Ухвала
від 04.11.2019 по справі 461/8260/19
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/8260/19

Провадження № 1-кс/461/9325/19

УХВАЛА

04.11.2019 року слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , при секретарі судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів,

в с т а н о в и в :

Старший слідчийв особливоважливих справахвідділу розслідуванняособливо тяжкихзлочинів СУГУ НПу Львівськійобласті ОСОБА_3 ,за погодженняміз заступникомначальника відділупроцесуального керівництвапри провадженнідосудового розслідуваннятериторіальними органамиполіції тапідтримання державногообвинувачення управліннянагляду укримінальному провадженніПрокуратури Львівськоїобласті ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до оригіналів 15 довільних документів із підписами посадових осіб ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ЄДРПОУ НОМЕР_1 , які підписували офіційні документи за період 2018-2019 рр.; в копіях документи щодо співпраці з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 за період 2018-2019, а саме: договори з додатками, бухгалтерські документи (ТТН, податкові декларації, акти списання інше), акти виконаних робіт та інше, а також документів щодо закупівлі товарів та послуг, які реалізовувалися ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 , установчі документи; що перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 .

Своє клопотання обґрунтовує тим, що досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ- НОМЕР_2 ) внесли завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт форми КБ2 та КБ3 під час виконання робіт «Будівництво клубу Центр мистецтв та дозвілля " ІНФОРМАЦІЯ_3 » в с. Сокільники, Пустомитівського району, Львівської області" коригування», замовником яких виступила ІНФОРМАЦІЯ_4 . Згідно договору №1-КЛ від 11.07.2018 року договірна ціна становить 20877466,40 грн. Встановлено, що посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » надали в ІНФОРМАЦІЯ_5 ряд документів, які нібито підтверджують інфляційні процеси, які вплинули на зростання цін на будівельні матеріали та устаткування, а саме: порівняльну відомість, довідку з ІНФОРМАЦІЯ_6 №19-09/1235 від 19.12.2018року; рахунки на оплату №716 від 11.12.2018 року, №691 від 03.12.2018року. Надані документи ніяким чином не підтверджують зростання цін та інфляційні процеси, а саме зростання цін на будівельні матеріали та устаткування за період з 20.06.2018 року по грудень 2018 року.

В подальшому посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » надали в ІНФОРМАЦІЯ_5 акти виконаних робіт КБ2-ф та КБ3:

за жовтень 2018 року, де внесли неправдиві відомості по вартість «Плит теплоізоляційних із мінеральної вати на бітумному зв`язуючому», таким чином збільшивши вартість та суму оплати на 44 710,01 грн без ПДВ;

за грудень 2018 року, де внесли неправдиві відомості по вартість «Плит теплоізоляційних із мінеральної вати на бітумному зв`язуючому», «вітражі з алюмінієвих профілів», «двері з алюмінієвого профілю», «електричні водонагрівачі», «сталеві радіатори», таким чином збільшивши вартість та суму оплати на 773 727,76 грн без ПДВ.

Також встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » внесли неправдиві відомості в акти виконаних робіт КБ2-ф та КБ3 щодо використання матеріалу «Плит теплоізоляційних із мінеральної вати на бітумному зв`язуючому, марки М150», хоча по факту використали мінватуТехноніколь «Техновас марки М135».

Під час виконання робіт, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » укладало договори субпідряду з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 .

В ході досудового розслідування встановлено, що технічний нагляд за даним об`єктом будівництва проводило ПП " ОСОБА_5 " ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_2 , згідно укладених договорів з ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Крім того встановлено, що закупівлю матеріалів, які використовувались під час будівництва клубу « ІНФОРМАЦІЯ_7 та дозвілля « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » здійснювало у ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " ЄДРПОУ НОМЕР_4 , АДРЕСА_3 , зокрема у плит теплоізоляційних із мінеральної вати на бітумному зв`язуючому, марки М150.

Таким чином, під час досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів із можливістю вилучення оригіналів документів, що перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 . Просить клопотання задоволити.

На підставі ч.2 ст.163 КПК України слідчий суддя вважає за можливе розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, оскільки наявні достатні підстави вважати, що існує реальна загроза їх зміни чи знищення.

Слідчий у судове засідання не з`явився. Подав клопотання, в якому просив розгляд справи проводити без його участі.

Відповідно до ст.107 КПК України фіксування судового процесу не здійснювалося у зв`язку з неявкою всіх учасників справи.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.2 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно п.8 ч.1 ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать, зокрема: персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних.

Відповідно до ч.6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Старшим слідчим в особливо важливих справах відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140000000187 від 28.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Органом досудового розслідування встановлено, що посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ- НОМЕР_2 ) внесли завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт форми КБ2 та КБ3 під час виконання робіт «Будівництво клубу Центр мистецтв та дозвілля " ІНФОРМАЦІЯ_3 » в с. Сокільники, Пустомитівського району, Львівської області" коригування», замовником яких виступила ІНФОРМАЦІЯ_4 . Згідно договору №1-КЛ від 11.07.2018 року договірна ціна становить 20877466,40 грн. Встановлено, що посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » надали в ІНФОРМАЦІЯ_5 ряд документів, які нібито підтверджують інфляційні процеси, які вплинули на зростання цін на будівельні матеріали та устаткування, а саме: порівняльну відомість, довідку з ІНФОРМАЦІЯ_6 №19-09/1235 від 19.12.2018року; рахунки на оплату №716 від 11.12.2018 року, №691 від 03.12.2018року. Надані документи ніяким чином не підтверджують зростання цін та інфляційні процеси, а саме зростання цін на будівельні матеріали та устаткування за період з 20.06.2018 року по грудень 2018 року.

Окрім цього, встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » внесли неправдиві відомості в акти виконаних робіт КБ2-ф та КБ3 щодо використання матеріалу «Плит теплоізоляційних із мінеральної вати на бітумному зв`язуючому, марки М150», хоча по факту використали мінватуТехноніколь «Техновас марки М135».

Під час виконання робіт, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » укладало договори субпідряду з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 .

В ході досудового розслідування встановлено, що технічний нагляд за даним об`єктом будівництва проводило ПП " ОСОБА_5 " ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_2 , згідно укладених договорів з ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Крім того встановлено, що закупівлю матеріалів, які використовувались під час будівництва клубу « ІНФОРМАЦІЯ_7 та дозвілля « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » здійснювало у ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " ЄДРПОУ НОМЕР_4 , АДРЕСА_3 , зокрема у плит теплоізоляційних із мінеральної вати на бітумному зв`язуючому, марки М150.

Таким чином, під час досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів із можливістю вилучення оригіналів документів, що перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 , оскільки в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження дані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні, можуть бути використані як доказ вчиненого злочину, а також те, що вилучення вказаних документів надасть можливість провести ряд експертиз та отримати важливу інформацію, а також постійний доступ з метою використання під час доказування вчинення кримінального правопорушення.

Дослідивши клопотання, копії матеріалів, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає до часткового задоволення, виходячи з наступного.

Слідчий довів наявність достатніх підстав вважати, що:

- зазначена інформація перебуває або може перебувати у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 ;

- що інформація, у зв`язку з якою подається клопотання, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

- вище перелічена інформація містить охоронювану законом таємницю, може використовуватись як докази, та іншими способами неможливо довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Органом досудового розслідування доведена можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах та неможливість іншими способами довести обставини (встановити особу), які передбачається довести (встановити) за допомогою цих речей.

Слідчий довів, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження.

Оцінюючи надані органом досудового розслідування докази, слідчий суддя вважає їх належними та допустимими, їх сукупність та взаємозв`язок між ними достатній для прийняття процесуального рішення про тимчасовий доступ.

Враховуючи те, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » володіє вищевказаними документами, які можуть бути використані як доказ у кримінальному провадженні №12019140000000187 від 28.02.2019 року, слідчий суддя дійшов висновку про задоволення клопотання та вважає за необхідне розкрити таємницю і провести тимчасовий доступ до документів з можливістю ознайомлення та вилучення їх копій. Окрім того, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання слідчого про надання тимчасового доступу із можливістю вилучення оригіналів документів, а саме: в оригіналах 15 довільних документів із підписами посадових осіб ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ЄДРПОУ НОМЕР_1 , які підписували офіційні документи за період 2018-2019 рр., оскільки слідчим у прохальній частині клопотанні не наведено, які саме оригінали 15довільних документіввін вважаєза необхідневилучити.

Керуючись ст.ст.159, 162-165, 372, 376 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання задоволити частково.

Надати старшому слідчому в особливо важливих справах відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області майору поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому в особливо важливих справах відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області майору поліції ОСОБА_6 , старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 , тимчасового доступу до речей і документів із можливістю вилучення оригіналів документів, а саме:

- в копіях документи щодо співпраці з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 за період 2018-2019, а саме: договори з додатками, бухгалтерські документи (ТТН, податкові декларації, акти списання інше), акти виконаних робіт та інше, а також документів щодо закупівлі товарів та послуг, які реалізовувалися ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 , установчі документи; що перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 .

В іншій частині клопотання - відмовити.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тобто до 04.12.2019 року.

Роз`яснити наслідки невиконання ухвали, передбачені ст.166 КПК України.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.11.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —461/8260/19

Ухвала від 04.11.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 04.11.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 04.11.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 04.11.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 04.11.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 04.11.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні