Рішення
від 04.11.2019 по справі 756/9784/18
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

04.11.2019 Справа № 756/9784/18

Справа пр. №2/756/1557/19

ун. №756/9784/18

У Х В А Л А

04 листопада 2019 року Оболонський районний суд міста Києва у складі:

головуючого - судді Андрейчука Т.В.,

за участю секретаря судових засідань - Звершховської І.А.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі судових засідань в м. Києві заяву ОСОБА_1 про залучення правонаступника до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до державного підприємства "Спеціалізована медико-санітарна частина №18 МОЗ України", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - ОСОБА_2 , про визнання причини відсутності на роботі 03 травня 2018 року поважною, поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, -

в с т а н о в и в:

У серпні 2018 року позивач ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до державного підприємства "Спеціалізована медико-санітарна частина №18 МОЗ України" (далі - ДП "Спеціалізована медико-санітарна частина №18 МОЗ України") про визнання причини відсутності на роботі 03 травня 2018 року поважною, поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Ухвалою судді Оболонського районного суду м. Києва від 02 серпня 2018 року відкрито провадження у справі за вказаним позовом.

Згідно з протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 07 серпня 2019 року судді Андрейчуку Т.В. передано на розгляд цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ДП "Спеціалізована медико-санітарна частина №18 МОЗ України" про визнання причини відсутності на роботі 03 травня 2018 року поважною, поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, оскільки за рішенням Вищої ради правосуддя від 06 серпня 2019 року №2033/0/15 суддю Васалатія К.А. тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя на строк шість місяців.

29 травня 2019 року позивачем подано до суду заяву, в якій вона просила залучити до участі у справі в якості відповідача державний заклад "Республіканська клінічна лікарня Міністерства охорони здоров`я України" (далі - ДЗ "Республіканська клінічна лікарня Міністерства охорони здоров`я України") як правонаступника ДП "Спеціалізована медико-санітарна частина №18 МОЗ України" у зв`язку з припиненням державної реєстрації юридичної особи ДП "Спеціалізована медико-санітарна частина №18 МОЗ України".

Проте заява ОСОБА_1 про залучення правонаступника суддею Оболонського районного суду м. Києва Васалатієм К.А. вирішена не була.

Головуючим у справі суддею у підготовчому судовому засіданні було залучено до участі у розгляді справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_2 .

Також у підготовчому судовому засіданні головуючим у справі суддею було поставлено на обговорення питання про можливість залучити до участі у справі ДЗ "Республіканська клінічна лікарня Міністерства охорони здоров`я України" як правонаступника ДП "Спеціалізована медико-санітарна частина №18 МОЗ України" у зв`язку з припиненням державної реєстрації юридичної особи ДП "Спеціалізована медико-санітарна частина №18 МОЗ України".

Позивач та її представник у підготовче судове засідання не з`явилися, позивач про дату, час та місце розгляду справи повідомлялась належним чином, представник позивача подала заяву, у якій просив суд розглядати справу за її відсутності, просила суд залучити до участі у справі ДЗ "Республіканська клінічна лікарня Міністерства охорони здоров`я України" як правонаступника ДП "Спеціалізована медико-санітарна частина №18 МОЗ України".

Представник відповідача ДП "Спеціалізована медико-санітарна частина №18 МОЗ України" у підготовче судове засідання не з`явився, відповідач про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, про причини неявки в судове засідання свого представника суд не повідомив.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до такого висновку.

З матеріалів справи вбачається, що 02 травня 2019 року було припинено державну реєстрацію юридичної особи ДП "Спеціалізована медико-санітарна частина №18 МОЗ України".

Згідно з інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань правонаступником ДП "Спеціалізована медико-санітарна частина №18 МОЗ України" є ДЗ "Республіканська клінічна лікарня Міністерства охорони здоров`я України".

За положеннями ч. 1 ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Зважаючи на вищевикладене, ураховуючи те, що спірні правовідносини допускають правонаступництво, суд дійшов висновку про необхідність залучити ДЗ "Республіканська клінічна лікарня Міністерства охорони здоров`я України" до участі у справі як правонаступника ДП "Спеціалізована медико-санітарна частина №18 МОЗ України".

За таких обставин, керуючись ст. 55 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Залучити державний заклад "Республіканська клінічна лікарня Міністерства охорони здоров`я України" до участі у справі як правонаступника державного підприємства "Спеціалізована медико-санітарна частина №18 МОЗ України".

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.В. Андрейчук

СудОболонський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення04.11.2019
Оприлюднено08.11.2019
Номер документу85477750
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —756/9784/18

Ухвала від 24.03.2021

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Андрейчук Т. В.

Рішення від 04.11.2019

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Андрейчук Т. В.

Рішення від 02.08.2018

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Васалатій К. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні