Ухвала
від 12.11.2019 по справі 914/2276/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

12.11.2019 р. справа №914/2276/19

Господарський суд Львівської області у складі судді Іванчук С.В., розглянувши матеріали позовної заяви: Товариства з обмеженою відповідальністю ВР Компані , м.Київ

до відповідача: Комунального підприємства Комбінат міського господарства , м.Дрогобич Львівської області

про стягнення заборгованості.

Ціна позову - 65700,96грн.

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області поступив позов Товариства з обмеженою відповідальністю ВР Компані до Комунального підприємства Комбінат міського господарства про стягнення заборгованості в сумі 65700,96грн., з якої 50000,00грн. - основний борг, 13210,96грн. - пеня, 1130,00грн. - 3% річних та 1360,00грн. - інфляційних втрат.

Відповідно до частин 1, 3 та 5 статті 12 ГПК України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного провадження або позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (ч. 7 ст. 12 ГПК України).

Згідно із ч. 1 ст. 247 ГПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Відповідно до ч. 5 ст. 252 ГПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Дослідивши матеріали позовної заяви, виходячи з положень ч.5 ст.12, ч.1 ст.247 ГПК України, ч.5 ст. 252 ГПК України суд дійшов висновку про наявність підстав для розгляду даної справи в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст.ст. 12, 176, 234, 235, 247, 250, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження із повідомленням сторін.

Призначити розгляд справи на 03.12.19 р. о 10:45 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Львівської області за адресою: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх.

Встановити відповідачу строк для подання заяви з запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - протягом 5-ти календарних днів з дня вручення даної ухвали.

Визначити відповідачу строк 15 календарних днів для надання суду та позивачу письмового відзиву на позовну заяву із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення. Відзив з доданими документами надіслати позивачу. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, докази такого надіслання надати суду; явка повноважного представника на власний розсуд.

Встановити позивачу 3-х денний строк з дня отримання відзиву на позов для подання відповіді на відзив. У разі подання такої відповіді до суду, зобов`язати позивача надіслати таку відповідь відповідачу одночасно з надісланням (наданням) останньої суду, докази такого надіслання надати суду. Позивачу подати оригінали додатків долучених до позовної заяви для огляду; подати докази оплати заявленої до стягнення суми (за наявності); позивачу забезпечити явку повноважного представника.

Повноваження учасників справи оформити у відповідності з вимогами статті 60 Господарського процесуального кодексу України та надати належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представників.

Роз`яснити позивачу, що згідно із вимогами ст.226 ГПК України, у разі неявки останнього в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки, суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

Роз`яснити відповідачу, що якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи, зокрема, у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки (ст.202 ГПК України).

Звернути увагу відповідача, що разом із відзивом на позовну заяву відповідач має право подати суду всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (відповідно до ст. 178 ГПК України).

Звернути увагу учасників справи на процесуальні права та обов`язки, передбачені ст. 46 ГПК України, зокрема в частині строків подання до суду заяв про збільшення/зменшення позовних вимог, зміни предмету або підстави позову та доказів направлення копій таких заяв та доданих до них документів іншим учасникам справи, а також щодо наслідків неподання таких доказів суду (ч.ч. 2, 3, 5 ст. 46 ГПК України).

Звернути увагу учасників справи на порядок подання доказів, встановлений у ст. 80 ГПК України, та наслідки неподання їх та доказів їх направлення іншим учасникам справи, а також на загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення передбачені ст.170 ГПК України.

Довести до відома учасників справи, що , що при ухиленні від виконання вимог суду до них можуть бути застосовані заходи процесуального примусу, які передбачені ст. 132 ГПК України.

Інформація щодо руху справи розміщена в мережі Інтернет на інформаційному сайті за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua та на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили у порядку та строки передбачені ст. 235 ГПК України.

Суддя Іванчук С.В.

Дата ухвалення рішення12.11.2019
Оприлюднено14.11.2019

Судовий реєстр по справі —914/2276/19

Рішення від 10.11.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

Ухвала від 13.10.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

Ухвала від 13.10.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

Ухвала від 15.09.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

Ухвала від 23.07.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

Ухвала від 24.03.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

Ухвала від 10.03.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

Ухвала від 25.02.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

Ухвала від 17.12.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

Ухвала від 03.12.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні