Ухвала
від 13.11.2019 по справі 219/10098/19
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/10098/19

Провадження № 2/219/2773/2019

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

13 листопада 2019 року Артемівський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Медінцевої Н.М.,

за участю секретаря Волохіної Г.С.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Бахмут в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про визнання права власності,

В С Т А Н О В И В:

06 вересня 2019 року до суду надійшов позов ОСОБА_2 , місце проживання якої: АДРЕСА_1 , ІПН НОМЕР_1 , до ОСОБА_3 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_4 , останнє відоме місце проживання: АДРЕСА_3 , ОСОБА_5 , останнє відоме місце проживання: АДРЕСА_4 , про визнання права власності за нею на транспортний засіб - легковий автомобіль.

Представник позивача у підготовчому судовому засіданні просив призначити справу до судового розгляду, а також залучити до участі у справі третю особу - ТОВ РОЯЛАВТО , оскільки саме через цю організацію позивач придбала спірний автомобіль.

Відповідачі у підготовче засідання не з`явилися, з причин не відомих суду, про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

За умовами ст. 196 ЦПК України, для виконання завдань підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче судове засідання.

Відповідно до п. 1 ч. 3 ЦПК України, якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

З таких обставин, суд вважає можливим проведення підготовчого судового засідання у відсутність відповідача.

В порядку підготовчого провадження судом було заслухано позивача, вивчені матеріали справи, з`ясовані всі фактичні обставини справи, які підлягають з`ясуванню під час судового розгляду.

Відповідно до ч. 3 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно з п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Зважаючи на вищевикладене, дослідивши матеріали справи, суд вважає підготовче провадження у справі закінченим, а тому приходить до висновку про необхідність призначення справи до розгляду у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Відповідно до частини 1 статті 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно частини 5 статті 53 ЦПК України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Враховуючи, що рішення по справі дійсно може вплинути на права та обов`язки вищевказаної організації з підстав, наведених вище, суд вважає доцільним залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ТОВ РОЯЛАВТО .

Справа підлягає розгляду суддею одноособово.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 197, 198, 200 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Залучити Товариство з обмеженою відповідальністю РОЯЛАВТО , місцезнаходження якого: м. Донецьк, вул. Лівобережна, 94, код ЄДРПОУ 37545245, до участі у справі за позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про визнання права власності у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, п`ятиденний строк з дня отримання даної ухвали для подання пояснень щодо позову, які мають відповідати вимогам частин третьої - шостої статті 178, статті 181 ЦПК України, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Товариство з обмеженою відповідальністю РОЯЛАВТО , про визнання права власності та призначити справу до судового розгляду по суті в загальному позовному провадженні на 26 листопада 2019 року на 10-00 годину в приміщенні Артемівського міськрайонного суду Донецької області за адресою: Донецька область, м. Бахмут, вул. Миру, 5, каб. 204.

Учасники справи користуються процесуальними правами та повинні виконувати свої процесуальні обов`язки відповідно до ст.ст. 43 , 49 ЦПК України .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://arm.dn.court.gov.ua/sud0503/gromadyanam.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Н.М. Медінцева

Дата ухвалення рішення13.11.2019
Оприлюднено15.11.2019
Номер документу85627533
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності

Судовий реєстр по справі —219/10098/19

Рішення від 04.02.2020

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Медінцева Н. М.

Ухвала від 02.01.2020

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Медінцева Н. М.

Ухвала від 26.11.2019

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Медінцева Н. М.

Ухвала від 13.11.2019

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Медінцева Н. М.

Ухвала від 21.10.2019

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Медінцева Н. М.

Ухвала від 10.09.2019

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Медінцева Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні