів, документів в паперовому або в електронному виді щодо здійснення закупівель, розрахунків за виконання робіт, послуг, інші матеріали в яких містяться дані щодо проведення закупівель за державні або комунальні кошти, а також суб`єктів господарювання ТОВ «ПМ-Арсенал» (код ЄДРПОУ 38447702); ППВП «Агропромбуд» (код ЄДРПОУ 25584580); ТОВ «Главшляхбуд» (код ЄДРПОУ 39699671); ТОВ «Ростдорстрой» (код ЄДРПОУ 33658865); фінансово-господарські документи (договори, специфікації, додаткові угоди, акти приймання-передачі, видаткові накладні, прибуткові ордери, квитанції, податкові накладні, виписки з довідок про рух грошових коштів) щодо виконання робіт, надання послуг суб`єктами господарювання ТОВ «ПМ-Арсенал» (код ЄДРПОУ 38447702); ППВП «Агропромбуд» (код ЄДРПОУ 25584580); ТОВ «Главшляхбуд» (код ЄДРПОУ 39699671); ТОВ «Ростдорстрой» (код ЄДРПОУ 33658865), державними або комунальними органами влади, підприємств, установ, організацій; печатки, штампи, кліше підписів, що використовувались для здійснення фінансових операцій; термінали мобільного зв`язку, SIM-картки, тримачі від SIM-карток, оптичні носії інформації, розписки, розписки про отримання в борг, платіжні банківські картки, листування чи інші форми поштового обміну інформацією, блокноти, чорнові записи, вогнепальну зброї, набої до неї, вибухові речовини.

В решті вимог клопотання відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85465409
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/50862/19-к

Ухвала від 23.09.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Ухвала від 23.09.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні