Ухвала
від 15.11.2019 по справі 953/22378/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/22378/19

2/953/3444/19

У х в а л а

"15" листопада 2019 р. Суддя Київського районного суду м. Харкова Бородіна Н.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Міолан , Товариства з обмеженою відповідальністю ФК Кредит-Капітал про визнання договору недійсним, -

встановив :

Позивач, ОСОБА_1 , звернувся у суд з позовом до відповідачів, Товариства з обмеженою відповідальністю Міолан , Товариства з обмеженою відповідальністю ФК Кредит-Капітал про визнання договору недійсним, в якому просить визнати договір №9901644 укладений між ТОВ Міолан та ОСОБА_1 недійсним, зобов`язати ТОВ Міолан та ТОВ ФК`Кредит-капітал знищити всі персональні данні позивача, які перебувають й ого володінні.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї документи встановлено, що позовна заява не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України з наступних підстав.

Згідно ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити зокрема:

- виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини;

- попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи;

- зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Однак позовна заява вказаних відомостей не містить.

Відповідно до ч.7 ст.177 ЦПК України , до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Так позовної заяви не зрозуміло ким вона підписана оскільки в кінці позову зазначено представник позивача за договором про надання правової допомоги адвокат Коломійцев А.Ю.,а також зазначено ПІБ позивача ОСОБА_1 та стоїть один підпис.

В разі, якщо позовна заява підписана представником позивача, то до позову в порядку ч.7 ст.177 ЦПК України необхідно додати документи, що підтверджують повноваження представника позивача.

У відповідності до частини 1 ст. 185 ЦПК України , суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу , протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене, позовна заява відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України підлягає залишенню без руху із встановленням позивачу строку для усунення її недоліків.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 , цього Кодексу , позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві, що встановлено положеннями частини 3 ст. 185 ЦПК України .

Керуючись ст. 185 , 260 , 261 , 353 ЦПК України , суддя, -

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Міолан , Товариства з обмеженою відповідальністю ФК Кредит-Капітал про визнання договору недійсним залишити без руху та надати позивачу строк для усунення зазначених недоліків шляхом надання до суду протягом п`яти днів з дня отримання даної ухвали належним чином оформленої позовної заяви (примірник для суду, відповідача) підписану або позивачем або уповноваженим представником позивача із додаванням документів на підтвердження повноважень, а також із зазначенням: викладом обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначенням доказів, що підтверджують вказані обставини; попереднім (орієнтовним) розрахунком суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи; зазначенням доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових, копії яких додано до заяви.

Роз"яснити, що у разі невиконання вищевказаних вимог у встановлений суддею строк позовна заява буде вважатися неподаною та повернута заявникові.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.М. Бородіна

Дата ухвалення рішення15.11.2019
Оприлюднено17.11.2019
Номер документу85668984
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору недійсним

Судовий реєстр по справі —953/22378/19

Рішення від 01.04.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Рішення від 01.04.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 13.12.2019

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 15.11.2019

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні