Ухвала
від 15.11.2019 по справі 444/2940/19
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/2940/19

Провадження № 2-а/444/83/2019

УХВАЛА

про передачу адміністративної справи

15 листопада 2019 року суддя Жовківського районного суду Львівської області Мікула В. Є. , ознайомившись з матеріалами адміністративного позову Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області до ПП Данмарбуд про стягнення грошової суми,-

ВСТАНОВИВ :

Позивач звернувся до суду із адміністративним позовом про стягнення грошової суми.

Відповідно до пункту 4 частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України , суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності.

Питання адміністративної юрисдикції врегульовано главою 2 КАС України .

Так, відповідно до ч. 1 ст. 19 КАС України , юрисдикція адміністративних судів поширюється на справи у публічно-правових спорах, зокрема спорах фізичних чи юридичних осіб із суб`єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів чи індивідуальних актів), дій чи бездіяльності, крім випадків, коли для розгляду таких спорів законом встановлено інший порядок судового провадження.

Окружним адміністративним судам підсудні всі адміністративні справи, крім визначених ч. 1 ст. 20 КАС України , якою визначено підсудність справ місцевим загальним судам як адміністративним судам, а саме: 1. Місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні: 1) адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності; 2) адміністративні справи, пов`язані з виборчим процесом чи процесом референдуму; 3) адміністративні справи, пов`язані з перебуванням іноземців та осіб без громадянства на території України; 4) адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби щодо виконання ними рішень судів у справах, визначених пунктами 1-3 частини першої цієї статті. Окружним адміністративним судам підсудні всі адміністративні справи, крім визначених частиною першою цієї статті.

Як випливає із змісту адміністративного позову, позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить стягнути з відповідача штраф за порушення Закону України Про рекламу .

У відповідності до пункту 2 частини 1 статті 29 КАС України , суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 30 КАС України , спори між адміністративними судами щодо підсудності не допускаються.

З огляду на викладене, приходжу до висновку про необхідність направлення справи за підсудністю до Львівського окружного адміністративного суду, оскільки позов поданий до Жовківського районного суду Львівської області з порушенням правил предметної юрисдикції.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 25 , 29-30 , 241-243 , 248 , 256 , 294 , 295 КАС України ,

УХВАЛИВ :

Передати адміністративну справу № 444/2940/19 за позовом Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області до ПП Данмарбуд про стягнення грошової суми, за підсудністю до Львівського окружного адміністративного суду (м. Львів, вул. Чоловського, 2).

Передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги через Жовківський районний суду Львівської області протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення.

Суддя Мікула В. Є.

СудЖовківський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення15.11.2019
Оприлюднено20.11.2019
Номер документу85696964
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —444/2940/19

Рішення від 05.02.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

Ухвала від 18.12.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

Ухвала від 15.11.2019

Адміністративне

Жовківський районний суд Львівської області

Мікула В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні