Ухвала
від 08.11.2019 по справі 532/2648/19
КОБЕЛЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

532/2648/19

1-кс/532/1206/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 листопада 2019 р. Слідчий суддя Кобеляцького районного суду Полтавської області ОСОБА_1 , отримавши скаргу акціонерного товариства «Полтаваобленерго» на бездіяльність органів досудового розслідування Кобеляцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області, -

Встановив:

07 листопада 2019 року до суду надійшла скарга акціонерного товариства «Полтаваобленерго» на бездіяльність органів досудового розслідування Кобеляцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В своїй скарзі, поданій в порядку ст.ст. 303, 304 КПК України, представник акціонерного товариства «Полтаваобленерго» зазначає, що 30 липня 2019 року звертався до Кобеляцького ВП ГУНП в Полтавській області з повідомленням про вчинення 27 липня 2019 року кримінального правопорушення, а саме: пошкодження об`єкту електроенергетики шляхом наїзду на опору № 144 на ПЛ-10 кВ Ф-«Хлібзавод» РП-1. 05.09.2019 АТ «Полтаваобленерго» письмово звернулося до Кобеляцького ВП ГУНП в Полтавській області із проханням повідомити відомості про внесення до ЄРДР заяви про вчинене 27.07.2019 кримінальне правопорушення. Однак від Кобеляцького ВП ГУНП в Полтавській області на адресу АТ «Полтаваобленерго» відповідь не надходила. Прохає визнати протиправною бездіяльність органу досудового розслідування Кобеляцького відділу поліції ГУНП в Полтавській області, що полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення, яке мало місце 27.07.2019 до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зобов`язати орган досудового розслідування Кобеляцького ВП ГУНП в Полтавській області прийняти та зареєструвати заяву про вчинене кримінальне правопорушення та розпочати досудове розслідування.

Суд, розглянувши дану скаргу, приходить до висновку про її повернення.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 303 КПК України на досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора: 1) бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк.

Згідно ч.1, 2 ст. 304 КПК України скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора, передбачені ч. 1 ст. 303 цього Кодексу, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії. Скарга повертається, якщо скарга подана після закінчення строку, передбаченого частиною першою цієї статті, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або слідчий суддя за заявою особи не знайде підстав для його поновлення.

Як вбачається із матеріалів скарги АТ «Полтаваобленерго» звернулося до Кобеляцького ВП ГУПН в Полтавській області із заявою про вчинення кримінального правопорушення 30 липня 2019 року. Отже, за змістом скарги, заявником оскаржується бездіяльність посадових осіб Кобеляцького ВП ГУНП в Полтавській області щодо невнесення відомостей до ЄРДР згідно повідомлення про кримінальне правопорушення від 27.07.2019.

До суду скарга подана 07.11.2019, тобто після перебігу визначеного законом 10-денного терміну на оскарження бездіяльності слідчого, оскільки строк на оскарження бездіяльності в даному випадку обраховується після спливу 24 годин з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності.

Крім того, заявником клопотання про поновлення строку звернення до суду не подавалося і тому по суті не розглядалося, в результаті чого, слідчий суддя, в контексті п. 3 ч.2 ст.304 КПК України, не може вважати скаргу поданою в межах встановлених процесуальних законодавством строків, а тому, відповідно до положень ч. 2 ст. 304 КПК України, скарга підлягає поверненню.

Відповідно до ст. 303, 304 КПК України, слідчий суддя,-

Постановив:

Повернути скаргу акціонерного товариства «Полтаваобленерго» на бездіяльність органів досудового розслідування Кобеляцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань разом з доданими до неї матеріалами особі, яка її подала.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду протягом 5 днів з дня її оголошення. Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк апеляційного оскарження обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення08.11.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу85475432
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —532/2648/19

Ухвала від 08.11.2019

Кримінальне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Мороз Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні