Ухвала
від 12.11.2019 по справі 905/903/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.: (057) 702-07-99, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

12.11.2019р. Справа № 905/903/19

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «УКР МЕТ-ЦЕНТР» (код ЄДРПОУ 37602837), м.Краматорськ, Донецька область

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «ДАРТ ПРОЕКТ» (код ЄДРПОУ 40107312), м.Київ

про визнання кредиторських вимог

Суддя Тарапата С.С.

Секретар судового засідання Ісакова А.В.

Представники сторін не з`явились

Ухвалою господарського суду Донецької області від 24.06.19р. (з урахуванням ухвали господарського суду Донецької області від 01.07.19р. про виправлення описки) за результатами підготовчого засідання відкрито провадження у справі №905/903/13 за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «УКР МЕТ-ЦЕНТР» (код ЄДРПОУ 37602837), м.Краматорськ, Донецька область; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; справа призначена до розгляду в судовому засіданні на 01.07.19р.

Постановою господарського суду Донецької області від 01.07.19р. боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю «УКР МЕТ-ЦЕНТР» (код ЄДРПОУ 37602837), м.Краматорськ, Донецька область визнано банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців; ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю «УКР МЕТ-ЦЕНТР» призначено голову ліквідаційної комісії - Чекарамит Ольону Георгіївну

01.07.19р. на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оприлюднено повідомлення про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю «УКР МЕТ-ЦЕНТР» і відкриття ліквідаційної процедури №60724.

10.10.19р. до канцелярії господарського суду Донецької області надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю «ДАРТ ПРОЕКТ» (код ЄДРПОУ 40107312), м.Київ про визнання кредиторських вимог б/н та б/д. До вказаної заяви додана квитанція №П3502 від 10.10.19р. про сплату судового збору в сумі 3842,00грн.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 15.10.19р. повідомлено ТОВ «ДАРТ ПРОЕКТ» , м.Київ, що подана заява про визнання кредиторських вимог б/н та б/д містить недоліки (відсутні докази надсилання копії заяви на адресу ліквідатора, документи в підтвердження заявлених грошових вимог. а також виклад обставин, які підтверджують вимоги до боржника, та їх обґрунтування) та запропоновано усунути їх до 04.11.19р.

30.10.19р. до канцелярії господарського суду Донецької області надійшов лист ТОВ «ДАРТ ПРОЕКТ» б/н від 24.10.19р. на виконання ухвали господарського суду Донецької області від 15.10.19р. №905/903/19. До вказаного листа додані: докази направлення заяви кредитора на адресу ліквідатора, копія договору поставки продукції №27/04 від 27.04.17р. та видаткової накладної №27/04 від 27.04.17р.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 31.10.19р. заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ДАРТ ПРОЕКТ» (код ЄДРПОУ 40107312), м.Київ про визнання кредиторських вимог б/н та б/д призначено до розгляду в судовому засіданні на 12.11.19р.; запропоновано кредитору до дати судового засідання надати суду специфікації до договору поставки продукції №27/04 від 27.04.17р.; ліквідатору - відзив на заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ДАРТ ПРОЕКТ» з доказами його направлення кредитору.

12.11.19р. до канцелярії господарського суду Донецької області надійшов відзив ліквідатора вих. №б/н від 12.11.19р. на заяву ТОВ ДАРТ ПРОЕКТ про визнання кредиторських вимог в розмірі 150320,00грн., до якого додана специфікація до договору поставки продукції №27/04 від 27.04.17р..

В судове засідання 12.11.19р. ліквідатор та представник кредитора не з`явились, про дату та час розгляду справи були повідомлені належним чином.

Відповідно до ч.1 ст.202 Господарського процесуального кодексу України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

З огляду на зазначене, суд визнає за можливе розглянути заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ДАРТ ПРОЕКТ» про визнання кредиторських вимог за відсутності представників сторін.

Розглянувши в судовому засіданні 12.11.19р. заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ДАРТ ПРОЕКТ» про визнання кредиторських вимог та матеріали справи, суд встановив:

ТОВ «ДАРТ ПРОЕКТ» в своїй заяві просить визнати його кредиторські вимоги до боржника в розмірі 150320,00грн. за договором постачання №27/04 від 27.04.17р.

Ліквідатор у своєму відзиві вих. №б/н від 12.11.19р. визнає заявлені кредитором вимоги в повному обсязі.

21.10.19р. введено в дію Кодекс України з процедур банкрутства. Згідно п.2 Прикінцевих та перехідних положень цього Кодексу визнано такими, що втратили чинність: Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., № 31, ст. 440 із наступними змінами); Постанова Верховної Ради України "Про введення в дію Закону України "Про банкрутство" (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., № 31, ст. 441).

Пунктом 4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, встановлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

З огляду на зазначене, подальший розгляд справи здійснюється відповідно до норм Кодексу України з процедур банкрутства (далі - КУзПБ).

В силу ч.1 ст.2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Згідно з ч.1 ст.45 Кодексу України з процедур банкрутства конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Вимоги кредиторів, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, задовольняються в порядку черговості, встановленої цим Кодексом (ч.4 ст.45 КУзПБ).

Відповідно до ст.1 зазначеного Кодексу кредитор - юридична або фізична особа, а також контролюючий орган, уповноважений відповідно до Податкового кодексу України здійснювати заходи щодо забезпечення погашення податкового боргу та недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у межах своїх повноважень, та інші державні органи, які мають вимоги щодо грошових зобов`язань до боржника; забезпечені кредитори - кредитори, вимоги яких до боржника або іншої особи забезпечені заставою майна боржника; конкурсні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, що виникли до відкриття провадження у справі про банкрутство і виконання яких не забезпечено заставою майна боржника; поточні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, що виникли після відкриття провадження у справі про банкрутство.

Грошове зобов`язання - зобов`язання боржника сплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового правочину (договору) та на інших підставах, передбачених законодавством України. До грошових зобов`язань належать також зобов`язання щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; зобов`язання, що виникають внаслідок неможливості виконання зобов`язань за договорами зберігання, підряду, найму (оренди), ренти тощо та які мають бути виражені у грошових одиницях.

За загальним правилом, визначеним ст.74 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Отже, виходячи з системного аналізу положень чинного законодавства, заявлені у справі про банкрутство грошові вимоги можуть підтверджуватися або первинними документами (угодами, накладними, рахунками, актами виконаних робіт, тощо), що свідчить про цивільно-правові відносини сторін та підтверджують заборгованість боржника перед кредитором, або рішенням юрисдикційного органу, до компетенції якого віднесено вирішення такого спору.

Суд самостійно розглядає кожну заявлену грошову вимогу, перевіряє її відповідність чинному законодавству та за результатами такого розгляду визнає або відхиляє частково чи повністю грошові вимоги кредитора.

Відповідно до ст.86 ГПК України господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Дослідивши наявні матеріали справи, оцінивши подані докази на підставі приписів чинного законодавства, суд вважає, що заявлені кредиторські вимоги підлягають задоволенню з огляду на таке:

27.04.17р. між ТОВ ДАРТ ПРОЕКТ (постачальник) та ТОВ Укр Мет-Центр (покупець) укладено договір поставки продукції №27/04 від 27.04.17р., відповідно до п.1.1 якого, постачальник в порядку і на умовах, передбачених цим договором, зобов`язується передати покупцю, а покупець оплатити і прийняти товар (далі - продукцію) відповідно до умов, визначених цим договором.

Згідно з п.1.2 договору конкретне найменування продукції, її сортамент (номенклатура, асортимент, ТУ, ГОСТ, ОСТ), кількість, строки поставки та інші умови поставки додатково узгоджуються сторонами і оформляються специфікаціями чи додатковими угодами, які є невід`ємною частиною цього договору.

Ціна поставки продукції являється договірною і узгоджується сторонами в накладних. Загальна сума договору - 150320,00грн. (п.2.1).

Умови оплати - розмір, строки оплати, транспортні видатки за перевезення продукції визначаються в накладних. Оплата продукції здійснюється шляхом зарахування покупцем грошових коштів на розрахунковий рахунок постачальника на підставі підписаної сторонами накладної (протягом 5 днів з моменту пред`явлення підписаної сторонами накладної) (п.2.2).

Відповідно до п.5.1 договір вступає в силу з моменту його підписання сторонами та діє до повного виконання своїх обов`язків сторонами.

На виконання умов договору ТОВ ДАРТ ПРОЕКТ поставило боржнику товар на загальну суму 150320,00грн., що підтверджується специфікацією до договору поставки №27/04 від 07.04.17р. та видатковою накладною №27/04 від 27.04.17р.

Станом на теперішній час боржником умови договору не виконані, поставлений товар не оплачений, що підтверджено боржником у відзиві.

Вимоги ТОВ ДАРТ ПРОЕКТ в сумі 150320,00грн. включені боржником до переліку кредиторів та до проміжного ліквідаційного балансу, які додані до заяви про порушення провадження у справі.

З огляду на зазначене, вимоги ТОВ ДАРТ ПРОЕКТ є обґрунтованими, доведеними та такими, що підтверджені матеріалами справи, визнаються судом в повному обсязі і підлягають включенню до четвертої черги реєстру вимог кредиторів.

Крім того, за звернення до суду із вказаною заявою кредитором квитанцією № П 3502 від 10.10.19р. сплачено судовий збір в розмір 3842,00грн., який підлягає включенню до першої черги реєстру вимог кредиторів.

Керуючись ст.ст.1, 2, 9, 45, 60, 61, 64, п.2 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 3, ч.6 ст. 12, ст.ст. 42, 73, 86, 234, 235, 255 Господарського процесуального кодексу України в редакції Закону №2147-VIII від 03.10.17р., господарський суд

УХВАЛИВ:

Задовольнити заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ДАРТ ПРОЕКТ» (код ЄДРПОУ 40107312), м.Київ про визнання кредиторських вимог б/н та б/д.

Визнати грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «ДАРТ ПРОЕКТ» (код ЄДРПОУ 40107312), м.Київ до боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю «УКР МЕТ-ЦЕНТР» (код ЄДРПОУ 37602837), м.Краматорськ, Донецька область в сумі 150320,00грн., як вимоги четвертої черги реєстру вимог кредиторів, та вимоги по сплаті судового збору в сумі 3842,00грн., як вимоги першої черги реєстру вимог кредиторів.

Ліквідатору включити визнані господарським судом вимоги до реєстру вимог кредиторів у відповідності з вимогами ст.64 Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена в порядку та строки, встановлені Господарським процесуальним кодексом України (статті 253-259), шляхом подання апеляційної скарги.

Суддя С.С. Тарапата

Дата ухвалення рішення12.11.2019
Оприлюднено13.11.2019
Номер документу85550097
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання кредиторських вимог

Судовий реєстр по справі —905/903/19

Ухвала від 03.12.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата Світлана Степанівна

Ухвала від 03.12.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата Світлана Степанівна

Ухвала від 02.12.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата Світлана Степанівна

Ухвала від 18.11.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата Світлана Степанівна

Ухвала від 12.11.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата Світлана Степанівна

Ухвала від 31.10.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата Світлана Степанівна

Ухвала від 30.10.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата Світлана Степанівна

Ухвала від 30.10.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата Світлана Степанівна

Ухвала від 17.10.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата Світлана Степанівна

Ухвала від 15.10.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата Світлана Степанівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні