Рішення
від 11.11.2019 по справі 534/1642/19
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 534/1642/19

Провадження № 2-о/534/50/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 листопада 2019 року місто Горішні Плавні

Комсомольський міський суд Полтавської області в складі головуючого судді Куц Т.О., з участю: секретаря судового засідання Гончар С.Т.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Управління застосування пенсійного законодавства Відділ з питань призначення та перерахунків пенсій № 3 , про встановлення факту належності правовстановлюючого документа,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою, в якій прохає встановити факт належності їй трудової книжки серії НОМЕР_1 , заповненої 30.04.1987 на ім`я ОСОБА_1 .

Заявлені вимоги мотивує тим, що для оформлення пенсії звернулася до Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Управління застосування пенсійного законодавства Відділ з питань призначення та перерахунків пенсій № 3, де у оформленні пенсії за віком їй було відмовлено через розбіжності у прізвищі заявниці в паспорті, де її прізвище зазначено як ОСОБА_2 та у трудовій книжці, де прізвище зазначено як ОСОБА_3 .

Ухвалою суду від 21.10.2019 заява ОСОБА_1 прийнята до розгляду з відкриттям провадження у справі (а.с.12).

Будучи належним чином повідомленими про час та місце розгляду справи, учасники в судове засідання не з`явилися. Від заявника надійшла письмова заява про розгляд справи за її відсутності, заявлені вимоги підтримані нею повністю.

Дослідивши приєднані до справи матеріали, суд вважає заяву ОСОБА_1 обґрунтованою, з огляду на наступне.

Як вбачається з копії паспорта, приєднаної до матеріалів справи, заявником у справі є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с.4).

Згідно довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, виданої Онуфріївським відділенням Світловодської ОДПІ, прізвище заявниці зазначено як ОСОБА_2 (а.с.5).

Трудова книжка серії НОМЕР_1 , заповнена 30.04.1987 на ім`я ОСОБА_1 (на російській мові ОСОБА_4 ).

Листом Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Управління застосування пенсійного законодавства Відділом з питань призначення та перерахунків пенсій № 3 від 09.10.2019, ОСОБА_1 було відмовлено в призначенні пенсії за віком в зв`язку з тим, що ім`я по батькові та прізвище, які зазначені в документі, що підтверджує трудовий стаж, не збігаються з ім`ям, по батькові або прізвищем особи за паспортом. Вказаним листом ОСОБА_1 рекомендовано звернутися до суду для встановлення факту належності правовстановлюючого документу (а.с.6).

Відповідно до положень ч.1 ст.293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до п.5 ч.2 ст.293, ч.2 ст.315 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

Отже, встановлення факту, що має юридичне значення залежить від мети, яка повинна мати правовий сенс і як наслідок, створювати для заявника будь-які правові наслідки.

Враховуючи, що рішення суду про встановлення факту належності документа є підставою для оформлення заявником у встановленому порядку пенсії, а допущена помилка у трудовій книжці перешкоджає заявниці в оформленні пенсії, суд вважає, що в судовому засіданні знайшов своє підтвердження факт належності ОСОБА_1 трудової книжки серії НОМЕР_1 , заповненої 30.04.1987 на ім`я ОСОБА_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.259,263,315,319 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в :

Заяву ОСОБА_1 - задовольнити повністю.

Встановити факт належності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , трудової книжки серії НОМЕР_1 , заповненої 30.04.1987 на ім`я ОСОБА_1 .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення. До початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається до Полтавського апеляційного суду через Комсомольський міський суд Полтавської області.

Повне ім`я заявника: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , адреса: АДРЕСА_1 ; Повне найменування заінтересованої особи:Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Управління застосування пенсійного законодавства Відділ з питань призначення та перерахунків пенсій № 3, код ЄДРПОУ 21051964, адреса: 39800,Полтавська область, м. Горішні Плавні, вулиця Миру, 29.

Суддя підпис Т.О.Куц

Згідно з оригіналом.

Суддя Т.О.Куц

Повне судове рішення складено 13.11.2019.

СудКомсомольський міський суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення11.11.2019
Оприлюднено14.11.2019
Номер документу85594754
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —534/1642/19

Рішення від 11.11.2019

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Рішення від 11.11.2019

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 21.10.2019

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні