Ухвала
від 11.11.2019 по справі 497/1454/19
БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

11.11.2019

Справа № 497/1454/19

Провадження № 1-кс/497/482/19

УХВАЛА

11.11.2019 року слідчий суддя Болградського районного суду Одеської області, ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Болградського ВП Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 про дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю,

ВСТАНОВИВ:

11.11.2019 року старший слідчий СВ Болградського ВП Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 звернулася до слідчого судді з клопотанням, погодженим із прокурором Ізмаїльської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю в зв`язку з досудовим розслідуванням по кримінальному провадженню, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12019160270000319 від 23.09.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України.

З поданого клопотання вбачається, що 20.09.2019 року невстановлена особа проникла на територію РАВК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в с.Криничне Болградського району Одеської області, звідки з ангару таємно викрала зернову культуру насіння рапсу, чим заподіяла матеріальну шкоду РАВК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на загальну суму 60000 гривень.

За даним фактом 23.09.2019 року було внесено відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12019160270000319 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України.

В ході досудового розслідування, надійшов рапорт від старшого оперуповноваженого СКП Болградського ВП ОСОБА_4 , про те що під час проведення розшукових дій на встановлення осіб які скоїли правопорушення, а саме зернової культури насіння «рапса» з території РАВК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в АДРЕСА_1 , встановлено що ОСОБА_5 , може бути причетним до скоєння вищевказаного злочину, який користується мобільним зв`язком оператора ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за номером НОМЕР_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Таким чином доцільно отримати доступ до інформації про телефонні дзвінки та з`єднання ОСОБА_5 по телефону НОМЕР_1 , яким він користується по теперішній час.

У ході проведення досудового розслідування виникла необхідність отримання інформації у оператора телекомунікаційних послуг ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з номера мобільного телефону, що належать ОСОБА_5 : НОМЕР_1 .

Необхідна для органів слідства інформація, яка знаходиться у оператора телекомунікаційних послуг ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ": про зв`язок, надані телекомунікаційні послуги, у тому числі отримані послуги, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо сама по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема встановлення осіб, які вчинили злочин.

Старший слідчий СВ Болградського ВП Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 надала до суду заяву про розгляд клопотання за її відсутності, посилаючись на те, що в клопотанні про надання тимчасового доступу до речей і документів викладені всі обставини справи.

Розглянувши матеріали кримінального провадження, обставини та підстави наведені в клопотанні, суд вважає, що клопотання слідчого обґрунтоване та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Вказані слідчим документи, відповідно до положень п.7 ч.1 ст. 162 КПК України, відносяться до документів, які містять охоронювану законом таємницю, оскільки містять інформацію, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомукаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передання тощо.

Відповідно до ч.6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Дослідивши матеріали поданого клопотання, слідчий суддя вважає, що дійсно інформація, яка знаходиться у оператора телекомунікаційних послуг ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " має істотне значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема встановлення осіб, які можуть бути причетні до вказаного кримінального правопорушення.

Таким чином, враховуючи, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя, з метою досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного кримінального провадження, вважає за можливе задовольнити клопотання слідчого про тимчасовий доступ до інформації, що містить охоронювану законом таємницю.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 131,132,159-166 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Болградського ВП Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 про дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю задовольнити.

Зобов`язати Приватне акціонерне товариство " ІНФОРМАЦІЯ_2 ": ( АДРЕСА_3 ), виготовити на паперовому та електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки оператора рухомого (мобільного) зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за номером НОМЕР_1 , якийналежить ОСОБА_5 ,який фактичномешкає заадресою: АДРЕСА_2 ,в періодчасу з00:00години 17.09.2019року по23:30години 21.09.2019року,та забезпечититимчасовий доступй можливістьвилучення старшимоперуповноваженим секторукарного розшукуБолградського ВПІзмаїльського ВПГУНП вОдеській області ОСОБА_6 наступноїінформації: адреси розташування та номери базових станцій, типи з`єднань (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація), дата, час та тривалість з`єднання, ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонента А) (абонентський, серійний, ІМSІ номери сім-картки, ІМЕІ), ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонент Б), з`єднання нульової тривалості, за наявності контрактної угоди або відповідної реєстрації надати відомості про абонента.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про доступ до речей і документів, підлягає обов`язковому виконанню.

У разі невиконання ухвали слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано тимчасовий доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85563356
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —497/1454/19

Ухвала від 22.09.2021

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Раца В. А.

Ухвала від 22.03.2021

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Раца В. А.

Ухвала від 10.03.2020

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Раца В. А.

Ухвала від 25.06.2020

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 25.06.2020

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 04.06.2020

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Раца В. А.

Ухвала від 14.04.2020

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Раца В. А.

Ухвала від 18.03.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Журавльов О. Г.

Ухвала від 10.03.2020

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Раца В. А.

Ухвала від 04.12.2019

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Раца В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні