Ухвала
від 08.11.2019 по справі 803/3239/15
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

08 листопада 2019 року ЛуцькСправа № 803/3239/15 Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого-судді Ксензюка А.Я.,

розглянувши у письмовому провадженні заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Рожищенському районі Волинської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Уляники про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Волинського окружного адміністративного суду від 18 вересня 2015 року стягнуто з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Уляники (45154 Волинська область, Рожищенський район, село Уляники, ідентифікаційний код 00185867) на користь Управління Пенсійного фонду України в Рожищенському районі Волинської області (45100 Волинська область, Рожищенський район, місто Рожище, вулиця Шевченка, будинок 89, ідентифікаційний код 20124922) заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах в сумі 6469,98 грн. (шість тисяч чотириста шістдесят дев`ять гривень 98 копійок).

28 жовтня 2019 року за вх. № 17909/19 на адресу суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області про заміну сторони виконавчого провадження, а саме стягувача на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області.

В судове засідання, призначене на 11:50 08 листопада 2019 року, особи, які беруть участь у справі, не прибули, хоча належним чином були повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, при цьому в заяві про заміну сторони виконавчого провадження заявника просить здійснювати її розгляд без участі представника управління.

Частиною другою статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) встановлено, що неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Як передбачено частиною четвертою статті 229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Враховуючи вищевикладене, судовий розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження здійснювався у відсутності осіб, які були належним чином повідомлені, без фіксування судового засідання звукозаписувальним технічним засобом, в письмовому провадженні, на підставі наявних у суду матеріалів справи.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником підлягає до задоволення з огляду на таке.

Судом встановлено, що постановою Волинського окружного адміністративного суду від 18 вересня 2015 року стягнуто з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Уляники (45154 Волинська область, Рожищенський район, село Уляники, ідентифікаційний код 00185867) на користь Управління Пенсійного фонду України в Рожищенському районі Волинської області (45100 Волинська область, Рожищенський район, місто Рожище, вулиця Шевченка, будинок 89, ідентифікаційний код 20124922) заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах в сумі 6469,98 грн. (шість тисяч чотириста шістдесят дев`ять гривень 98 копійок).

01 грудня 2015 року Волинський окружний адміністративний видав представнику позивача виконавчий лист №978/2015 року на виконання вказаної постанови суду.

Постановою Кабінету Міністрів України №1055 від 16 грудня 2015 року Управління Пенсійного фонду України в Рожищенському районі Волинської області реорганізовано шляхом злиття та утворено Рожищенське об`єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області.

Відповідно до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 №628 Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком, зокрема, Рожищенське об`єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області.

05 вересня 2019 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесений запис про припинення юридичної особи Рожищенського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області.

Частиною першою статті 379 КАС України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Таким чином, оскільки у даній справі сторона виконавчого провадження - стягувач Управління Пенсійного фонду України в Рожищенському районі Волинської області вибула, тому суд дійшов висновку про її заміну правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України у Волинській області.

Суд звертає увагу, що КАС України передбачає внесення змін до виконавчого листа лише у випадку виправлення помилки, допущеної при його оформленні та видачі (частина перша статті 374 КАС України), а заміна сторони виконавчого провадження не тягне за собою наслідком внесення змін до виконавчого листа. Відтак, відсутні правові підстави для задоволення заяви в частині внесення зміни до виконавчого листа №978/2015 від 01 грудня 2015 року щодо даних стягувача.

Керуючись статтями 229, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву про заміну сторони виконавчого провадження (стягувача) задовольнити частково.

Замінити в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Рожищенському районі Волинської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Уляники про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах сторону виконавчого провадження з виконання виконавчого листа 978/2015 від 01 грудня 2015 року, виданого на виконання постанови Волинського окружного адміністративного суду від 18 вересня 2015 року, стягувача - Управління Пенсійного фонду України в Рожищенському районі Волинської області на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області (43026, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Кравчука, будинок 22-В, код ЄДРПОУ 13358826).

В задоволенні заяви в частині внесення змін до виконавчого листа відмовити.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки, визначені статтею 256 КАС України та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя А.Я. Ксензюк

Дата ухвалення рішення08.11.2019
Оприлюднено12.11.2019
Номер документу85497752
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах

Судовий реєстр по справі —803/3239/15

Ухвала від 08.11.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ксензюк Андрій Ярославович

Ухвала від 29.10.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ксензюк Андрій Ярославович

Постанова від 18.09.2015

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Костюкевич Сергій Федорович

Ухвала від 02.09.2015

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Костюкевич Сергій Федорович

Ухвала від 02.09.2015

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Костюкевич Сергій Федорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні