Ухвала
від 12.11.2019 по справі 627/721/18
КРАСНОКУТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №627/721/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"12" листопада 2019 р. смт. Краснокутськ

Краснокутський районний суд Харківської області в складі :

головуючий суддя - Каліберда В.А.,

з участю секретаря - Ніколайчик А.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт Краснокутськ Харківської області цивільну справу за позовом приватної агрофірми Ватал до державного реєстратора Виконавчого комітету Козіївської сільської ради Краснокутського району Харківської області Карабут Ірини Олександрівни, треті особи - ТОВ Лебедюк , ОСОБА_1 , Головне управління Держгеокадастру в Харківській області про визнання договору оренди недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень та звільнення земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Краснокутського районного суду Харківської області перебуває цивільна справа за позовом приватної агрофірми Ватал до державного реєстратора Виконавчого комітету Козіївської сільської ради Краснокутського району Харківської області Карабут Ірини Олександрівни, треті особи - ТОВ Лебедюк , ОСОБА_1 , Головне управління Держгеокадастру в Харківській області про визнання договору оренди недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень та звільнення земельної ділянки.

08.08.2019 року до суду від представника позивача надійшла уточнена позовна заява, в якій змінено статус сторін у справі, а саме: змінено статус ТОВ Лебедюк , ОСОБА_1 та Головного управління Держгеокадастру в Харківській області з третіх осіб на відповідачів.

Суд, ознайомившись з матеріалами цивільної справи, приходить до висновку про прийняття до розгляду уточненої позовної заяви ПА Ватал на підставі слідуючого.

Відповідно до ч.ч.2 - 5 ст. 49 ЦПК України крім прав та обов`язків, визначених у статті 43 цього Кодексу:

1) позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу;

2) позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження;

3) відповідач має право подати зустрічний позов у строки, встановлені цим Кодексом.

До закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

У разі направлення справи на новий розгляд до суду першої інстанції зміна предмета, підстав позову не допускаються, крім випадків, визначених цією статтею.

Зміна предмета або підстав позову при новому розгляді справи допускається в строки, встановлені частиною третьою цієї статті, лише у випадку, якщо це необхідно для захисту прав позивача у зв`язку із зміною фактичних обставин справи, що сталася після закінчення підготовчого засідання, або, якщо справа розглядалася за правилами спрощеного позовного провадження, - після початку першого судового засідання при первісному розгляді справи.

У разі подання будь-якої заяви, передбаченої пунктом 2 частини другої та частинами третьою і четвертою цієї статті, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає у рішенні суду.

Однак, як вбачається з уточненої позовної заяви ПА Ватал , то останнє в поданій заяві не ставить питання про збільшення або зменшення позовних вимог, чи про зміну предмету або підставу позову, а лише змінив статус сторін у справі, а саме: статус ТОВ Лебедюк , ОСОБА_1 та Головного управління Держгеокадастру в Харківській області з третіх осіб на відповідачів.

Отже, враховуючи вищевикладене, необхідно прийняти дану уточнену позовну заяву до провадження суду.

Також, представником позивача вказана уточнена позовна заява була направлена всім учасникам процесу, про що свідачить накладні.

Окрім цього не прийняття уточненої позовної заяви, з підстав не передбачених нормами діючого ЦПК України, може бути розцінено позивачем як позбавлення його права до доступу до правосуддя.

Натомість як, відповідно до статті 19 Закону України Про міжнародні договори України , статті 17 Закону України Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини стала практика Європейського суду з прав людини є частиною національного законодавства та обов`язкова до застосування судами як джерело права.

Згідно зі статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 49 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду уточнену позовну заяву представника позивача ПА Ватал в цивільній справі за позовом приватної агрофірми Ватал до державного реєстратора Виконавчого комітету Козіївської сільської ради Краснокутського району Харківської області Карабут Ірини Олександрівни, треті особи - ТОВ Лебедюк , ОСОБА_1 , Головне управління Держгеокадастру в Харківській області про визнання договору оренди недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень та звільнення земельної ділянки.

Призначити справу за позовом приватної агрофірми Ватал до державного реєстратора Виконавчого комітету Козіївської сільської ради Краснокутського району Харківської області Карабут Ірини Олександрівни, ТОВ Лебедюк , ОСОБА_1 , Головного управління Держгеокадастру в Харківській області про визнання договору оренди недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень та звільнення земельної ділянки до судового розгляду на 10 грудня 2019 року на 09.40 год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.А.Каліберда

СудКраснокутський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення12.11.2019
Оприлюднено15.11.2019
Номер документу85631391
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —627/721/18

Рішення від 10.12.2019

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

Рішення від 10.12.2019

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

Ухвала від 12.11.2019

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

Ухвала від 12.11.2019

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

Ухвала від 16.10.2018

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

Ухвала від 02.07.2018

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні