Ухвала
від 06.11.2019 по справі 202/7500/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/7500/19

Провадження № 1-кс/202/11737/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 листопада 2019 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого з ОВС третього ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшло зазначене клопотання про надання дозволу на проведення обшуку.

З клопотання убачається, що в провадженні третього ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 32019040040000053 від 09.10.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що невстановлені особи протягом 2019 року та по теперішній час в м. Синельникове Дніпропетровської області організували та здійснюють незаконне виготовлення, транспортування, зберігання, придбання незаконно виготовлених тютюну та тютюнових виробів, які в подальшому реалізовують на території міста Дніпра та Дніпропетровської області.

На адресу ОУ ГУ ДФС у Дніпропетровській області 10.10.2019 року дано доручення на встановлення адрес виготовлення, зберігання та реалізації незаконно виготовлених підакцизних товарів, а саме тютюну для кальяна, а також встановлення транспортних засобів, що використовувались для їх перевезення.

В ході виконання вищевказаного доручення встановлено, що реалізація незаконно виготовлених тютюнових виробів, а саме тютюну для кальяна, кінцевому споживачу здійснюється через мережу торгівельних об`єктів на території міста Дніпра та Дніпропетровської області. Одним із торгівельних об`єктів, в яких здійснювалась реалізація незаконно виготовлених тютюнових виробів, є магазин з назвою « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташований за адресою: м. Дніпро, пл. Героїв Майдану, буд. 1, АДРЕСА_1 .

Таким чином, відповідно до наявних у матеріалах кримінального провадження доказів є підстави вважати, що документи, предмети та речі, що свідчать про виробництво, зберігання та реалізацію незаконно виготовлених тютюнових виробів, а саме тютюну для кальяна, зокрема: тютюн для кальяна, документи щодо придбання та реалізації тютюну та тютюнових виробів невідповідної якості, чорнові записи, упаковки для зберігання та реалізації тютюну та тютюнових виробів, мобільні телефони, грошові кошти, здобуті злочинним шляхом, а також інші предмети й документи, що свідчать про здійснення протиправних дій, які мають значення для кримінального провадження, знаходяться у приміщенні магазину з назвою « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: м. Дніпро, пл. Героїв Майдану, буд. 1, 2-й поверх, оф. 224.

Відомості про право власності на приміщення магазина з назвою « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: м. Дніпро, пл. Герої Майдану, буд. 1, 2-й поверх, оф. 224, у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відсутні.

Відповідно до інформаційної довідки з КП «Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації» власником будівлі, розташованої за адресою: м. Дніпро, пл. Героїв Майдану, буд. 1, є ТОВ «Перший проспект» (код 35114181).

Тому слідчий просив надати дозвіл на проведення обшуку в приміщеннімагазину зназвою « ІНФОРМАЦІЯ_1 »,розташованого заадресою:м.Дніпро,пл.Героїв Майдану,буд.1,2-йповерх,оф.224,з метоювідшукання обладнання,що забезпечуємасове виробництвотютюнових виробів,а саметютюну длякальяна,незаконно виготовленихпідакцизних товарів,незаконно виготовленихтютюнових виробів,фурнітури,упаковок,сировини длявиготовлення тютюновихвиробів,тютюну,документів щодопридбання тареалізації незаконновиготовлених тютюновихвиробів тасировини,чорнових записів,грошових коштів,здобутих злочиннимшляхом,підробних марокакцизного податкута устаткуваннядля їхвиготовлення, а також інших предметів і документів, що свідчать про здійснення протиправних дій.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Вислухавши слідчого, дослідивши клопотання із доданими до нього матеріалами, матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання не підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Встановлено, що у провадженні третього ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 32019040040000053 від 09.10.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204 КК України.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до вимог пунктів 4, 5, 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, за правилами якої слідчий суддя розглядає клопотання про проведення обшуку, клопотання про проведення обшуку повинно містити крім інших відомості про: підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Відповідно до ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Виходячи з вищезазначеного, на слідчого, прокурора покладається обов`язок доведення наявності достатніх підстав для проведення обшуку.

Однак із доданих до клопотання матеріалів не вбачається наявності достатніх даних, що можуть свідчити про те, що у приміщенні магазину з назвою « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: м. Дніпро, пл. Героїв Майдану, буд. 1, 2-й поверх, оф. 224, можуть знаходитися зазначені в клопотанні речі та документи, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні. Зазначена слідча дія може спричинити порушення прав власності інших осіб, які не є причетними до кримінального правопорушення.

З огляду на зазначене, надані документи та вказані в них обставини не свідчать про наявність передбачених законом обставин, що обґрунтовують необхідність проведення обшуку в приміщенні магазину з назвою « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_2 .

Керуючись ст. ст. 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенні клопотання слідчого з ОВС третього ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в кримінальному провадженні № 32019040040000053 від 09.10.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204 КК України, а саме у приміщенні магазину з назвою «Димний Джо», розташованого за адресою: м. Дніпро, пл. Героїв Майдану, буд. 1, 2-й поверх, оф. 224, відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення06.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85555170
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —202/7500/19

Ухвала від 13.12.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Кононенко О. М.

Ухвала від 13.12.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Кононенко О. М.

Ухвала від 13.12.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Кононенко О. М.

Ухвала від 13.12.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Кононенко О. М.

Ухвала від 13.12.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Кононенко О. М.

Ухвала від 13.12.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Кононенко О. М.

Ухвала від 13.12.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Кононенко О. М.

Ухвала від 13.12.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Кононенко О. М.

Ухвала від 13.12.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Кононенко О. М.

Ухвала від 13.12.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Кононенко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні