Постанова
від 15.02.2010 по справі 2а-7023/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

вул. Кремлівська, 65-В, м. Запор іжжя, 69041, тел.286-50-15, inbox@adm.zp.court.gov.ua

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.02.2010 Справа № 2а-7020/09/0870

За позовом: Державної под аткової інспекції у Жовтнево му районі м. Запоріжжя, вул. Лепіка, 34, м. Запоріжжя, 69063.

до: Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Форт Січ», вул. Горького, 159-б, м . Запоріжжя, 69054

пр о припинення юридичної о соби У складі головуючо го судді Нечипуренко О.М.

при секретарі судового засідання Бриль А.В.

за участі представників сторін:

від позивача - Драч В.М. (довіреність № 11208/10/10-010 від 25.08.2009)

від відповідача - не пр ибув

Державна податкова інспе кція у Жовтневому районі м. За поріжжя звернулась до Запорі зького окружного адміністра тивного суду з позовом до Тов ариства з обмеженою відповід альністю «Форт Січ», про при пинення юридичної особи.

18.12.2009 судом відкрито провадже ння у адміністративній справ і №2а-7023/09/0870 та призначено судове засідання на 28.01.2010. Розгляд спр ави відкладався на 15.02.2010.

Позивач у судовому засідан ні підтримав позовні вимоги, які обґрунтовує ст. 38 Закону У країни “Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців”, ст. 11 Зак ону України “Про державну по даткову службу”, зокрема вка зує, що підставою для постано влення судового рішення щодо припинення юридичної особи є неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності, в зв' язку з чим просит ь припинити юридичну особу Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Форт Січ».

Відповідач у судове засіда ння не прибув, про причини нея вки суд не повідомив. Копії ух вали про відкриття проваджен ня у справі та позовної заяви з доданими до неї документам и, повернулись на адресу суду з відміткою поштового відді лення «за закінченням термін у зберігання».

Місцезнаходження відповід ача визначається відповідно до вимог ст.93 Цивільного коде ксу України в редакції Закон у №2452-IV від 03.03.2005 року.

Приймаючи рішення за відсу тності відповідача, суд бере до уваги те, що відповідач не надало суду відомостей про з міну свого місця знаходження .

До повноважень судів не від несено установлення фактичн ого місцезнаходження юридич них осіб або місця проживанн я фізичних осіб - учасників су дового процесу на час вчинен ня тих чи інших процесуальни х дій. Тому відповідні процес уальні документи надсилають ся судом згідно з поштовими р еквізитами учасників судово го процесу, наявними в матері алах справи.

До того ж, надані позивачем матеріали свідчать про те, що неявка відповідача не переш коджає вирішенню спору, отже справу вирішено на підставі наявних у ній доказів.

Відповідно до ст. 41 КАС Украї ни, в ході судового розгляду з дійснювалось повне фіксуван ня судового засідання за доп омогою технічних засобів, а с аме: комплексу «Камертон».

У засіданні 15.02.2010, судом, відпо відно до ст.160 КАС України, прог олошено вступну та резолютив ну частини постанови та огол ошено про час виготовлення п останови у повному обсязі. Су дом оголошено про час вигото влення постанови у повному о бсязі.

Дослідивши матеріали спра ви, проаналізувавши норми за конодавства, суд вважає позо вні вимоги такими, що підляга ють задоволенню у повному об сязі з наступних підстав.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Форт Січ», (ко д ЄДРПОУ 25218154) є суб' єктом підп риємницької діяльності, що з ареєстрований розпорядженн ям виконкому Запорізької міс ької ради 10.10.1997, про що видано ві дповідне свідоцтво.

Згідно довідки Державної п одаткової інспекції у Жовтне вому районі міста Запоріжжя від 21.10.2009 №13764/10/15 , відповідач не на дає до органів державної под аткової служби передбачені д іючим законодавством Україн и податкові декларації та до кументи бухгалтерської звіт ності з 2006 року. Заборгованіст ь перед бюджетом у відповіда ча відсутня.

Відповідно до ст. 38 Закону Ук раїни “Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців”, неподан ня протягом року органам дер жавної податкової служби под аткових декларацій, документ ів фінансової звітності відп овідно до закону є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юрид ичної особи, що не пов' язано з банкрутством юридичної ос оби.

Відповідач не надав доказі в надання до податкового орг ану відповідної звітності.

Відповідно до ст.247 ГК Україн и у разі здійснення суб' єкт ом господарювання діяльност і, що суперечить закону чи уст ановчим документам, до нього може бути застосовано адмін істративно-господарську сан кцію у вигляді скасування де ржавної реєстрації цього суб ' єкта та його ліквідації.

Скасування державної реєс трації суб' єкта господарюв ання провадиться за рішенням суду, що є підставою для лікві дації даного суб' єкта госпо дарювання відповідно до ст.59 ц ього Кодексу.

Враховуючи викладене, суд в важає вимоги позивача такими , що підлягають задоволенню. О бов' язки по ліквідації юрид ичної особи на підставі ст. 38 З акону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємців ” слід покласти на засновник ів.

Відповідно до п.4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинс тва України у справах, в яких п озивачем є суб' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа , судові витрати, здійснені по зивачем, з відповідача не стя гуються.

Керуючись ст. ст. 94, 158-163 , ст. 167 КАС України, ч.1 ст. 38 Закону Украї ни “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців суд, -

ПОСТАНО ВИВ:

1.Позов Державної податково ї інспекції у Жовтневому рай оні м. Запоріжжя до товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Форт Січ» пр о припинення юридичної особи , задовольни ти.

2.Припинити юридичну особу товариства з обмеженою відпо відальністю «Форт Січ» (ЄДРП ОУ 25218154).

3.Після набрання судовим ріш енням законної сили, його коп ію надіслати державному реєс тратору виконавчого комітет у Запорізької міської ради.

Постанова суду першої інст анції, якщо інше не встановле но КАС України, набирає закон ної сили після закінчення ст року подання заяви про апеля ційне оскарження, встановлен ого цим Кодексом, якщо таку за яву не було подано.

Заява про апеляційне оскар ження постанови суду першої інстанції подається протяго м десяти днів з дня її проголо шення, а в разі складення пост анови у повному обсязі відпо відно до статті 160 цього Кодек су - з дня складення в повному обсязі. Якщо постанову було п роголошено у відсутності осо би, яка бере участь у справі, т о строк подання заяви про апе ляційне оскарження обчислює ться з дня отримання нею копі ї постанови. Апеляційна скар га на постанову суду першої і нстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарж ення.

Заява про апеляційне оскар ження чи апеляційна скарга, п одані після закінчення строк ів, встановлених цією статте ю, залишаються без розгляду, я кщо суд апеляційної інстанці ї за заявою особи, яка їх подал а, не знайде підстав для понов лення строку, про що постанов ляється ухвала

Постанова в повному обсяз і у відповідності до вимог ст . 160 КАС України оформлена і під писана 05.03.2010.

Суддя (підпис) О.М. Н ечипуренко

09.06.2010 постан ова не набрала законної сили

Суддя О .М. Нечипуренко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.02.2010
Оприлюднено26.10.2010
Номер документу8561508
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7023/10/0870

Ухвала від 13.09.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

Ухвала від 13.09.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

Постанова від 15.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні