Ухвала
від 08.11.2019 по справі 757/59456/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/59456/19-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 листопада 2019 року слідчий суддяПечерського районногосуду м.Києва ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 ,за участюпрокурора ОСОБА_3 ,розглянувши узакритому судовомузасіданні уприміщенні Печерськогорайонного судуміста Києваклопотанням прокуроравідділу Генеральноїпрокуратури України ОСОБА_4 , про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженняслідчого суддіПечерського районногосуду м.Києва ОСОБА_1 08.11.2019надійшло клопотаннясторони кримінальногопровадження прокурора відділуГенеральної прокуратуриУкраїни ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку житла у кримінальному провадженні № 12013220540000400.

У судовому засіданні прокурор внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно вимог ч.4 ст. 107 КПК України здійснювалась фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею.

Слідчий суддя заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування клопотання, дослідивши матеріали долучені до клопотання, приходить до наступного висновку.

Як вбачаєтьсяз матеріалівклопотання,Генеральною прокуратуроюУкраїни здійснюєтьсядосудове розслідуванняу кримінальному провадженні№ 12013220540000400від 31.01.2013за фактами вчиненняствореною колишнімПрезидентом України ОСОБА_5 злочинною організацієюта її структурнимпідрозділом під керівництвом ОСОБА_6 тяжких та особливо тяжкихзлочинів,пов`язаних із привласненням майнаабо заволодінням нимшляхом зловживанняслужбовим становищеморганізованою групоюв особливо великихрозмірах,легалізацією (відмиванням)доходів,одержаних злочиннимшляхом,в т.ч. за ознаками кримінальнихправопорушень,передбачених ч. 1ст. 255,ч. 5ст. 191,ч. 3ст. 209та іншими статтямиКК України.

В ході досудовогорозслідування встановлено,що для забезпечення діяльностізлочинної організації,до якої увійшовструктурний підрозділпід керівництвом ОСОБА_6 ,використовувалось понад 400підприємств резидентівУкраїни,більшість яких мала ознакифіктивності.Також задля забезпечення легалізаціїздобутих злочиннимшляхом коштіворганізовано створення(придбання)суб`єктів господарськоїдіяльності в офшорних зонахза кордоном (Кіпр,Панама,Гонконг,Британські ВіргінськіОстрови,Беліз),відкриття нимибанківських рахунківздебільшого у Латвійській Республіці,у тому числі«SopremaTradingLimited», ОСОБА_7 ,WellsTechLimitedта інших,бенефіціарним власникомяких рахується ОСОБА_8 та пов`язані із ним особи.

Так,під час розслідуваннякримінального провадженнявстановлено,що у 2013році злочинноюорганізацією під керівництвом ОСОБА_6 з використанням підконтрольнихпідприємств та юридичних осіб як резидентів,так і нерезидентів,зокрема,ТОВ «Ветек Медіа Інвест» (код ЄДРПОУ 38864877), TriLadoEnterpriseInc.(registrationnumber1760259),та інших, за рахунок коштів,здобутих під час вчинення зазначених злочинів, здійснено придбання пакету акцій групи «Український медіа холдинг» (UMH Group).

Згідно документівюридичної справиТОВ «Ветек МедіаІнвест» № 65331в АТ «Укрексімбанк»,особою уповноваженоюдіяти від імені Товариствата право розпоряджатисярахункамиє ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до наказу № 1від 22.08.2013,на підставі протоколу№ 1загальних зборівучасників ТОВ «Сучасні МедіаТехнології» від 15.08.2013,з 22.08.2013 ОСОБА_9 приступив до виконання обов`язківдиректора ТОВ «Ветек Медіа Інвест».

На даний часу слідства є достатні підставивважати,що ОСОБА_9 можезберігати документи,що мають значеннядля досудового розслідуванняу кримінальному провадженні,а саме документи,що підтверджують фактгосподарських взаємовідносин,проведення фінансовихоперацій,пов`язаних із придбанням пакетуакцій низкизасобів масовоїінформації та погашенням кредитуу розмірі 160 млн. дол. США,наданого АТ «УКРЕКСІМБАНК» для ТОВ «Ветек МедіаІнвест» за кредитним договоромвід 28.10.2013№ 151313К15.

Прокурор вказує,що є достатні підстави вважати, щоза адресою:за адресою: АДРЕСА_1 зберігаються речіта документи,які мають значеннядля досудового розслідуванняу кримінальному провадженні,а відомості,які у них містятьсяможуть бутидоказами під час судового розгляду.

Під час досудовогорозслідування встановлено,що ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ,фактично мешкаєза адресою: АДРЕСА_2 .

Проведення інших,ніж обшук,слідчих дійз метою виявлення тафіксаціїдоказів є недоцільним та неефективним засобомвідшукання та вилучення вказанихречей і документів,оскільки можепризвести до їх знищення,зміни або спотворення,тому у слідства виникланеобхідність у проведенні обшукужитловогоприміщення за адресою: за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформаційної довідкиз Державного реєструречових правна нерухоме майнота Реєстру праввласності на нерухоме майно,Державного реєструІпотек,Єдиного реєструзаборон відчуженняоб`єктів нерухомогомайна відомостіпро право власностіна приміщення квартири АДРЕСА_3 відсутні.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ч.1,ч.2ст.234КПК Україниобшук проводитьсяз метоювиявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,відшукання знаряддякримінального правопорушенняабо майна,яке булоздобуте урезультаті йоговчинення,а такожвстановлення місцезнаходженнярозшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного кримінального правопорушення, так як вони викладені у клопотанні сторони обвинувачення, його правове обґрунтування, приходжу до висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному житлі, можуть знаходитись відшукуванні речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з цим, слідчим в судовому засіданні доведено, що за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей, предметів і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи, а відтак приходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

При цьому, клопотання в частині надання дозволу на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення інших предметів і документів, задоволенню не підлягає, оскільки клопотання в цій частині є неконкретизованим, передчасним, недоведеним, і як наслідок, у випадку задоволення, надасть стороні обвинувачення широкі повноваженнями на власний розсуд вирішувати походження виявленого майна, що може призвести до його незаконного вилучення, що є порушенням ст. 6 Конвенції з прав людини (рішення Європейського суду з прав людини від 07.07.2017 у справі «Смирнов проти Росії», рішення ЄСПЛ від 15.07.2003 у справі «Ернест та інші проти Бельгії»).

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити частково.

Надати дозвіл прокурорамгрупи прокуроріву кримінальному провадженні№ 12013220540000400від 31.01.2013-прокурорамчетвертого відділупроцесуального керівництваДругого управлінняорганізації і процесуального керівництвадосудовим розслідуванням,яке здійснюється слідчимицентрального апаратуДержавного бюророзслідувань Департаментуорганізації і процесуального керівництвадосудовим розслідуваннямкримінальних правопорушень,підслідних Державномубюро розслідувань,нагляду за додержанням законівйого оперативнимипідрозділами та підтримання публічногообвинувачення у відповідних провадженняхГенеральної прокуратуриУкраїни ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_4 ,прокурору третьоговідділу процесуальногокерівництва Другогоуправління організаціїі процесуального керівництвадосудовим розслідуванням,яке здійснюється слідчимицентрального апаратуДержавного бюророзслідувань Департаментуорганізації і процесуального керівництвадосудовим розслідуваннямкримінальних правопорушень,підслідних Державномубюро розслідувань,нагляду за додержанням законівйого оперативнимипідрозділами та підтримання публічногообвинувачення у відповідних провадженняхГенеральної прокуратуриУкраїни ОСОБА_13 ,прокурору першоговідділу процесуальногокерівництва Другогоуправління організаціїі процесуального керівництвадосудовим розслідуванням,яке здійснюється слідчимицентрального апаратуДержавного бюророзслідувань Департаментуорганізації і процесуального керівництвадосудовим розслідуваннямкримінальних правопорушень,підслідних Державномубюро розслідувань,нагляду за додержанням законівйого оперативнимипідрозділами та підтримання публічногообвинувачення у відповідних провадженняхГенеральноїпрокуратури України ОСОБА_3 ,прокурору відділупроцесуального керівництвапри провадженні досудовогорозслідування територіальнимиорганами поліціїта підтримання державногообвинувачення управліннянагляду у кримінальному провадженніпрокуратури Миколаївськоїобласті ОСОБА_14 ,прокурору Миколаївськоїмісцевої прокуратури№ 2Миколаївської області ОСОБА_15 ,прокурору Житомирськоїмісцевої прокуратуриЖитомирської області ОСОБА_16 ,прокурору Піщанськоговідділу Бершадськоїмісцевої прокуратуриВінницької області ОСОБА_17 ,прокурору відділуорганізації і процесуального керівництвадосудовим розслідуванням,яке здійснюється слідчимитериторіального управлінняДержавного бюророзслідувань,розташованого у місті Миколаєві,що поширює своюдіяльність на Кіровоградську область,прокуратури Кіровоградськоїобласті ОСОБА_18 ,прокурору Чернігівськоїмісцевої прокуратуриЧернігівської області ОСОБА_19 ,слідчимгрупи слідчиху кримінальному провадженні старшомуслідчому в особливо важливихсправах шостоговідділу з розслідування кримінальнихпроваджень управлінняз розслідування особливоважливих справГоловного слідчогоуправління Генеральноїпрокуратури України ОСОБА_20 , старшому слідчомув особливо важливихсправах шостоговідділу з розслідування кримінальнихпроваджень управлінняз розслідування особливоважливих справГоловного слідчогоуправління Генеральноїпрокуратури України ОСОБА_21 ,старшомуслідчому в особливо важливихсправах шостоговідділу з розслідування кримінальнихпроваджень управлінняз розслідування особливоважливих справГоловного слідчогоуправління Генеральноїпрокуратури України ОСОБА_22 ,на проведення обшуку житла за адресою: АДРЕСА_1 , відомості про право власностіна яке відповідно до інформаційної довідкиз Державного реєструречових правна нерухоме майнота Реєстру праввласності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна відсутні, -з метою відшуканнята вилученняречей (у тому числібудь-яких електронних носіївінформації комп`ютерів,мобільних терміналівта інших засобівтелекомунікацій,ноутбуків,планшетних ПК,накопичувачів на магнітних носіях,флеш-накопичувачів,карт пам`яті,серверів тощо,а також чорновихзаписів,блокнотів,записників та інших носіївінформації)та документів,що містять відомості про:

-створення та діяльність підприємств групи «Український медіа холдінг»,зокрема:ТОВ «ВЕТЕК МЕДІА ІНВЕСТ» (код 38864877),ТОВ «ПРЕСА-ТРЕЙД»(код35371243),ТОВ «ТВОЯ ПРЕСАЛУГАНСЬК» (код34941973),ПРАТ «ЛУГАНСЬКДРУК»(код01190623),ТОВ «РАДІОСЕЙЛЗ» (код38463792),ТОВ «ПРАЙМТАЙМ» (код38463787),ТОВ «ІЛОНІТ-ТВ»(код34614174),ТОВ «ВИДАВНИЧИЙ ДІМУКРАЇНСЬКИЙ МЕДІАХОЛДІНГ» (код30375222),ТОВ «ТВОЯ ПРЕСА»(код33832835),ТОВ «НАШ УЧАСНИК»(код34507977),ТОВ «ГОРПРЕСА» (код 33567218), ТОВ «УКРПОЛІГРАФМЕДІА» (код31236266),ТОВ «РАДІОГРУПА» (код30988410),ПРАТ «СТУДІЯ«ЄВРОПОЗИТИВ» (код31902360),ТЕЛЕРАДІООРГАНІЗАЦІЯ «ДОВІРА»(код24735255),ТОВ ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «ЗОЛОТІВОРОТА» (код21594363),ТОВ «ТРК «НБМ-РАДІО» (код34818518),ТОВ ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «КИЕВСКИЕВЕДОМОСТИ»-ТЕЛЕРАДІОЕФІР»(код23384871),ТОВ «РАДІО-АВТО»(код24106252),ТОВ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «ПІЛОТ-УКРАЇНА»(код30376996),ТОВ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «ФОРУМ»(код20429745),ТОВ «РАДІО «ДОВІРА»(код32828753),ТОВ «КУЛІНАРНИЙ КАНАЛ»(код35625124),ТОВ «СТЕП2КРОСС»(код34925459),ТОВ «ДІДЖІТАЛ ВЕНЧЄЗ» (код 35910129), ТОВ «КИЇВ-ПРЕСС» (код22911825),ТОВ «ІРІСА-АП» (код 33119408), ТОВ «ЗАПОРІЖЖЯ МЕДІА» (код 31734844), ТОВ «САН МЕДІЯ» (код33998589),ПАТ «КП МЕДІА» (код 34414139), ТОВ «КП-АДВЕРТАЙЗИНГ» (код 34350273), ТОВ «УМХ-МОБАЙЛ» (код33102182),ТОВ «КП ТВ» (код34614153),ТОВ «УКРАИНСКАЯ МЕДИА ГРУППА» (код 24282693), ТОВ «Український медіа холдінг» (код 30374737), ПП «ТВОЯ ПРЕСА - ЗАПОРІЖЖЯ» (код37021267),ТОВ «ТВОЯ ПРЕСА -ДОНЕЦЬК» (код34094458),ДП «ТВОЯ ПРЕСА-ХАРКІВ»ТОВ «ТВОЯ ПРЕСА» (код 34956068), ДП «СОЮЗ РЕАЛІЗАТОРІВ» (код 31251551), ДП «РАДІОСТАНЦІЯ «ЗОРЯ» (код 25484192), ТОВ «ТРК «ДОНЕЦЬК ФМ» (код 33005744), ТОВ «ТРК «РАДІО 50» (код30988520),ПП «ТРК «ТТ»(код31802510),ТОВ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «ТЕРМІНАЛ» (код 22237961), ТОВ «ФІРМА «ВОЛИНЬ» (код19138008),ТОВ «РА «ДОРОСЛЕ РАДІО» (код 33060695), ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «ДЕЛЬТА-ІНВЕСТ» (код33886393),ТОВ «РАДІОГРАМА» (код33122426),ПП «РЕКЛАМНЕ АГЕНТСТВО«РЕКЛАМА-ЦЕНТР»(код31911490),ТОВ «НАЦІОНАЛЬНА АГЕНЦІЯ «ФМ МЕДІА ГРУП» (код 32379889), ТОВ «ПРАЙМ-БІЗНЕС ГРУПП» (код33886421),ТОВ «ПІ ЕЛЬ ТІ ВІ» (код35085643),ТОВ «КРОСС-ВІДЕО» (код 34925422), ТОВ «АУРУМ ПРОДАКШН» (код35468138),ТОВ «БІГМІР ОНЛАЙН»(код37954097),ТОВ «ДІДЖІМЕДІА» (код37924243),ТОВ «АЙ ЮЕЙ» (код 35872324), ТОВ «ЦІЛКОМ ТАЄМНО - УКРАИНА» (код25473426),ПРАТ «КП В УКРАЇНІ» (код 23731640), ПП «ЗАПОРІЖЖЯ МЕДІА ПЛЮС» (код 33378378), ТОВ «ЗА КЕРМОМ - УКРАЇНА» (код 33305048), ТОВ «КП-ПАБЛІКЕЙШНС» (код 34413051), ТОВ «БІГМІР ІНТЕРНЕТ» (код34480133),ТОВ «ФОРМАКС ПАБЛИКЕЙШНС» (код 33153061), ТОВ «КОРЕСПОНДЕНТ» (код 34808232), ТОВ «РЕДАКЦІЯ ГАЗЕТИ «КОМАНДА» (код23513831),ТОВ «МІ 6» (код 34290001), ТОВ «УКРМЕДІА» (код31612059),ТОВ «УКРМЕДІА-КИЇВ» (код 32247242), UMH GROUP PUBLIC LIMITED (Кіпр), LA CORUNA ENTERPRISES LIMITED (Кіпр), TM ServiceLimited (Кіпр), UBMH BROADCAST MEDIA HOLDINGS LIMITED (Кіпр), MH-TV ProductionLimited (Кіпр), UOV?UNITED ONLINE VENTURES LIMITED (Кіпр), BISBA INVESTMENTS LIMITED (Кіпр), HesperusEnterprisesLimited (BVI), GouramiParticiapationCorp. (Британські Віргінські Острови), UNITED ADVERTASING GLOBAL LTD (Британські Віргінські Острови), UnitedMediaHoldingN.V.(Нідерланди),а також «ООО «ТЕЛЕНЕДЕЛЯ» (ОДРН1057748254640),«ООО «ИД «ПОПУЛЯРНАЯ ПРЕССА»(ОДРН1037739949642),«ООО «ТЕЛЕНЕДЕЛЯ ПЕРМЬ»(ОДРН1065902028664),«ООО «ФУТБОЛЬНОЕ АГЕНТСТВО»(ОДРН1027700163094),«ООО «ТЕЛЕНЕДЕЛЯ ОРЕНБУРГ»(ОДРН1075658003190),«ООО «ТЕЛЕНЕДЕЛЯ КРАСНОЯРСК»(ОДРН1062465036920),«ООО «ТЕЛЕНЕДЕЛЯ ТОМСК»(ОДРН1067017174070),«ООО «ТЕЛЕНЕДЕЛЯ ЧЕБОКСАРЫ»(ОДРН1072130006332),«ООО «ТЕЛЕНЕДЕЛЯ САМАРА»(ОДРН1056316058864),«ООО «ТЕЛЕНЕДЕЛЯ НИЖНИЙНОВГОРОД» (ОДРН1065258002468),«ООО «ТЕЛЕНЕДЕЛЯ ВОРОНЕЖ»(ОДРН1063667195866),«ООО «ТЕЛЕНЕДЕЛЯ НОВОСИБИРСК»(ОДРН1065403003324),«ООО «ТЕЛЕНЕДЕЛЯ КАЗАНЬ»(ОДРН1061655060422),«ООО «ТЕЛЕНЕДЕЛЯ ЧЕЛЯБИНСК»(ОДРН1067453070520),«ООО «ТЕЛЕНЕДЕЛЯ РОСТОВ-НА-ДОНУ»(ОДРН1066163066441),«ООО «ТЕЛЕНЕДЕЛЯ ТЮМЕНЬ»(ОДРН1077203053300),«ООО «ТЕЛЕНЕДЕЛЯ ВЛАДИВОСТОК»(ОДРН1072536008203),«ООО «ТЕЛЕНЕДЕЛЯ КРАСНОДАР»(ОДРН1062312040009),«ООО «ТЕЛЕГАЗЕТА» (ОДРН1053444089060),«ООО «ТЕЛЕНЕДЕЛЯ ОМСК» (ОДРН 1065504052008), «ЗАО «ТЕЛЕНЕДЕЛЯ УФА» (ОДРН 1070274000686), «ЗАО «ИД «ТЕЛЕМИР» (ОДРН 1026604959259);

-відносини та фінансові операціїз підприємствами,задіяними у придбанні корпоративних прав групи компаній «УКРАЇНСЬКИЙ МЕДІА ХОЛДІНГ», зокрема ТОВ «ТОРЕНІЯ» (код38091691),ТОВ «ЗИМСТРОЙ КАПІТАЛ»(кодЄДРПОУ 38061405),ТОВ «ЕКОПРО-БІЗНЕС»(кодЄДРПОУ 38005309),ТОВ «ФАНВАРЕЗСІТІ» (кодЄДРПОУ 38061379),ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ«ТОРГКОМПЛЕКТ» (кодЄДРПОУ 23518188),ТОВ «ПРОГРЕС ІНСАЙД» (код ЄДРПОУ 38005230), TriLadoEnterpriseInc. (registrationnumber 1760259), NOVAPARK TECHNICS INC. (reg.nr. 749135?2057922), PROSPERITY DEVELOPMENTS S.A. (reg.nr. 740149),SOPREMA TRADING LTD (reg.nr. 1693651), TrejoliBusinessLtd., IntegrityInternationalHoldingsLimited;

-обставини та відповідні фінансовіоперації щодо надання,обслуговування та погашення кредитуу розмірі 160 млн. дол. США,наданого АТ «УКРЕКСІМБАНК» для ТОВ «Ветек МедіаІнвест» за кредитним договоромвід 28.10.2013№ 151313К15,зокрема,за участю компанійТОВ «ТОРЕНІЯ»,ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМВЕТЕК»,ТОВ «КВАТРО МЕГАТЕХ»,ТОВ «МЕВЕЛЬ»,ТОВ «РІВЕРАН ДЕЛЮКС»,ТОВ «ЗАПОРОЖСКИЙ КОКСОХИМРЕМОНТ»,QUICKPACELIMITED,SABULONGTRADINGLTD,KVITENSOLUTIONLIMITED, ОСОБА_23 ..

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання.

Примірник № 2 наданий прокурору.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85487210
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/59456/19-к

Ухвала від 08.11.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні