Ухвала
від 11.07.2014 по справі 757/18473/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/18473/14-к

Примірник №____

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 липня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та їх вилучення,

В С Т А Н О В И В:

08.07.2014 року у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , за погодженням із старшим прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю та можливість їх вилучити, щодо клієнта банку ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 (МФО НОМЕР_1 ) - підприємство ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та рахунку даного підприємства № НОМЕР_3 , а також інших рахунків, які були використані для перерахування в період з 01.07.2011 р. по 01.07.2014 р. грошових коштів даного підприємства.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Представник особи у володінні якої знаходяться речі і документи в судове засідання не з`явився, про місце і час розгляду клопотання повідомлявся належним чином.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

З матеріалів клопотання вбачається, що в провадженні Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області перебуває кримінальне провадження № 22014101110000073 від 19 травня 2014 року внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення злочинів, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідування встановлено, що у період з листопада 2013 року по березень 2014 року невстановлені особи за попередньою змовою з невстановленими посадовими особами ДП " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), дочірнього підприємства Транзит ПАТ НВП ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_5 (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) та інших підприємств реального сектору економіки вчинили заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах, а саме в сумі понад 700 мільйонів гривень шляхом їх перерахування на рахунки суб`єктів підприємницької діяльності, що мають ознаки фіктивності.

Діяльність вищевказаних підприємств з ознаками фіктивності полягає перерахуванні з рахунків підприємств реального сектору економіки Київського та інших регіонів України коштів на рахунки так званих транзитних підприємств (буферів), з метою мінімізації податкового навантаження, штучного формування податкового кредиту з ПДВ, протиправного перерахування валюти за межі України з використанням фіктивних комерційних структур, а також для привласнення та заволодіння чужим майном (в т.ч. державними коштами), ніби то за виконання робіт, надання послуг та постачання товарів. Фактично відповідні роботи не проводяться, послуги не надаються, постачання товарів не здійснюється, а кошти обготівковуються шляхом проведення подальших транзитних операцій з іншими буферами або податковими ямами, які задіяні в схемі конвертаційного центру з подальшим їх обготівкуванням через рахунки юридичних та фізичних осіб-підприємців, через ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Слідчий вказує, що під час виконання оперативними співробітниками ГВ БКОЗ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області доручення в порядку ст. 40 КПК України були встановлені фізичні та юридичні особи, серед яких ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), яке причетне до проведення незаконних фінансових операцій у якості транзитних підприємств, а також зняття готівки в касах ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 та яке використовувало для своєї незаконної діяльності відкритий в ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 (МФО НОМЕР_1 ) банківський рахунок № НОМЕР_3 .

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно зі ст. 62 Закону України Про банки та банківську діяльність інформація щодо юридичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками з письмового дозволу власника такої інформації або за рішенням суду.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для надання тимчасового доступу до документів та можливості їх вилучення, які містять охоронювану законом банківську таємницю та перебувають у володінні ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 (МФО НОМЕР_1 ), так як зазначені документи мають значення для всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин кримінального провадження.

На підставі викладеного, ст. 108, ст.ст.160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України 2012 року слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та їх вилучення задовольнити.

Надати старшому слідчому в ОВС слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей і документів, які містять відомості про клієнта ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 (МФО НОМЕР_1 ) - підприємство ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та рахунку даного підприємства № НОМЕР_3 , а також інших рахунків, які були використані для перерахування в період з 01.07.2011 р. по 01.07.2014 р. грошових коштів даного підприємства, з можливістю вилучення наступних документів:

- виписки руху коштів по рахунку № НОМЕР_3 , а також іншим рахункам в національній та іноземних валютах, з обов`язковим зазначенням дат, часу, сум, валюти, даних про банківські установи та їх рахунки, на які перераховувались грошові кошти, призначення платежів, назв контрагентів, їх кодів, місцезнаходження, номерів рахунків, на які перераховані грошові кошти, у період з 01.07.2011 р. по 01.07.2014 р. (у разі використання транзитних або інших рахунків для здійснення переказів грошових коштів, обов`язково вказати повний шлях проходження грошових коштів) з наданням інформації в електронному (у форматі блокнот та у форматі таблиць Excel) вигляді;

- оригінал юридичної справи ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), в тому числі документів, на підставі яких були відкриті, закриті та обслуговувались розрахункові рахунки вказаного підприємства, документів які надавались в ході обслуговування рахунку;

- оригіналів документів як в печатному так і електронному вигляді, що містять інформацію про укладення між ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 (МФО НОМЕР_1 ) договору про банківське обслуговування в режимі віддаленого доступу клієнт-банк, а також документів які містять дані про комп`ютер клієнта та контрагентів (з зазначенням ІР-адрес комп`ютерів клієнта та контрагентів, та всієї наявної інформації з логфайлів), з якого здійснювалось управління проведенням відповідних розрахунків;

- оригіналів документальних матеріалів щодо ідентифікації клієнта ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) в системі клієнт-банк ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 (МФО НОМЕР_1 ).

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання № 757/18473/14-к.

Примірник № 2 наданий старшому слідчому в ОВС СВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 .

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.07.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу85679506
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —757/18473/14-к

Ухвала від 11.07.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

Ухвала від 11.07.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні