Ухвала
від 13.11.2019 по справі 160/1739/19
КАСАЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

13 листопада 2019 року

м. Київ

справа №160/1739/19

адміністративне провадження №К/9901/30537/19

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду :

судді-доповідача - Шевцової Н.В.,

суддів: Бевзенка В.М., Данилевич Н.А.,

перевірив касаційну скаргу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області на постанову Третього апеляційного адміністративного суду від 26 вересня 2019 року в справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Комунального дошкільного навчального закладу (ясла-садок) загального розвитку №1 Енергетик Підгородненської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Підгородненська міська рада Дніпровського району Дніпропетровської області про застосування заходів реагування,

УСТАНОВИВ :

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області звернулось до суду з позовом до Комунального дошкільного навчального закладу (ясла-садок) загального розвитку №1 Енергетик Підгородненської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Підгородненська міська рада Дніпровського району Дніпропетровської області, в якому просив:

- застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об`єктів, а саме: будівлі за адресою: Дніпропетровська обл., Дніпровський район, м. Підгородне, вул. Центральна, буд.63-А Комунального дошкільного навчального закладу (ясла-садок) загального розвитку №1 "Енергетик" Підгородненської міської ради (код ЄДРПОУ 35381325), до повного усунення порушень;

- встановити у судовому рішенні спосіб і порядок його виконання шляхом зобов`язання зупинити експлуатацію об`єктів, а саме: будівлі за адресою: Дніпропетровська обл., Дніпровський район, м.Підгородне, вул.Центральна, буд. 63-А Комунального дошкільного навчального закладу (ясла-садок) загального розвитку №1 "Енергетик" Підгородненської міської ради (код ЄДРПОУ 35381325), до повного усунення порушень.

22 липня 2019 року рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду позовні вимоги Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області задоволено.

26 вересня 2019 року постановою Третього апеляційного адміністративного суду рішення суду першої інстанції скасовано та прийнято нову постанову, якою у задоволенні позовних Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області відмовлено.

На зазначену постанову апеляційного суду позивач подав касаційну скаргу, яку зареєстровано у Верховному Суді 05 листопада 2019 року.

Відповідно до частини першої статті 329 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) касаційна скарга на судове рішення подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

У разі якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Касаційна скарга Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області подана без дотримання встановлених процесуальним законом строків її подання.

З матеріалів касаційної скарги встановлено, що апеляційний суд оскаржувану постанову ухвалив 26 вересня 2019 року, повний текст судового рішення виготовлено 27 вересня 2019 року. Касаційна скарга позивачем подана 05 листопада 2019 року, тобто без дотримання встановлених процесуальним законом строків її подання.

Питання щодо поновлення строку на подання касаційної скарги, відповідно до частини 3 статті 329 КАС України позивачем не порушувалось.

Відповідно до частини третьої статті 332 КАС касаційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 329 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення касаційної скарги без руху особа має право звернутися до суду касаційної інстанції із заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Крім того, з матеріалів касаційної скарги встановлено, що вони оформлені без дотримання вимог пункту 1 частини другої статті 330 КАС України, а саме у касаційній скарзі зазначено найменування суду касаційної інстанції - Верховний суд України.

Частиною першою статті 327 КАС України визначено, що судом касаційної інстанції в адміністративних справах є Верховний Суд.

Згідно із частиною 2 статті 332 КАС України до касаційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 330 цього Кодексу, застосовуються положення статті 169 цього Кодексу.

Частинами першою, другою статті 169 КАС України визначено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладене, касаційну скаргу позивача необхідно залишити без руху та надати строк десять днів з моменту отримання копії даної ухвали для усунення недоліків касаційної скарги шляхом уточнення найменування суду касаційної інстанції та подання клопотання про поновлення строку на касаційне оскарження з наданням відповідних доказів на його обґрунтування.

Керуючись статтями 329, частиною другою, третьою статті 332 Кодексу адміністративного судочинства України суд,

УХВАЛИВ:

Касаційну скаргу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області на постанову Третього апеляційного адміністративного суду від 26 вересня 2019 року в справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Комунального дошкільного навчального закладу (ясла-садок) загального розвитку №1 Енергетик Підгородненської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Підгородненська міська рада Дніпровського району Дніпропетровської області про застосування заходів реагування - залишити без руху.

Надати позивачу строк у десять днів з дня вручення копії цієї ухвали для подання заяви про поновлення строку на касаційне оскарження з обґрунтуванням поважності пропуску строку або зазначенням інших підстав для поновлення строку на касаційне оскарження та надання уточненої касаційної скарги щодо суду касаційної інстанції.

Роз`яснити, що невиконання вимог цієї ухвали в установлений судом строк є підставою для відмови у відкритті касаційного провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач Н.В. Шевцова

Судді В.М. Бевзенко

Н.А. Данилевич

Дата ухвалення рішення13.11.2019
Оприлюднено15.11.2019
Номер документу85645536
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —160/1739/19

Постанова від 05.02.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Ухвала від 04.02.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Ухвала від 09.12.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Ухвала від 13.11.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Постанова від 26.09.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Постанова від 26.09.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 02.09.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 02.09.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Рішення від 22.07.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

Ухвала від 20.05.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні