Ухвала
від 18.11.2019 по справі 292/1031/19
ЧЕРВОНОАРМІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Справа № 292/1031/19

Номер провадження 1-кс/292/451/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 листопада 2019 року смт. Пулини

Слідчий суддя Червоноармійського районного суду Житомирської області ОСОБА_1

секретар судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Пулини клопотання начальника слідчого відділенняПулинського відділенняполіції Новоград-Волинськоговідділу поліціїГУНП вЖитомирській областімайор поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Новоград-Волинської місцевої прокуратурипро проведення обшуку.

З участю:

прокурора

Новоград-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_4

начальника СВ Пулинського ВП

Новоград-Волинського ВП ГУНП

в Житомирській області ОСОБА_3

В С Т А Н О В И В :

18 листопада 2019 року начальник СВ Пулинського ВПНовоград-Волинського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням, погодженим з прокуроромНовоград-Волинської місцевої прокуратури, мотивуючи його тим, що посадові особи ТОВ "Грінтех", яке має фактичну адресу: с. Молодіжне, вул. Центральна, 11, Пулинського району Житомирської області, в порушення порядку провадження діяльності пов`язаної з обігом наркотичних засобів не ведуть облік знищених залишків рослин конопель, не зберігають належним чином сировину технічної коноплі, чим порушують встановлені правила обігу наркотичних засобів, які передбачені «Порядком провадження діяльності, пов`язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, та контролю за їх обігом» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.06.2009 року № 589.

Відповідно протоколу допиту свідка, останній працював охоронцем протягом 2018 - 2019 років в ТОВ «Грінтех», що знаходиться по вул. Центральній, 11 в с. Молодіжне, Пулинського району, Житомирської області, яке займається переробкою технічного льону та коноплі. Відповідно допиту останнього підприємство зберігало рослини технічної коноплі з метою її подальшої переробки у шохах відкритого типу, які мають вигляд під навісу, окрім того, відповідно показів свідка після переробки коноплі залишки не утилізуються, а зберігаються під відкритим небом на території підприємства.

Відповідно письмового рапорту оперуповноваженого управління протидії наркозлочинності ГУ НП в Житомирській області встановлено, що необроблені рослини конопель, у порушення вимог діючого законодавства, зберігаються у відкритому навісі «Шоха», переробляються в цеху (головному виробничому корпусі) льонозаводу, де також зберігаються перероблені рослини конопель, а залишки складуються на території підприємства зліва від цеху, поза межами будь-яких приміщень.

Згідно інформації наданої КП «МБТІ» Новоград-Волинського р-ну Житомирської області, відповідно до матеріалів технічної інвентаризації, в журналі зовнішніх обмірів будівель, розташованих за адресою: с. Молодіжне, вул. Центральна, 11, відкритий навіс «Шоха» розміром 24х144 м., в якому зберігається конопля, на схемі зазначено літерою «Ю-1», а цех (головний виробничий корпус) льонозаводу, в якому здійснюється переробка конопель літерою «Б».

Згідно інформації держреєстру речових прав на нерухоме майно об`єкт нерухомого майна - шоха літера «Ю-1», а також головний виробничий корпус льонозаводу літера «Б» за вказаною адресою належать ТОВ «СІСТЕМ ФОРТ» код ЄДРПОУ : 40403947, директором якого є ОСОБА_5 , юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Враховуючи вищевикладене,а такожтой факт,що уТОВ «СІСТЕМФОРТ»,згідно витягуз реєструліцензіатів ДержлікслужбиУкраїни,відсутня ліцензіяна здійсненнядіяльності,пов`язаної зобігом нарковміснихкультур,з метоювиявлення тавилучення речовихдоказів уданому кримінальномупровадженні,зокрема переробленихрослин конопельта відібранняз нихзразків,які будутьмати значеннядоказів длядосудового розслідуваннята судовогорозгляду вчиненогокримінального провадження,що вподальшому допоможевстановити тапритягнути довідповідальності осіб,які причетнідо вчиненняданого злочину, начальник СВ просить винести ухвалу про надання дозволу йому та слідчому слідчого відділення Пулинського відділення поліції Новоград-Волинського ВП ГУНП в Житомирській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_6 на проведення обшуку у будівлях шохи «Ю-1», а також головного виробничого корпусу льонозаводу літера «Б», прилеглої до вказаних будівель території, які належать ТОВ «СІСТЕМ ФОРТ», та знаходяться за адресою - вул. Центральна, 11, с. Молодіжне, Пулинського району, Житомирської області, з метою виявлення та вилучення речових доказів у даному кримінальному провадженні, зокрема: завезеної сировини коноплі технічної, перероблених залишків рослин коноплі технічної та відібрання з них зразків, а також Статуту ТОВ «Грінтех»; Ліцензії на провадження діяльності, пов`язаної з культивуванням, перевезенням, зберіганням і знищенням рослин, включених до таблиці І переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів; Дозволу на використання об`єктів і приміщень, призначених для провадження діяльності, пов`язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів; Акту обстеження об`єктів і приміщень щодо можливості їх використання для провадження діяльності, пов`язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів; Товарно-транспортних накладних на придбання ТОВ «Грінтех» рослин коноплі; Наказу по ТОВ «Грінтех» про допуск до роботи з наркотичними засобами, психотропними речовинами і прекурсорами осіб (із зазначенням прізвища, імені, по-батькові, року народження, місця проживання і посади) та особи (осіб), відповідальної за їх зберігання і використання; Актів про знищення залишків після переробки конопель, передбачені додатком 12 «Порядку провадження діяльності, пов`язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, та контролю за їх обігом», затвердженого Постановою КМУ від 03.06.2009№589; Журналу обліку волокон конопель, їх залишків після очищення і переробки, передбачений додатком 13 «Порядку провадження діяльності, пов`язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, та контролю за їх обігом», затвердженого Постановою КМУ від 03.06.2009№589. Строк дії ухвали прошу встановити 1 місяць.

Розглянувши зазначене клопотання, вислухавши пояснення начальника СВ та думку прокурора, дослідивши надані матеріали вважаю, що воно до задоволення не підлягає.

Відповідно до ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:

1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер;

2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання;

3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

4) підстави для обшуку;

5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;

6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

В судовому засіданні встановлено, що дане кримінальне правопорушення зареєстровано в ЄРДР 07.06.2019 року за №12019060300000181, за ознаками злочину, передбаченого ч.1ст.320 КК України.

Згідно протоколу допиту свідка від 18.06.2019 року, він з травня 2018 року по травень 2019 року, працював на посаді охоронця в ТОВ «Грінтех», що знаходиться по вул. Центральній, 11 в с. Молодіжне, Пулинського району, Житомирської області. Йому відомо, що на ТОВ "Грантех" здійснюється зберігання та переробка технічних залишків рослин роду коноплі. Дані рослини зберігалися і зберігаються по даний час на території підприємства. Переробка коноплі здійснювалась на обладнанні, що знаходиться в приміщеннях підприємства. Відходи від переробки залишків рослини коноплі скидалися на купу під відкритим небом на території товариства, які як платно, так і безоплатно збувались місцевим жителям та жителям найближчих населених пунктів для використання в побуті, сільському господарстві та будівництві.

Відповідно до повідомлення Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Житомирській області від 24.10.2019 року, в ході проведених заходів було встановлено, що на даний час у відкритому навісі "Шоха" розміром 24х144 м., на схемі наданій КП "МБТІ" Новоград-Волинського району Житомирської області, відповідно до матеріалів технічної інвентаризації, в журналі зовнішніх обмірів будівель, розташованих за адресою: АДРЕСА_2 , зберігаються не перероблені рослини конопель. У виробничому корпусі льонозаводу літера "Б" за вказаною адресою, зберігається частина перероблених рослин конопель та залишків від їх переробки. Решта залишків переробки складуються на території підприємства зліва від виробничого цеху, поза межами будь-яких приміщень.

Згідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, шоха літера «Ю-1» та головний виробничий корпус льонозаводу літера «Б», за адресою: вул.Центральна,11, м. Молодіжне, Пулинського району, Житомирської області, належать ТОВ «СІСТЕМ ФОРТ».

З ліцензії Державної служби України з контролю за наркотиками на придбання, зберігання, перевезення, реалізація (відпуск), знищення, використання, культивування рослин (списку з таблиці І) "Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів", надано Товаристу з обмеженою відповідальністю "Грінтекс", місцезнаходження юридичної особи - м. Київ, вул. Картвелішвілі,7/2, строк дії ліцензії з 31.03.2016 року по 31.03.2021 року.

Відповідно до наказу № 57 від 16.03.2016 року, виданого ТОВ "Грінтех", до роботи з наркотичними засобами, прекурсорами (задіяні для культивування, очистки, зберігання та переробки коноплі) у 2016 році допущено наступних працівників ТОВ "Грінтех": ОСОБА_7 - директора, ОСОБА_8 - агронома, ОСОБА_9 - тракториста.

Як передбачено в статті 234 КПК України, в клопотанні слідчого наряду з іншими відомостями, повинна міститися інформація про - житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; - особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться.

Як вбачається з клопотання начальника СВ, будівлі і територія, де потрібно здійснити обшук і на якій зберігаються перероблені рослини конопель та документи належать ТОВ «СІСТЕМ ФОРТ», однак вказані об"єкти, та документи, належать ТОВ "Грінтех", хоча до клопотання не додано підтверджуючих документів про це.

Крім того, начальник СВ в клопотанні зазначає, що у ТОВ «СІСТЕМ ФОРТ», згідно витягу з реєстру ліцензіатів Держлікслужби України, відсутня ліцензія на здійснення діяльності, пов`язаної з обігом нарковмісних культур, але просять надати дозвіл на виявлення та вилучення документів ТОВ "Грінтех".

Також, до клопотання не додані будь-які інші підтверджуючі документи, які свідчили б про вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст. 320 КК України, крім письмового пояснення свідка.

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя вважає, що у задоволенні клопотання слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 233 - 236 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання начальника слідчого відділенняПулинського відділенняполіції Новоград-Волинськоговідділу поліціїГУНП вЖитомирській областімайор поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Новоград-Волинської місцевої прокуратурипро проведення обшуку, відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85688897
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —292/1031/19

Ухвала від 18.11.2019

Кримінальне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 08.08.2019

Кримінальне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні