Рішення
від 12.11.2019 по справі 392/1198/19
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/1198/19

Провадження № 2-о/392/42/19

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 листопада 2019 року Маловисківський районний суд Кіровоградської області у складі:

Головуючої: судді Кавун Т.В.

при секретарі Стець Т.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Мала Виска справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Лозуватська сільська рада Маловисківського району Кіровоградської області про встановлення факту родинних відносин,

ВСТАНОВИВ:

13.08.2019 року заявник звернувся до суду з вказаною заявою, посилаючись на те, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер його батько - ОСОБА_2 , після смерті якого відкрилася спадщина на земельну ділянку площею 3,69 га, що розташована на території Лозуватської сільської ради Маловисківського району Кіровоградської області. За життя, на випадок смерті, батько залишив заповіт, яким заповів йому все своє майно. Звернувшись до нотаріальної контори із заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину, отримав відмову, у зв`язку із неможливістю встановити родинні відносини, оскільки в його свідоцтві про народження батька зазначено, як " ОСОБА_2 ", а в паспорті та державному акті на право приватної власності на землю він значиться, як " ОСОБА_2 ". Тому, просить суд встановити факт, що має юридичне значення, а саме те, що ОСОБА_2 являється його батьком.

Заявник в судове засідання не з`явився, надіслав заяву про розгляд справи за його відсутності, заяву підтримав.

Представник заінтересованої особи надіслав до суду заяву, в якій просить заяву розглянути у їх відсутність, підтверджують, що ОСОБА_2 являється рідним батьком заявника.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлені наступні обставини.

ІНФОРМАЦІЯ_1 помер ОСОБА_2 , відповідно до свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 .

Після смерті ОСОБА_2 відкрилася спадщина на земельну ділянку площею 3,69 га, що розташована на території Лозуватської сільської ради Маловисківського району Кіровоградської області, яка належала йому на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серії КР МВ в„– 581 , виданого 30 липня 1999 року.

Згідно заповіту, посвідченого секретарем Лозуватської сільської ради Маловисківського району Кіровоградської області, зареєстрованого в реєстрі за № 23, ОСОБА_2 заповів все своє майно сину - ОСОБА_1 .

Зі свідоцтва про народження ОСОБА_1 серії НОМЕР_3 , вбачається, що в графі "батько" вказано " ОСОБА_2 ".

Тобто, вбачаються розбіжності у написанні імені спадкодавця, які перешкоджають заявнику в оформленні спадщини.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Оскільки факт родинних відносин заявника і спадкодавця підтверджується матеріалами справи, суд вважає за можливе заяву задовільнити.

Керуючись ст. ст. 206, 258, 265, 273, 315 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Заяву задовільнити.

Встановити факт, що має юридичне значення, а саме те, що ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , являється рідним батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

На рішення суду може бути подано апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Учасники справи:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , паспорт серії НОМЕР_4 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_5 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Лозуватська сільська рада Маловисківського району Кіровоградської області, код ЄДРПОУ 04364727, місцезнаходження: с.Лозуватка Маловисківського району Кіровоградської області, вул.Миру, 33А.

Суддя Т.В. Кавун

СудМаловисківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення12.11.2019
Оприлюднено15.11.2019
Номер документу85625496
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —392/1198/19

Рішення від 12.11.2019

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 16.08.2019

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні