Ухвала
від 09.09.2019 по справі 369/11768/19
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/11768/19

Провадження №1-кс/369/3678/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.09.2019 м. Київ

Слідчий суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Києво-Святошинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області капітана поліції ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №12019110200003725 від 09 серпня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів,-

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся старший слідчий СВ Києво-Святошинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області капітан поліції ОСОБА_3 з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Свої вимоги слідчий мотивує тим, що Слідчим відділом Києво-Святошинського ВП ГУ НП в Київській області розслідується кримінальне № 12019110200003725 від 09.08.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що до Києво-Святошинського ВП ГУ НП в Київській області надійшли матеріали з приводу можливого розтрати службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) бюджетних коштів.

Статтею 3 Закон України «Про публічні закупівлі» передбачено, що закупівлі здійснюються за принципами добросовісної конкуренції серед учасників; максимальної економії та ефективності; відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівель; недискримінації учасників; об`єктивної та неупередженої оцінки тендерних пропозицій та запобіганням корупційним діянням і зловживанням.

Так, за результатами моніторингу електронних закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення держави та територіальної громади, які розміщені на веб-сайті ІНФОРМАЦІЯ_2 встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) оголошено тендер на розробку проектно-кошторисної документації по обєкту «Будівництво басейну Боярського НВК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ІНФОРМАЦІЯ_4 у АДРЕСА_1 ».

За результатами торгів між ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) в особі начальника відділу освіти ОСОБА_4 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) в особі генерального директора ОСОБА_5 укладено договір №05-04-02/18 від 03.05.2018 року.

Предметом Договору є виконання проектно-кошторисної документації об`єкту «Будівництво басейну Боярського НВК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - ІНФОРМАЦІЯ_6 по АДРЕСА_1 ».

За результатами виконання договору, ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) перераховано грошові кошти в сумі 1471 140,06 грн.

Не зважаючи на виготовлення проектно-кошторисної документації по об`єкту «Будівництво басейну Боярського НВК « ІНФОРМАЦІЯ_3 », 22.02.2019 між Відділом освіти в особі начальника відділу освіти ОСОБА_4 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 »(код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) в особі директора ОСОБА_6 укладається договір,предметом якого є знову виготовлення проектної документації по обєкту «Будівництво басейну Боярського академічного ліцею « ІНФОРМАЦІЯ_8 » у АДРЕСА_1 .

За результатами виконання договору, ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) перераховано грошові кошти в загальній сумі

1499 247,58 грн.

Окремо, між ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) в особі начальника відділу освіти ОСОБА_4 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) укладено договір №07/08/18-03 від 10.08.2018 на загальну суму 396165,26 грн.

Предметом вищезазначеного договору являється виконання проектно-кошторисної документації по обєкту «Будівництво котельні Боярського НВК « ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_1 .

З огляду на вищезазначене, з метою встановлення всіх осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, або яким відомі обставини, які відносяться до розслідуваного провадження, всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, обставин та умов, що сприяли його вчиненню, в рамках досудового розслідування на даний час виникла необхідність у отриманні належним чином завірених копій документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), за адресою: АДРЕСА_2 .

Відповідно п. 19 ч.1 ст. 3 КПК України, сторонами кримінального провадження з боку обвинувачення є слідчий, керівник органу досудового розслідування, прокурор, а також потерпілий, його представник та законний представник у випадках, установлених цим Кодексом.

Відповідно ч. 2 ст. 22 КПК України, сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно ч. 1 ст. 28 КПК України, під час кримінального провадження кожна процесуальна дія або процесуальне рішення повинні бути виконані або прийняті в розумні строки. Розумними вважаються строки, що є об`єктивно необхідними для виконання процесуальних дій та прийняття процесуальних рішень. Розумні строки не можуть перевищувати передбачені цим Кодексом строки виконання окремих процесуальних дій або прийняття окремих процесуальних рішень.

Відповідно ч. 1 ст. 93 КПК України, збирання доказів здійснюється сторонами кримінального провадження, потерпілим, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, у порядку, передбаченому цим Кодексом.

Відповідно ч. 2 ст. 93 КПК України, сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Тимчасовий доступ до оригіналів документів, зазначених у клопотанні та вилучення їх належних чином завірених копій (виїмка) не тягне негативних наслідків, передбачених п. 10 ч. 1 ст. 309 КПК України, оскільки ці документи не відносяться до поточної діяльності, їх виїмка жодним чином не вплине на діяльність, не звузить та не обмежить їх права та можливість реалізації прав та обов`язків, покладених на них чинним законодавством України.

Відповідно ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Інших способів, визначених кримінальним процесуальним законодавством, отримати оригінали документів, ніж як отримання дозволу слідчого судді на тимчасовий доступ до речей та документів та можливість вилучити їх (здійснити їх виїмку), у органу досудового розслідування не має.

Вказана інформація і документи мають важливе значення для встановлення обставин, розкриття кримінального правопорушення, викриття винних осіб, у тому числі шляхом проведення ряду експертних досліджень, встановлення інших осіб, які можуть бути причетними до скоєння кримінального правопорушення, та ця інформація і документи будуть використані під час досудового розслідування як доказ.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації та/або документів, розгляд поданого клопотання необхідно проводити без виклику представника ІНФОРМАЦІЯ_1 ,у якого знаходиться інформація, на підставі ч. 2 ст.163 КПК України.

Беручи доуваги вищевикладенета враховуючи,що услідства єпідстави вважати,що вказанідокументи маютьсуттєве значеннядля встановленняобставин укримінальному провадженніта відомості,що містятьсяв данихдокументах,можуть бутивикористані якдокази,тому старшийслідчий просивсуд задовольнити клопотання та надати старшому слідчому Києво-Святошинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 , прокурору Києво-Святошинської місцевої прокуратур Київської області ОСОБА_7 та/або особам за їх дорученням в порядку ст. 40 КПК України, дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), за адресою: АДРЕСА_2 , а саме:

?Договору №43 від 22.02.2019 року з додатками;

?Платіжних доручень на підтвердження факту отримання грошових коштів за договором №43 від 22.02.2019;

?Проектно-кошторисної документації «Будівництво басейну Боярського академічного ліцею « ІНФОРМАЦІЯ_8 » у АДРЕСА_1 » («Будівництво басейну Боярського НВК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - ІНФОРМАЦІЯ_6 по АДРЕСА_1 »;

?Експертного висновку по вищевказаному обєкту;

?Договору №05-04-02/18 від 03.05.2018 року з додатками;

?Платіжних доручень на підтвердження факту отримання грошових коштів за договором №05-04-02/18 від 03.05.2018;

?Проектно-кошторисної документації: «Будівництво басейну Боярського НВК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - ІНФОРМАЦІЯ_6 по АДРЕСА_1 »;

?Експертного висновкупо вищевказаному обєкту;

?Договору №07/08/18-03 від 10.08.2018року з додатками;

?Платіжних доручень на підтвердження факту отримання грошових коштів за договором №07/08/18-03 від 10.08.2018;

?Проектно-кошторисної документації по обєкту «Будівництво котельні Боярського НВК « ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_1 ;

?Експертного висновку по вищевказаному обєкту;

?Тендерну та проектно-кошторисну документацію по договору від 25.07.2019, укладеному між ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), предмет договору «Будівництво басейну Боярського академічного ліцею « ІНФОРМАЦІЯ_8 » у АДРЕСА_1 » («Будівництво басейну Боярського НВК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - ІНФОРМАЦІЯ_4 у

АДРЕСА_1 »).

?Тендерну та проектно-кошторисну документацію по договору від 30.05.2019, укладеному між ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), предмет договору «Будівництво котельні Боярського НВК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - ІНФОРМАЦІЯ_4 у АДРЕСА_1 ».

та надати можливість вилучити належним чином завірені копії даних документів (здійснити виїмку).

Слідчий та прокурор у судове засідання не з`явились, надали заяви про розгляд клопотання без їх участі.

Слідчий суддя розглянув клопотання у відсутність представників осіб, у володінні яких знаходяться документи, на підставі ч. 2ст. 163 КПК України.

У відповідності до ч.1 ст.107 КПК України фіксація судового засідання технічними засобами не здійснювалась.

Вивчивши клопотання, документи, якими воно обґрунтовується, приходжу до переконання про обґрунтованість заявленого прокурором клопотання та необхідність його задоволення, оскільки старшим слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що вказані ним речі та документи знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), за адресою: АДРЕСА_2 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та можуть бути використані як докази під час судового розгляду, а також неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою вказаних вище речей та документів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 131, 132, 159-164,309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Києво-Святошинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області капітана поліції ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №12019110200003725 від 09 серпня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

надати старшому слідчому Києво-Святошинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 , прокурору Києво-Святошинської місцевої прокуратур Київської області ОСОБА_7 та/або особам за їх дорученням в порядку ст. 40 КПК України, дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), за адресою: АДРЕСА_2 , а саме:

?Договору №43 від 22.02.2019 року з додатками;

?Платіжних доручень на підтвердження факту отримання грошових коштів за договором №43 від 22.02.2019;

?Проектно-кошторисної документації «Будівництво басейну Боярського академічного ліцею « ІНФОРМАЦІЯ_8 » у АДРЕСА_1 » («Будівництво басейну Боярського НВК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - ІНФОРМАЦІЯ_6 по АДРЕСА_1 »;

?Експертного висновку по вищевказаному обєкту;

?Договору №05-04-02/18 від 03.05.2018 року з додатками;

?Платіжних доручень на підтвердження факту отримання грошових коштів за договором №05-04-02/18 від 03.05.2018;

?Проектно-кошторисної документації: «Будівництво басейну Боярського НВК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - ІНФОРМАЦІЯ_6 по АДРЕСА_1 »;

?Експертного висновкупо вищевказаному обєкту;

?Договору №07/08/18-03 від 10.08.2018року з додатками;

?Платіжних доручень на підтвердження факту отримання грошових коштів за договором №07/08/18-03 від 10.08.2018;

?Проектно-кошторисної документації по обєкту «Будівництво котельні Боярського НВК « ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_1 ;

?Експертного висновку по вищевказаному обєкту;

?Тендерну та проектно-кошторисну документацію по договору від 25.07.2019, укладеному між ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), предмет договору «Будівництво басейну Боярського академічного ліцею « ІНФОРМАЦІЯ_8 » у АДРЕСА_1 » («Будівництво басейну Боярського НВК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - ІНФОРМАЦІЯ_4 у

АДРЕСА_1 »).

?Тендерну та проектно-кошторисну документацію по договору від 30.05.2019, укладеному між ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), предмет договору «Будівництво котельні Боярського НВК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - ІНФОРМАЦІЯ_4 у АДРЕСА_1 ».

та надати можливість вилучити належним чином завірені копії даних документів (здійснити виїмку).

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів, слідчий суддя, суд, за клопотанням сторони кримінального провадження якій надано право на доступ до документів, має право на постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала діє протягом одного місяця.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.09.2019
Оприлюднено22.02.2023

Судовий реєстр по справі —369/11768/19

Ухвала від 09.09.2019

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Медведський М. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні