Постанова
від 23.03.2010 по справі 2а-2141/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №2а-2141/10/1370

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 березня 2010 року м. Льв ів

Львівський окружний ад міністративний суд

у складі: головуючого - су дді Сакалоша В.М.,

при секретарі судового зас ідання Дак Т.П.

Розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу

за позовом Державної податкової інспекції у Сихі вському районі м. Львова (79003, м. Львів, вул.Стрийськ а,35)

до відповідача Житло во будівельного кооперати ву № 202 (м. Львів, вул. Ч . Калини 121, код ЄДРПОУ 34307012)

про припинення юриди чної особи.

За участю представни ка позивача Дорош А.Б.

представника відп овідача Кукурба Р.М.

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся до с уду з позовом в якому просить припинити юридичну особу ві дповідача. В обґрунтування п озову позивач стверджує, що відповідач знаходи ться у нього на обліку, як плат ник податків та більше року н е подає звітності. У разі здій снення суб' єктом господарю вання діяльності, що супереч ить закону, скасування держа вної реєстрації здійснюєтьс я на підставі рішення суду. Ві дповідно до п. 2 ст. 38 Закону Укр аїни «Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» підста вами для постановлення судо вого рішення про припинення юридичної особи на підставі судового рішення є: неподанн я протягом року органам держ авної податкової служби пода ткових декларацій, документі в фінансової звітності відпо відно до Закону.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав посилаючись на обставини зазначеній у позов ній заяві та просив позов зад овольнити у повному обсязі.

Відповідач в судовому засі данні визнав свої порушення, які з його слів було вчинено у зв' зку з робочим навантаже нням.

Заслухавши доводи предста вника позивача, з' ясувавши обставини, на які позивач пос илається як на підставу свої х вимог, дослідивши докази, я кими вони обґрунтовуються, с уд вважає, що позов підлягає до задоволення, мотивуючи це наступним.

Відповідно до довідки № 1146 ві д 24.11.2009 року про взяття на облік платника податків, відповід ача узято на облік в органах д ержавної податкової служби 0 7.04.2006 року.

Відповідно до акту позивач а № 247 від 10.12.2009 року відповідач б ільше року не подає податков ої звітності.

Відповідно до довідки пози вача 18104/19-036 від 25.11.2009 року, відпові дач заборгованості зі сплати податкових платежів немає.

Відповідно до документів н аданих позивачем у відповіда ча відсутня заборгованість п еред відповідними фондами со ціального страхування та орг аном пенсійного фонду Україн и.

Відповідно до ст. 9 закону Ук раїни «Про систему оподаткув ання», платник податків і збо рів (обов?язкових платежів) зо бов?язаний подавати до держа вних податкових органів декл арації, бухгалтерську звітні сть та інші документи і відом ості, пов?язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов?язкових платежів).

Частиною 2 статті 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців» пере дбачено, що неподання протяг ом року органам державної по даткової служби податкових д екларацій, документів фінанс ової звітності є підставою д ля постановлення судового рі шення про припинення юридичн ої особи.

Відповідно до п. 3 статті 10 За кону України «Про державну п одаткову службу в Україні», к онтроль за своєчасністю пода ння платниками податків бухг алтерських звітів та балансі в, податкових декларацій, роз рахунків та інших документів , пов' язаних з обчисленням п одатків, інших платежів покл адено на податкову інспекцію .

Відповідно до п. 17 ста тті 11 цього ж Закону органи де ржавної податкової служби у межах своєї компетенції та у встановленому законами поря дку мають право звертатися д о судових органів із заявою п ро скасування державної реєс трації суб' єкта підприємни цької діяльності.

Відповідно до ви мог статті 38 Закону України “ Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб - підприємців ” суд, який поста новив рішення щодо припиненн я юридичної особи, направляє його копію державному реєст ратору для вчинення відповід них дій для проведення таког о запису.

За таких обставин суд вваж ає, що позовні вимоги підстав ні і обґрунтовані, а тому адмі ністративний позов належить задовольнити.

Керуючись ст. ст. 7- 14, 24, 18, 50, 71, 94, 143, 146, 158, 160, 161, 162, 163, 167 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Позов задовольн ити повністю.

Припинити юридичну особу - Житлово будівельного ко оперативу № 202 (м. Льв ів,

вул. Ч. Калини 121, код ЄД РПОУ 34307012).

Копії постанови над іслати сторонам та органу Де ржавної реєстрації - викона вчому комітету Львівської мі ської ради, за місцем реєстра ції юридичної особи для внес ення до Єдиного державного р еєстру запису про судове ріш ення щодо припинення юридичн ої особи.

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, встановл еного цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано. Якщо бул о подано заяву про апеляційн е оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк , встановлений цим Кодексом, п останова набирає законної си ли після закінчення цього ст року. У разі подання апеляцій ної скарги судове рішення, як що його не скасовано, набирає законної сили після закінче ння апеляційного розгляду сп рави. Якщо строк апеляційног о оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова с уду не набрала законної сили .

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна ск арга подаються до адміністра тивного суду апеляційної інс танції через суд першої інст анції, який ухвалив оскаржув ане судове рішення. Копія апе ляційної скарги одночасно на дсилається особою, яка її под ає, до суду апеляційної інста нції. Заява про апеляційне ос карження постанови суду перш ої інстанції подається протя гом десяти днів з дня її прого лошення. Апеляційна скарга н а постанову суду першої інст анції подається протягом два дцяти днів після подання зая ви про апеляційне оскарження . Апеляційна скарга може бути подана без попереднього под ання заяви про апеляційне ос карження, якщо скарга подаєт ься у строк, встановлений для подання заяви про апеляційн е оскарження.

Постанова виготовле на у повному обсязі 26.03.2010 року

Суддя (підпис) В.М. Сакалош

З оригіналом згідно

Суддя В.М. Сакалош

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.03.2010
Оприлюднено23.10.2010
Номер документу8569712
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2141/10/1370

Постанова від 23.03.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 10.03.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Постанова від 23.03.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні