Постанова
від 18.03.2010 по справі 2а-268/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 березня 2010 року справа № 2а - 268/10/0870

(11 год. 23 хв.) м. Запор іжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у скла ді:

Головуючого судді О.В. Конишева,

При секретарі судового засідання С.А.Данилова,

розглянув у відкритому су довому засіданні адміністра тивну справу за позовною зая вою Державної податкової інс пекції у Жовтневому районі м . Запоріжжя до Товариства з об меженою відповідальністю «Н ауково-виробничне підприємс тво «Техно-трейд» про припин ення юридичної особи.

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інсп екція у Жовтневому районі зв ернулась з адміністративним позовом до Товариства з обме женою відповідальністю «Нау ково-виробничне підприємств о «Техно-трейд» про припинен ня юридичної особи. Позивач о бґрунтовує позовні вимоги ти м, що відповідач не надає до ор гану податкової служби перед баченим законодавствам Укра їни декларації, документи бу хгалтерської та податкової з вітності більше року, що є пор ушенням вимог чинного законо давства.

Представник позивача в суд ове засідання не з'явився, нап равив на адресу суду клопота ння про розгляд справи без уч асті представника Жовтневої ДПІ.

Представник відповідача в судове засідання не з'явилис ь, про дату, час та місце розгл яду справи повідомлявся нале жним чином, про причини неявк и до суду не повідомили, у зв'я зку з чим суд розглянув справ у на підставі наявних доказі в.

Судом встановлено, що 18.10.2001 ТО В «Науково-виробничне підпр иємство «Техно-трейд» було з ареєстроване.

Згідно довідки ДПІ від 21.10.2009 р оку за № 13785/10/15, відповідач не над ає до органу податкової служ би передбачені діючим законо давством України декларації , документи бухгалтерської т а податкової звітності, що є п орушенням вимог чинного зако нодавства , так з моменту реєс трації підприємство звітува ло : - податок на прибуток за 2007 р ік, по комунальному податку з а січень 2008 року, ПДВ - січень 2008 року.

Станом на 15.10.2009 відповідач не має заборгованості перед бю джетом.

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни «Про систему оподаткув ання» від 25 червня 1991 року № 1251 -XII ( далі - Закон № 1251-XII) платниками п одатків і зборів (обов'язкови

платежів) є юридичні і фізи чні особи, на яких згідно з зак онами України покладено обов 'язок сплачувати податки і зб ори (обов'язкові платежі).

Пунктом 2 ч. 1 ст. 9 Закону № 1251-XII передбачений обов'язок платн иків податків та зборів (обов 'язкових платежів) подавати д о державних податкових орган ів та інших державних органі в відповідно до законів декл арації, бухгалтерську звітні сть та інші документи і відом ості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (о бов'язкових платежів).

Згідно із п. 17 абзацу 1 ст. 11 Зак ону України «Про державну по даткову службу в Україні» № 509 -ХІІ від 04.12.1990р.. органи державно ї податкової служби у випадк ах, в межах компетенції та у по рядку, встановлених законами України, мають право звертат ися у передбачених законом в ипадках до судових органів і з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстр ації суб'єкта підприємницько ї діяльності.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців» від 15.05.2003 № 755-ІУ, підставою для постанов лення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи є неподанн я протягом року органам держ авної податкової служби пода ткових декларацій, документі в фінансової звітності відпо відно до закону.

Керуючись ст.ст. 2, 4, 7 - 12, 14, 86. 94, 158 - 163 КАС України

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Д ержавної податкової інспекц ії у Жовтневому районі м. Запо ріжжя до Товариства з обмеже ною відповідальністю «Науко во-виробничне підприємство « Техно-трейд» про припинення юридичної особи - задовольни ти повністю.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Науково- виробни чне підприємство «Техно-трей д», код ЄДРПОУ 31734692; 69002, м. Запоріжж я, вул. Червоногвардійська, 46; р озрахункові рахунки в устано вах банків відсутні.

Після набрання судовим рі шенням законної сили його ко пію направити державному реє стратору виконавчого коміте ту Запорізької міської ради.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були по дані у встановлені строки. У р азі подання апеляційної скар ги постанова, якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України - з дня складення її в повному обсязі, заяви про ап еляційне оскарження і поданн я після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подаче ю її копії відповідно до кіль кості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо постанову було прогол ошено у відсутності особи, як а бере участь у справі, то стро к подання заяви про апеляцій не оскарження обчислюється з дня отримання нею копії пост анови. Апеляційна скарга мож е бути подана без попередньо го подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо скарга п одається у строк, встановлен ий для подання заяви про апел яційне оскарження.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особ ою, яка її подає, до суду апеля ційної інстанції.

Суддя /підпис/ О .В. Конишева

Постанова не набрала зако нної сили.

Суддя О.В. Кониш ева

Дата ухвалення рішення18.03.2010
Оприлюднено25.10.2010
Номер документу8561404
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-268/10/0870

Ухвала від 19.01.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Постанова від 18.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Постанова від 18.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Постанова від 18.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 19.01.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні