Ухвала
від 04.11.2019 по справі 243/11225/19
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

243/11225/19

1-кс/243/3795/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМУКРАЇНИ

04 листопада 2019 року м. Слов`янськ

Слідчий суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2

слідчого ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні за допомогою звуко-та відеозаписувальнихтехнічних засобів в залі№ 17Слов`янського міськрайонногосуду Донецькоїобластіклопотання старшого слідчого СВ Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області капітана поліції ОСОБА_3 за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019050510001943від 25вересня 2019 року,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого п.12ч.2 ст.115КК України про тимчасовий доступ до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

До Слов`янськогоміськрайонного судузвернувся старшийслідчий СВСлов`янськоговідділу поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Донецькійобласті капітанполіції ОСОБА_3 з клопотанням, погодженим прокурором Слов`янської місцевої прокуратури про тимчасовий доступ до медичних документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 » у м. Слов`янськ.

З клопотання видно, щослідчим відділом Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області проводиться досудове розслідування за кримінальним провадженням, внесеним до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019050510001943 від 25 вересня 2019 року за фактом кримінального правопорушення передбаченого п.12 ч.2 ст.115 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 24 вересня 2019 року приблизно о 14 годині 30 хвилин ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , спільно з ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , знаходились в приміщенні кухонної кімнати будинку за місцем мешкання останнього за адресою: АДРЕСА_1 , де втрьох розпивали спиртні напої. Під час спільного вживання алкогольних напоїв, у ОСОБА_5 виник словесний конфлікт з ОСОБА_4 , внаслідок чого останній взяв у руки сковорідку та спричинив нею декілька ударів по голові ОСОБА_5 , від яких останній похитнувся та прижався до стіни, а ОСОБА_6 став заспокоювати ОСОБА_4 , після чого конфлікт між ними розрішився.

Після цього ОСОБА_4 , ОСОБА_6 та ОСОБА_5 вирішили переміститись в зальну кімнату будинку АДРЕСА_1 , де втрьох продовжили вживати спиртні напої. Під час спільного вживання алкогольних напоїв між ОСОБА_4 та ОСОБА_5 знову виник словесний конфлікт. Перебуваючи у вищезазначеному місці у вищезазначений час, ОСОБА_6 , діючи умисно, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, маючи намір на заподіяння смерті ОСОБА_4 , взявши в кухонній кімнаті сокиру та підійшовши до нього ззаду, наніс нею удар в

особливо важливий життєвий орган - потиличну частину голови, від чого ОСОБА_4 впав на підлогу. Далі, ОСОБА_6 наніс ОСОБА_4 не менше 2 ударів, точну кількість яких під час досудового розслідування не встановлено, в життєво-важливі органи по голові та тулубу.

Після цього, ОСОБА_5 , діючи умисно, усвідомлюючи протиправний характер свої дій, доводячи до кінця свій єдиний з ОСОБА_6 протиправний умисел, спрямований на позбавлення життя ОСОБА_4 , пішов в кухонну кімнату, де взяв металевий лом, яким з метою переконання та доведення спільного злочинного умислу, спрямованого на заподіяння смерті ОСОБА_4 , тобто умисного вбивства, наніс ним не менше 2 ударів, точна кількість яких під час досудового розслідування не встановлена, в життєво-важливі органи по голові та тулубу потерпілого.

Таким чином, спільними противоправними діями ОСОБА_6 та ОСОБА_7 потерпілому ОСОБА_4 спричинено наступні тілесні ушкодження: рана щілиноподібної форми в ділянці попереку, рана щитоподібної форми в ділянці підборіддя, три рани в ділянці лівої вилиці та щоки, рана в потиличній ділянці волосистої частини голови, в просвіті якої проглядаються ламані кістки черепу, множинні рани на волосистій частині голови, садна на шиї.

ІНФОРМАЦІЯ_5 від отриманих тілесних ушкоджень ОСОБА_4 помер на місці скоєння правопорушення.

Причиною смерті ОСОБА_4 попередньо стала: поєднана травма тіла з рубаними переломами кісток черепу та хребта, яке ускладнилось розвитком шоку.

Згідно листа від т.в.о голови СПЕК при КЗОЗ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ОСОБА_8 встановлено, що ОСОБА_6 та ОСОБА_5 знаходяться на обліку у лікаря нарколога КЛПУ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » у м. Слов`янськ.

За вх. 15065/303/03-2019 від 21.10.2019 до КЛПУ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » у м. Слов`янськ спрямовано запит, з метою витребування медичних карток амбулаторних хворих ОСОБА_6 та ОСОБА_5 .

Згідно відповіді за вх. №4 /498 від 29.10.2019 з КЛПУ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » у м. Слов`янськ вбачається, що вилучення будь якої медичної документації ( амбулаторної карти) здійснюється за ухвалою суду.

Слідчий зазначає в клопотанні, що з метою забезпечення повноти, всебічності та неупередженості слідства, на виконання вимог ст.2 КПК України, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, виникла необхідність в отриманні та долучені до матеріалів кримінального провадження медичної карти амбулаторного хворого на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та медичної карти амбулаторного хворого на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Особа, у володінні якої знаходиться інформація, тимчасовий доступ до якої просить надати слідчий, повідомлялася належним чином про дату та час судового засідання, однак в судове засідання не з`явилася, причини неявки суду не повідомила.

Вислухавши в судовому засіданні пояснення слідчого, яка просила клопотання задовольнити та навела доводи аналогічні вказаним у клопотанні, слідчий суддя приходить до висновку, що дане клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів підлягає задоволенню з наступних підстав.

Тимчасовий доступ до речей і документів згідно п.5 ч.2ст.131 КПК Україниє заходом забезпечення кримінального провадження.

Відповідно дост.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно п.2 ч.1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

У відповідності до ч.5,6,7 ст.163КПК України слідчий суддя, постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчим,як стороноюкримінального провадження,у ходірозгляду заявленогоклопотання доведено,що всі відповідні документи та відомості, щодо яких в ході досудового розслідування виникла необхідність тимчасового доступу, перебувають у посадових та службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 » у м. Слов`янськ, що знаходяться за адресою: АДРЕСА_2 та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, крім того отримати вищевказані відомості іншим шляхом, ніж отримавши тимчасовий доступ до документів не можливо.

Враховуючи вищевикладене, той факт, що в інший спосіб неможливо отримати медичні документи підозрюваних , які мають важливе значення для встановлення істини по вказаному кримінальному провадженню, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159-164,165,376 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області капітану поліції ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до медичних документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 » у м. Слов`янськ, що знаходяться за адресою: АДРЕСА_2 , що полягає у можливості здійснення виїмки наступної документації:1) Медичної карти амбулаторного хворого на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 . 2) Медичної карти амбулаторного хворого на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Строк дії даної ухвали встановлюється до 04.12.2019 року включно.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Слов`янського міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85528537
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —243/11225/19

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 21.12.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 21.12.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 21.12.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 20.11.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні