Ухвала
від 13.11.2019 по справі 686/20772/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/20772/19

Провадження № 1-кс/686/15922/19

У Х В А Л А

13 листопада 2019 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого Третього слідчого відділу СУ ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, ОСОБА_3 , погодженого з прокурором, про тимчасовий доступ до речей і документів, у кримінальному провадженні № 42019060360000219,

ВСТАНОВИВ:

13.11.2019 року слідчий Третього слідчого відділу СУ ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням, погодженим з прокурором військової прокуратури Житомирського гарнізону ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, що знаходяться в будівлі ІНФОРМАЦІЯ_1 ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , що розташоване в будівлі за адресою: АДРЕСА_1 , та яка належить відповідно до інформаційної довідки №175705961 на праві власності ІНФОРМАЦІЯ_2 , з можливістю вилучення документів щодо виконання робіт відповідно договору підряду №429 на виконання робіт з будівництва (реконструкції) та капітального ремонту військового об`єкту «Капітальний ремонт військової будівлі №1/37, їдальня, військове містечко № НОМЕР_2 , АДРЕСА_2 абр (додаткові роботи)» по установці вентиляційного обладнання по об`єкту «Капітальний ремонт військової будівлі №1/37, їдальня, військове містечко № НОМЕР_2 , АДРЕСА_2 абр (додаткові роботи інженерних мереж)» , предметів які можуть містити інформацію про вчинення правопорушення (документація на проведення капітального ремонту військової будівлі №1/37-їдальня), експертних висновків,актів приймання виконаних будівельних робіт за формою Кб-2в, довідки про вартість виконаних робіт КБ-3, актів скритих (прихованих) робіт відповідно договору, замовником підряднику відповідно до укладеного договору між сторонами; первинних бухгалтерських документи щодо закупівлі матеріалів для виконання; первинних бухгалтерських документів щодо проведення розрахунків з контрагентами за закуплені матеріалів для виконання робіт; ліцензій на виконання певного виду робіт, наказів на призначення керівництва ІНФОРМАЦІЯ_1 та посадових інструкцій останніх та документів що свідчать про факт будь яких правовідносин між ІНФОРМАЦІЯ_3 ЄДРПОУ: НОМЕР_1 із суб`єктом господарювання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ЄДРПОУ НОМЕР_3 .

В обґрунтування даного клопотання слідчим зазначено, що слідчими слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, за процесуального керівництва військової прокуратури Житомирського гарнізону здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42019060360000219 від 23 липня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України, та ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що військові посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 внесли до офіційних документів (актів виконаних робіт на реконструкцію військової будівлі №1/37 на території військової частини НОМЕР_4 , що розташована в АДРЕСА_3 ) завідомо неправдиві відомості щодо реконструкції вентиляції їдальні, які не виконані, внаслідок чого державі завдано збитки на суму понад 500 тис. грн.

Крім того, військові посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснили привласнення військового майна (вентиляційне обладнання їдальні військової частини НОМЕР_4 ) на загальну суму понад 500 тис. грн., шляхом зловживання службовим становищем, в умовах особливого періоду, крім воєнного стану.

Так, 24 липня 2019 року під час невідкладних слідчих дій, за добровільною згодою командира військової частини НОМЕР_4 , військовою прокуратурою ІНФОРМАЦІЯ_5 проведено огляд військової будівлі №1/37-їдальні на території вказаної вище військової частини. В ході огляду встановлено, що в їдальні відсутнє основне обладнання в вентиляційних камерах, відсутнє обладнання для повного функціонування вентиляції, якість виконаних робіт не відповідає умовам договору.

24 липня 2019 року військовою прокуратурою ІНФОРМАЦІЯ_5 скеровано запит до ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташоване в м. Чернігів, щодо надання документації на проведення капітального ремонту військової будівлі №1/37-їдальні. 29 липня 2019 року військовою прокуратурою отримано відповідь на запит, в якому відмовлено в задоволені запиту, а саме надання добровільної видачі документів.

Також, відповідно до рапорту від 23 липня 2019 року, відділу протидії злочинам у бюджетній, кредитно-фінансовій, банківських сферах та зовнішньоекономічній діяльності ІНФОРМАЦІЯ_6 у ході проведення оперативно-розшукових дій отримано дані, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 вступили в злочинну змову з посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », а саме надали перевагу під час проведення процедури закупівлі «Капітальний ремонт військової будівлі №1/37, їдальня, військове містечко № НОМЕР_2 », та організували систематичну схему привласнення грошових коштів, виділених державою, шляхом завищення ремонтних робіт.

Проведення тимчасового доступу в даному випадку є доцільним у зв`язку з ризиком знищення або заміни документів посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 , що призведе до невиправданого затягування досудового розслідування кримінального провадження. З метою всебічного і неупередженого розслідування в подальшому планується проведення ряду судових експертиз, а саме дослідження почерку і підпису; будівельно-технічну, економічну, товарознавчу відповідно для вирішення питання експерту мають надаватися оригінали документів.

З метою припинення злочинної діяльності, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речових доказів виникла необхідність у тимчасовому доступі до зазначених документів.

В судове засідання слідчий не з`явився, просив розгляд клопотання проводити без його участі та задовільнити з викладених у ньому підстав.

Вивчивши надані матеріали, приходжу до висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню виходячи із наступного.

Слідчим наведено підстави, передбачені ч.ч. 2, 5, 6 ст. 163 КПК України, зокрема, що речі та документи, доступ до яких просить надати слідчий, в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як доказ в кримінальному провадженні, існує загроза їх знищення, тому слідчий суддя розглядає клопотання слідчого без виклику представників осіб, у володінні яких вони знаходяться.

Тому, з метою забезпечення всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин вказаного кримінального провадження, надання їм належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних, обґрунтованих і неупереджених процесуальних рішень, є всі підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, з можливістю вилучення оригіналів документів, оскільки іншими способами встановити та довести обставини, які передбачається довести за їх допомогою, неможливо.

При цьому, вимога слідчого щодо вилучення предметів які можуть містити інформацію про вчинення правопорушення (документація на проведення капітального ремонту військової будівлі № НОМЕР_5 ) та документів що свідчать про факт будь яких правовідносин між ІНФОРМАЦІЯ_3 ЄДРПОУ: НОМЕР_1 із суб`єктом господарювання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ЄДРПОУ НОМЕР_3 , є неконкретизованою та не обґрунтованою, у зв`язку з чим задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. ст. 160, 162, 163, 164 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати слідчим слідчого управління Територіального управління ДБР в Хмельницькій області ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , прокурорам військової прокуратури Житомирського гарнізону ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_4 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), а саме до документів щодо виконання робіт відповідно договору підряду №429 на виконання робіт з будівництва (реконструкції) та капітального ремонту військового об`єкту «Капітальний ремонт військової будівлі №1/37, їдальня, військове містечко № НОМЕР_2 , АДРЕСА_2 абр (додаткові роботи)» по установці вентиляційного обладнання по об`єкту «Капітальний ремонт військової будівлі №1/37, їдальня, військове містечко № НОМЕР_2 , АДРЕСА_2 абр (додаткові роботи інженерних мереж)»; експертних висновків, актів приймання виконаних будівельних робіт за формою Кб-2в, довідки про вартість виконаних робіт КБ-3, актів скритих (прихованих) робіт відповідно договору, замовником підряднику відповідно до укладеного договору між сторонами; первинних бухгалтерських документів щодо закупівлі матеріалів для виконання; первинних бухгалтерських документів щодо проведення розрахунків з контрагентами за закуплені матеріалів для виконання робіт; ліцензій на виконання певного виду робіт; а також наказів на призначення керівництва ІНФОРМАЦІЯ_1 та посадових інструкцій останніх, з можливістю ознайомлення з ними та вилучення оригіналів таких документів.

В задоволенні решти вимог відмовити.

Уповноваженим особам ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) забезпечити тимчасовий доступ та надати можливість вилучити зазначені документи.

Ухвала діє по 12 грудня 2019 року включно.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, згідно з положеннями цього Кодексу, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення13.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85642283
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, у кримінальному провадженні № 42019060360000219

Судовий реєстр по справі —686/20772/19

Ухвала від 19.01.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 13.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 13.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 20.08.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 05.08.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 06.08.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 12.08.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 05.08.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні