Ухвала
від 15.11.2019 по справі 615/1532/19
ВАЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 615/1532/19

Провадження № 2/615/528/19

У Х В А Л А

15 листопада 2019 року м. Валки

Суддя Валківського районного суду Харківської області Товстолужський О.В., розглянувши матеріали цивільної справи

за позовом ОСОБА_1 , що зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ,

до Заміської сільської ради Валківського району Харківської області, що знаходиться за адресою: Харківська область, Валківський район, с. Заміське, вул. Центральна, 30,

третя особа: Валківська державна нотаріальна контора Харківської області, що знаходиться за адресою: Харківська область, м. Валки, вул. Харківська, 2,

про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом,

в с т а н о в и в:

11 листопада 2019 року до Валківського районного суду Харківської області надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Заміської сільської ради Валківського району Харківської області про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом.

Позивач вимагає визнати за нею право власності на земельну ділянку, площею 6,29 га, кадастровий номер: 6321282500:04:000:0821, з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва і знаходиться на території Заміської сільської ради Валківського району Харківської області в порядку спадкування за заповітом.

Перевіривши позовну заяву та додані до неї документи, при вирішенні питання про відкриття провадження у справі встановлено, що позовна заява у відповідності до ч. 1 ст. 30 ЦПК України підсудна Валківському районному суду Харківської області та відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 274 ЦПК України, в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування.

Відповідно до ч. 1 ст. 196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Будь-яких заяв чи клопотань разом із позовом не надходило.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 178, 179, 180, 187, 189 ЦПК України, суддя,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Заміської сільської ради Валківського району Харківської області, третя особа: Валківська державна нотаріальна контора Харківської області про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом.

Призначити підготовче судове засідання на 26 листопада 2019 року о 10 годині 30 хвилин у залі судових засідань в приміщенні Валківського районного суду Харківської області, розташованому за адресою: вул. Харківська, 4, м. Валки, Харківська область.

Запропонувати Заміській сільській раді Валківського району Харківської області подати до суду відзив на позов протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачу, що до відзиву додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Копія відзиву та додані до нього документи, одночасно з надісланням (наданням) їх до суду, також надсилаються (надаються) іншим учасникам справи.

В разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити третій особі, що вона має право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання даної ухвали або відзиву на позовну заяву, подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Копія пояснень та додані до них документи, одночасно з надісланням (наданням) їх до суду, також надсилаються (надаються) іншим учасникам справи.

У разі ненадання третьою особою пояснень, у встановлений судом строк, без поважних причин, суд має право вирішити справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо порушення правил підсудності, шляхом подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного суду через Валківський районний суд Харківської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Товстолужський

Дата ухвалення рішення15.11.2019
Оприлюднено16.11.2019
Номер документу85664060
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом

Судовий реєстр по справі —615/1532/19

Рішення від 26.11.2019

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

Рішення від 26.11.2019

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

Ухвала від 15.11.2019

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні