Ухвала
від 14.11.2019 по справі 367/8985/19
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/8985/19

Провадження №1-кс/367/2120/2019

УХВАЛА

Іменем України

14листопада 2019року Ірпінський міський суд Київської області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

за участі прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Ірпені клопотання прокурора Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів по матеріалам досудового розслідування внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019111200000574 від 23.08.2019 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Ірпінського міського суду Київської області надійшло вищевказане клопотання,згідно якого прокурор зазначає,що при проведенні закупівлі UA-2019-06-20-000903-с та укладенні договору підряду №503 від 26.07.2019 між ІНФОРМАЦІЯ_1 та Малим приватним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_2 » допущено порушення Закону України «Про публічні закупівлі».

ІНФОРМАЦІЯ_3 було оголошено закупівлю робіт за предметом «Будівництво алеї набережної з велодоріжкою від вул. Підгірна до траси Р-30 в м. Ірпінь Київської області» з очікуваною вартістю 34 242 276, 00 гривень.

За результатами проведення процедури відкритих торгів переможцем було визначено МПП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з яким 26.07.2019 ІНФОРМАЦІЯ_3 укладено договір підряду по виконанню робіт з «Будівництво алеї набережної з велодоріжкою від вул. Підгірна до траси Р-30 в м. Ірпінь Київської області» №503.

В подальшому ІНФОРМАЦІЯ_4 на підставі інформації, що була отримана від громадських об`єднань про наявність ознак порушення (порушень) законодавства у сфері публічних закупівель було проведено моніторинг закупівлі та виявлено порушення при її проведенні.

Зокрема, ІНФОРМАЦІЯ_5 за результатами аналізу питання дотримання Замовником законодавства у сфері публічних закупівель при оприлюдненні інформації про її проведення встановлено порушення норм ч. 1 ст. 10 Закону.

За інформацією ІНФОРМАЦІЯ_6 №26-13-17-17/8324-2019 від 09.10.2019 виявленні порушення замовником не було усунено і незважаючи на порушення норм законодавства укладено договір №503 від 26.07.2019 на загальну суму 33 901 563,66 грн.

Питання відповідності кваліфікаційним критеріям МПП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ІНФОРМАЦІЯ_4 перевірено поверхнево, або ж взагалі не перевірено, оскільки тендерна пропозиція переможця торгів не відповідає кваліфікаційним критеріям у відповідності до вимог Закону України «Про публічні закупівлі»

Крім того, вказаний договір укладений в порушення принципу погодженої конкурентної поведінки (діяльність, бездіяльність) суб`єктів господарювання у відповідності до положень ст. 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції».

Згідно даних реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань засновником та кінцевим бенефіціарним власником МПП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) являється ОСОБА_4 .

Він же підписував договір підряду №503 від 26.07.2019 в якості директора вказаного підприємства.

На даний час, в ході проведення досудового розслідування виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу та вилученні оригіналів документів, що стосуються проведення публічної закупівлі UA-2019-06-20-000903-с, укладення договору підряду №503 від 26.07.2019, додаткових угод до вказаного договору та його виконання між ІНФОРМАЦІЯ_1 та Малим приватним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Прокурор просить надати дозвіл прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури юристу 1 класу ОСОБА_3 , прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури юристу 1 класу ОСОБА_5 , прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури юристу 3 класу ОСОБА_6 , слідчому слідчого відділу Ірпінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 на тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_8 та ІНФОРМАЦІЯ_3 , що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: тендерної документації по закупівлі UA-2019-06-20-000903-с, договору підряду №503 від 26.07.2019, додаткових угод до вказаного договору/ змін до нього та додаткових угод, документації учасника-переможця процедури закупівлі (тендерна пропозиція), втому числі - сертифікати відповідності учасника та ліцензії на здійснення даного виду економічної діяльності, всіх документів, що вимагалися від учасника та надавалися ним для підтвердження відповідності згідно вимог визначеним у ст.16 Закону України «Про публічні закупівлі»; кваліфікаційні критерії, що підтверджували інформацію учасника про відповідність його таким критеріям, оригінали документів по представленій пропозиції учасника (документи по тендерній пропозиції, що надавалася учасником) - включаючи довідки та документи про обладнання учасника, документів, що підтверджують право власності на складські приміщення, свідоцтва про реєстрацію, довідки про працівників, довідки про аналогічні договори та відгуки, довідку про несудимість підписанта, довідку про наявність антикорупційної програми, довідки про відсутність заборгованостей, листи гарантії, статут чи інший установчий документ учасника процедури, платіжних доручень/накладних про оплату послуг. Виконавчу документацію по об`єкту загальний журнал робіт, спеціальні журнали з окремих видів робіт, журнал авторського нагляду, акти огляду виконаних робіт та прихованих робіт, відомості ресурсів, товарно-транспортні накладні у повному обсязі, накладні на придбання будівельних матеріалів та інженерного обладнання у повному обсязі.

Надати дозвіл прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури юристу 1 класу ОСОБА_3 , прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури юристу 1 класу ОСОБА_5 , прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури юристу 3 класу ОСОБА_6 , слідчому слідчого відділу Ірпінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 на тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_8 та ІНФОРМАЦІЯ_3 , що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: тендерної документації по закупівлі UA-2019-06-20-000903-с, договору підряду №503 від 26.07.2019, додаткових угод до вказаного договору/ змін до нього та додаткових угод, документації учасника-переможця процедури закупівлі (тендерна пропозиція), втому числі - сертифікати відповідності учасника та ліцензії на здійснення даного виду економічної діяльності, всіх документів, що вимагалися від учасника та надавалися ним для підтвердження відповідності згідно вимог визначеним у ст.16 Закону України «Про публічні закупівлі»; кваліфікаційні критерії, що підтверджували інформацію учасника про відповідність його таким критеріям, оригінали документів по представленій пропозиції учасника (документи по тендерній пропозиції, що надавалася учасником) - включаючи довідки та документи про обладнання учасника, документів, що підтверджують право власності на складські приміщення, свідоцтва про реєстрацію, довідки про працівників, довідки про аналогічні договори та відгуки, довідку про несудимість підписанта, довідку про наявність антикорупційної програми, довідки про відсутність заборгованостей, листи гарантії, статут чи інший установчий документ учасника процедури, платіжних доручень/накладних про оплату послуг. Виконавчу документацію по об`єкту загальний журнал робіт, спеціальні журнали з окремих видів робіт, журнал авторського нагляду, акти огляду виконаних робіт та прихованих робіт, відомості ресурсів, товарно-транспортні накладні у повному обсязі, накладні на придбання будівельних матеріалів та інженерного обладнання у повному обсязі, робочі креслення.

Прокурор ОСОБА_3 у судовому засіданні клопотання підтримав та просить його задовольнити.

Відповідно до ч 2 ст. 163 КПК України дане клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів розглядається без виклику особи,у володінні якої вони перебувають .

Вислухавши прокурора , дослідивши клопотання та матеріали додані до нього, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до частково задоволення, виходячи із наступних підстав.

У судовому засіданні встановлено,що у провадженні слідчого відділу Ірпінського відділу поліції перебувають матеріали кримінального провадження №42019111200000574 від 23.08.2019 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України.

Згідновитягу ізЄРДР вбачається,що до Ірпінського ВП Києво-Святошинської місцевої прокуратури надійшла заява Ірпінського міського осередку ГО « ІНФОРМАЦІЯ_9 » щодо можливого вчинення посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_3 привласнення чи розтрати чужого майна,яке було ввірене чи перебувало у її віданні,а саме ІНФОРМАЦІЯ_10 з місцевого бюджету профінансовані об`єкти будівництва у м.Ірпені,роботи по яким не виконані.

Відповідно до ч.5,6 ст.163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

З огляду на викладене,враховуючи ті обставини,що прокурором доведено ті обставини,що документи перебувають у володінні відповідної юридичної особи; самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;дані документи не містять охоронювану законом таємницю ,слідчий суддя частково задовольняє клопотання прокурора,надає дозвіл прокурору на тимчасовий доступ до оригіналів документів,зазначених у клопотанні з можливістю отримати їх копії.

Керуючись ст.ст. 159, 162, 163 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури юристу 1 класу ОСОБА_3 , прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури юристу 1 класу ОСОБА_5 , прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури юристу 3 класу ОСОБА_6 , слідчому слідчого відділу Ірпінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 на тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_8 та ІНФОРМАЦІЯ_3 , що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: тендерної документації по закупівлі UA-2019-06-20-000903-с, договору підряду №503 від 26.07.2019, додаткових угод до вказаного договору/ змін до нього та додаткових угод, документації учасника-переможця процедури закупівлі (тендерна пропозиція), втому числі - сертифікати відповідності учасника та ліцензії на здійснення даного виду економічної діяльності, всіх документів, що вимагалися від учасника та надавалися ним для підтвердження відповідності згідно вимог визначеним у ст.16 Закону України «Про публічні закупівлі»; кваліфікаційні критерії, що підтверджували інформацію учасника про відповідність його таким критеріям, оригінали документів по представленій пропозиції учасника (документи по тендерній пропозиції, що надавалася учасником) - включаючи довідки та документи про обладнання учасника, документів, що підтверджують право власності на складські приміщення, свідоцтва про реєстрацію, довідки про працівників, довідки про аналогічні договори та відгуки, довідку про несудимість підписанта, довідку про наявність антикорупційної програми, довідки про відсутність заборгованостей, листи гарантії, статут чи інший установчий документ учасника процедури, платіжних доручень/накладних про оплату послуг. Виконавчу документацію по об`єкту загальний журнал робіт, спеціальні журнали з окремих видів робіт, журнал авторського нагляду, акти огляду виконаних робіт та прихованих робіт, відомості ресурсів, товарно-транспортні накладні у повному обсязі, накладні на придбання будівельних матеріалів та інженерного обладнання у повному обсязі,з можливістю отримати їх копії.

Надати дозвіл прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури юристу 1 класу ОСОБА_3 , прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури юристу 1 класу ОСОБА_5 , прокурору Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури юристу 3 класу ОСОБА_6 , слідчому слідчого відділу Ірпінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 на тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_8 та ІНФОРМАЦІЯ_3 , що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: тендерної документації по закупівлі UA-2019-06-20-000903-с, договору підряду №503 від 26.07.2019, додаткових угод до вказаного договору/ змін до нього та додаткових угод, документації учасника-переможця процедури закупівлі (тендерна пропозиція), втому числі - сертифікати відповідності учасника та ліцензії на здійснення даного виду економічної діяльності, всіх документів, що вимагалися від учасника та надавалися ним для підтвердження відповідності згідно вимог визначеним у ст.16 Закону України «Про публічні закупівлі»; кваліфікаційні критерії, що підтверджували інформацію учасника про відповідність його таким критеріям, оригінали документів по представленій пропозиції учасника (документи по тендерній пропозиції, що надавалася учасником) - включаючи довідки та документи про обладнання учасника, документів, що підтверджують право власності на складські приміщення, свідоцтва про реєстрацію, довідки про працівників, довідки про аналогічні договори та відгуки, довідку про несудимість підписанта, довідку про наявність антикорупційної програми, довідки про відсутність заборгованостей, листи гарантії, статут чи інший установчий документ учасника процедури, платіжних доручень/накладних про оплату послуг. Виконавчу документацію по об`єкту загальний журнал робіт, спеціальні журнали з окремих видів робіт, журнал авторського нагляду, акти огляду виконаних робіт та прихованих робіт, відомості ресурсів, товарно-транспортні накладні у повному обсязі, накладні на придбання будівельних матеріалів та інженерного обладнання у повному обсязі, робочі креслення.,з можливістю отримати їх копії .

Відповідно до ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Початок строку дії ухвали обчислювати з 14.11.2019 року.

Закінчення строку дії ухвали 14.12.2019 року.

Ухвалу може бути оскаржено безпосередньо до суду апеляційної інстанції продовж п`яти днів.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.11.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу85624804
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів по матеріалам досудового розслідування внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019111200000574 від 23.08.2019 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —367/8985/19

Ухвала від 24.12.2019

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Оладько С. І.

Ухвала від 14.11.2019

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Оладько С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні